DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Alevi STK’larında neler Oluyor ?

X hesabından yaptığı bir paylaşıma Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’in resmini de üzerine X çarpı işareti ile koydu.

25.04.2024
A+
A-

AKD Genel Başkanı Yılmaz’dan Özdemir’e: X, sen ölüsün!

  Ankara Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’in resmini de üzerine X çarpı işareti ile koydu.

Bilindiği gibi çarpı İngilizce X ölü demek. Yılmaz’ın paylaşımı, Sivas, Maraş, Malatya, Çorum, Elazığ vb şehirlerde katliama uğrayan Alevilerin evlerine de öncesinde X çarpı işareti konulmasını hatırlattı.

AKD’de deprem:

Yılmaz, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’in bir fotoğrafını da ekledi. Ancak, Başkan Özdemir’in fotoğrafının üzerinde çarpı X işareti konulmuştu!

X ÇARPI, SEN ÖLÜSÜN DEMEK !

Bilindiği gibi, X çarpı işareti ölüler için kullanılıyor. Latince “exitus” ölü demek. Mafya ve çeşitli benzer suç örgütlenmeleri tehdit etmek istedikleri kişilere X çarpı işareti ile mesaj veriyorlar. Tehdit etmek veya ölmesini istedikleri kişiler için mesaj vermek amacıyla suç örgütleri arasında kullanılan X çarpı, tıp literatüründen geçme. Tıp dünyasında da hayatını yitirmiş insanlar için “ex” ifadesi kullanılıyor.

ALEVİ KATLİAMLARININ SİMGESİ X ÇARPI İŞARETİ

X çarpı işaretinin Alevi Bektaşi toplumunun hafızasında da canlı bir yeri var. Pek çok katliamda ve Alevi Bektaşilerin hedef olduğu bireysel saldırılar öncesinde evlerin ve işyerlerinin X çarpı ile işaretlendiği görüldü. Alevi Bektaşi kökenli birisi için X çarpı işareti doğrudan tehdit anlamını taşıyor.

AKD GENEL BAŞKANINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz’ın Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir’e yönelik olarak X çarpı işaretli fotoğrafını paylaşması büyük tepki topladı. Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Yanyatır Ocağı dedesi Mehmet Şahin, 8 yıl AKD Genel Başkan yardımcısı olarak görev yaptığını da hatırlatarak, böylesi bir davranışı utanç verici olarak niteledi. Katliamcılarla aynı reflekslere sahip birisinin bir Alevi Bektaşi kurumunu yönetemeyeceğini söyleyen Şahin, Yılmaz’ın Alevi Kültür Derneklerini daha fazla zan altına bırakmaması ve derhal görevlerinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Alevi Kültür Dernekleri üyesi şubelerde de tepkiler çığ gibi büyüyor.  AKD Genel Başkanı Yılmaz’ın şimdiye kadar 4 şubeyi görevden aldığı bilgisini veren kaynaklar, isimlerinin açıklanmasını istemediler.

AKD Genel Başkanı hakkında hapis cezası verildi!

AKD Genel Başkanı hakkında hapis cezası verildi!Gaziantep şubesini hukuksuz şekilde görevden alan ve mahkemenin göreve iade kararını uygulamayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve genel merkez tarafından kayyım atanan Hasan Çolak hakkında hapis cezası verildi

Alevi Kültür Dernekleri genel merkezi ile Gaziantep şubesi başkanı Yılmaz Demirdelen arasındaki güç mücadelesinin yeni safhasında, Genel Başkan Yılmaz’a hapis cezası geldi! Alevi Kültür Dernekleri genel merkezi bir süre önce Gaziantep şubesi başkanı Yılmaz Demirdelen’in görevinden alarak yerine kayyım atama girişiminde bulunmuştu.

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KARARDAN HABERSİZDİ Genel merkezin kayyım atama yetkisinin tüzükte olmayışı ile birlikte, iddialara göre, bu kararın alındığından genel merkez yönetim kurulu üyelerinin dahi haberi yoktu! Yine, iddialara göre, YK toplantısında dayatmalara karşı çıkan kimi üyelerin haberi olmadan, karar defteri sadece onaylayan üyeler dolaştırılarak “seyyar karar” alınmıştı! Genel Merkez YK üyesi 8 isim kamuoyuna bir açıklama yaparak, Gaziantep şubesi başkanı Yılmaz Demirdelen hakkında verilen kayyım kararından haberleri olmadığını ve karar defterinin kendilerinden gizlenerek ve diğer üyeler arasında il il dolaştırılarak hukuksuz bir şekilde karar alındığını belirtmişlerdi.

YILMAZ GÖREVE İADE KARARINI DA İNKAR ETMİŞTİ!

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, kayyım ataması girişiminin mahkemeye intikal etmesi sürecinde de, kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin genel merkezin aldığı kararı yok hükmünde sayarak göreve iade kararı verdiğini inkar eden AKD Genel Başkanı, “Göreve iade gibi bir karar söz konusu değildir.” şeklinde açıklama yapmıştı!

HUKUKSUZLUĞU ÖRTMEK İÇİN AJİTASYON! Kamuoyuna ilk yapılan açıklamada kayyım atamasının gerekçesi uyumsuzluk olarak açıklanmış, ancak AKD Genel Başkanı daha sonra yaptığı açıklamalarda daha farklı bir dil kullanarak, Demirdelen’i önce yolsuzlukla, mahkemenin genel merkezin girişimleri aleyhine karar vermesinin ardından ise, “Alevi toplumu ve kurumlarına karşı yürütülen böl, parçala, yönet projesine hız kesmeden devam eden asimilasyon projesine geçit vermemek için gelin canlar bir olalım” diyerek destek arayışına girmişti. MAHKEME KARARINI UYGULAMADIĞI İÇİN HAPİS CEZASI!

1 Mart günü yapılan duruşmada AKD Genel Başkanı Yılmaz’ı üzecek bir karar verildi. Mahkemenin aldığı kararları uygulamayan ve uygulamamakta ısrar eden Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve genel merkezin kayyım memuru Hasan Çolak hakkında hapis cezası kararı verildi. Noter ihbarlı tebligatlara rağmen mahkeme kararlarını uygulamayan AKD Genel Başkanı Yılmaz ve Çolak ayrı ayrı 3’er gün hapis cezası aldılar.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et