DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Sayıştay Denetim raporunda usülsüzlük tespit edilince,CHP’li Kırşehirde 3 Belediye personeli Tutuklandı

09.12.2023
A+
A-

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Belediyesinde ortaya çıkan ‘zimmete para geçirme’ ve ‘avans ödeme kaybı‘ iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ünsal, belediye başkan yardımcıları ve müdürlerin sorumluluklarını sorgulayarak, belediyecilik anlayışının Kırşehir’e yakışmadığını belirtti.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Belediyesinde “zimmete para geçirme” ve “avans ödeme kaybı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.Ünsal, yazılı açıklamasında, Kırşehir Belediyesinde “zimmete para geçirme” ve “avans ödeme kaybı” iddiasıyla 4 belediye personelinin gözaltına alınmasına kadar gelen sürecin Sayıştay denetimi ve Mülkiye müfettişlerinin incelemesi ile ortaya çıktığını savundu.Şüpheliler gözaltına alınana kadar kamuoyuna bilgi verilmediğini vurgulayan Ünsal, “Belediye başkan yardımcılarınız ve bazı müdürlerinizin bu olaydaki sorumlulukları nedir?

Belediye başkan yardımcılarınızla alakalı bir yaptırımınız olacak mı? Yaşanan son olay da göstermektedir ki, tuz kokmuş ve artık çözüm üretemez hale geldiniz. Anadolu’nun kadim şehri Ahiliğin başkenti Kırşehir’e bu belediyecilik anlayışı yakışmadı.” ifadelerini kullandı.

Kırşehirde 4 Belediye Personelinin Göz altına alınmasından sonra akla Acaba İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İştirak şirketlerindede 2019-2020-2021 ve 2022 yıllarında tespit edilen Yüzlerce usulsüzlük var,Kırşehirde CHP’liBelediye Personeli göz altına alındıysa Sırada CHP’li İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve İştirak Şirketleri vardır cevabı Siyaset Kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Kırşehir Belediyesi’nde çalışan 4 kişi ‘zimmete para geçirme’ ve ‘avans ödeme kaybı’ suçlarından gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP’li Kırşehir Belediyesi’nde yapılan Sayıştay denetiminde, belediye çalışanı avukat M.T., muhasebe müdürü B.K. ve hukuk biriminde görevli G.Ü. ile M.A.’nın hukuk işlerinde kullanılmak üzere istedikleri avansı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Bunun üzerine 4 çalışan hakkında ‘zimmete para geçirme’ ve ‘avans ödeme kaybı’ suçlarından soruşturma başlatıldı.  Bu kapsamda 4 şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.Ü., M.A. ve B.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.T. ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi, belediye çalışanlarının ‘zimmete para geçirme’ iddiasıyla gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından yapılan açıklamada, disiplin soruşturması sonucunda memurların görevden uzaklaştırıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Kırşehir Belediyesi, belediye çalışanı 4 kişinin ‘zimmete para geçirme’ iddiasıyla gözaltına alınması ve 3’ünün tutuklanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “20.12.2022 tarihinde oluşan şüpheler üzerine CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından disiplin soruşturması yapmak üzere muhakkik görevlendirilmiştir. 27.01.2023 tarihinde muhakkikin disiplin soruşturma raporu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna memuriyetten çıkarılması konusunda Belediye Başkanlığınca yazı gönderilmiştir.

Ayrıca, belediye başkanlığımızca görevden uzaklaştırma kararı alarak memuru görevden uzaklaştırmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Belediye başkanımız tarafından görevlendirilen muhakkikin raporunu detaylandırması için İçişleri Bakanlığı baş kontrolör görevlendirmiştir. Baş kontrolör 16.10.2023 tarihinde belediyeye gelerek yaklaşık 1 aylık süre ile raporu detaylandırıp Bakanlığa rapor sunması sonucunda, 07.12.2023 dün itibari ile gözaltılar olmuş ve 08.12.2023 tarihinde mahkeme tarafından tutuklama kararları verilmiştir.”


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et