DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Doğu Türkistan Uygur STK’ları Filistin’deki İnsan Katliamı için İsrail ve Yahudilere Tepki gösterdiler

10.12.2023
A+
A-

Doğu Türkistan Uygur STK’lar Birliği başkanı , Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Aktevist Eylemci Hidayet Oğuzhan‘nın Sosyal medya sitesi Facebookta sayfasında paylaştığı videoda İsrail ve Yahudilere Tepki gösterek Türkiye’de yaşayan Uygurların Filistinin yanında olduklarını yayınladıkları video ile  açıkladılar.

Konuşmacı Müslüman müslümanın zalimi aynıdır. Nerede bir zalim varsa müslüman orda olmalıdır. Senin Zalimin benim zalimim diye olmaz. Filistinde olan yaşanılan bu soykırımı biz uygurlar görüyoruz. Doğu Türkistan Kaderi İle Filistinin kaderi aynıdır Dedi. Biz DoğuTürkistanlılar olarak Gazne halkının yanındayız. Dedi.

Yayınlanan videoda Doğu Türkistan Maarif hareketi Genel sekreteri Abdulahad Abdurahman Dün aldığım habere göre Büyükşehir belediyesi İsrail mallarını boykot etmek kararı almış. Hayret ettim burada Türkiye’de Binlerce Belediye var ama ben bu belediyelerden İsrail mallarını boykot ederiz diye bir karar alındığını duymadım.Neden böyle.  İstanbul Büyük Şehir Belediyesi,Ankara Büyükşehir Belediyesi neden Boykot etmesi gerekir derken Orada bulunan Uygurlar Abdulahad Abdurahman‘ın konuşmasını keserek birden  İBB ‘sinin  İsmini duyunca Yuuuh Yuuuuuh diye İstanbul Büyükşehir Belediyesini Yuhlamalarına bir iki kişi tepki gösterek hayır hayır arkadaşlar yuhlamak yok yok demesiyle  İstanbul Büyükşehir Belediyesini yuh yuh diye bağıranların susmasıyla Abdulahad Abdurahman konuşmasına devam etti.

Uygur STK’lar birliğinin İsrail Tepkilerinin ABD ve İsrailde nasıl karşılanacağı merak konusu oldu ? Bilindiği üzere Doğu Türkistan Uygur meselesine ABD , İsrail ve Avrupa Çine karşı Uygurlara çok destek vermektedir.

Türkiye de yaşayan Doğu Türkistanlı Uygurların Boykotunu ve Filistine Gazneye desteklerini ,Türk halkı uzun zamandır beklemekteydi.Uygurların Filistini ve Gazne konusundaki desteklerini ,İsraili Protesto etmeleri açıklamaları çok doğru bir karar oldu.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et