DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Dakika dakika Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler,OPERASYONUN ADI ‘GERÇEK VAAT’

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı basın açıklamasında, İran’dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail’e doğru ilerlediğini kaydetti.

14.04.2024
A+
A-

İsrail devlet televizyonu KANN, İran’ın, İsrail’e yüzlerce kamikaze İHA ile saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı basın açıklamasında, İran’dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail’e doğru ilerlediğini kaydetti.

İşte dakika dakika Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler:

OPERASYONUN ADI ‘GERÇEK VAAT’

00:14 İran, operasyonun adını ‘Gerçek vaat’ olarak açıkladı:

00:10 İran, İsrail, Ürdün ve Irak’tan sonra Kuveyt ve Mısır da hava sahasını uçuşa kapattı.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI’NDAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

00:02 İran Devrim Muhafızları Ordusu: “Siyonist rejimin Şam’daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı.” açıklaması yaptı.

23:50 Ürdün’de olağanüstü hal ilan edildi.

23:35 İRAN: HAVA SAHASINI AÇAN HERKESE KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

İran Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, “İran’a saldırmak için hava sahasını veya topraklarını İsrail’e açan herkese karşılığını vereceğiz.” ifadelerine yer verildi.

23:26 NETANYAHU: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu beklenen İran saldırısına yönelik yaptığı açıklamada, “Savunma sistemlerimiz konuşlandırıldı ve hem savunmada hem de saldırıda her türlü senaryoya hazırlıklıyız” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı videolu açıklamada, İsrail’in İran’dan gelecek doğrudan bir saldırıya hazır olduğunu ve aynı şekilde karşılık vereceğini söyledi. Netanyahu, “Son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail, İran’dan gelebilecek doğrudan bir saldırı ihtimaline karşı hazırlık yapmaktadır. Savunma sistemlerimiz konuşlandırıldı ve hem savunmada hem de saldırıda her türlü senaryoya hazırlıklıyız. İsrail devleti güçlüdür, IDF güçlüdür, halk güçlüdür” dedi.

ABD, İngiltere, Fransa’nın yanı sıra birçok ülkenin İsrail’in yanında durduğunu belirten Netanyahu, “Net bir ilke belirledim. Kim bize zarar verirse, biz de onlara zarar vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakince, kararlılıkla yapacağız” ifadelerini kullandı.

İran’dan ateşlenen veya ateşlenebilecek mühimmatların İsrail’e varış süreleri:

♦ Balistik füze – 12 dakika
♦ Seyir füzesi – 2 saat
♦ Kamikaze İHA – 9 saat

İran’ın beklenen misilleme saldırısı nedeniyle İsrail’de gergin bir hava hakimken, ülkede yeni önlemler alınmaya devam ediyor.

“İHA’LAR DİKKAT DAĞITMAK İÇİN KULLANILABİLİR”

New York Times’a konuşan ABD’li yetkililer, “İran, başlattığı kamikaze İHA saldırısını büyük ihtimal daha sonra başlatılacak füze saldırılarıyla senkronize etmeyi hedefliyor. Kamikaze İHA’lar, füzeler ateşlenmeden önce İsrail savunma sistemlerinin dikkatini dağıtmak için kullanılabilir.” açıklamasında bulundu.

ÜLKEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, saldırı tehdidi nedeniyle ülkede tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini belirtti.

“DÜZİNELERCE UÇAK GÖKYÜZÜNDE HAZIR”

Sivillerin toplanmasına yönelik yeni kısıtlamaların da getirildiğini duyuran Hagari, toplantı ve buluşmaların bin kişiyle sınırlandırıldığını aktardı. Hagari, pazartesi saat 23.00’e kadar sürecek olan kısıtlamaların okul gezileri ve kamplar için de geçerli olduğunu söyledi. Hagari, İsrail’in hava savunmasının “alarmda” olduğunu ve “düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini” ifade etti.

EL CEZİRE: İRAN PAZAR SABAHI SALDIRACAK

Öte yandan El Cezire, çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberle İran’ın pazar günü sabah erken saatlerde İsraile saldırma olasılığının yüksek olduğunu aktardı.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et