DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İBB Kiptaş A.Ş. Vadi Center Avm Ortaklarına Noterden ya Alın ya Satın diye İhtarname gönderdi

31.07.2023
A+
A-

İBB Vadi Center AVM’yi 3 cü Kişilere Satıyormuş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının İştirak Şirketi olan Kiptaş A.Ş. ‘in Başakşehir Vadi Center Avm de 54 Dükkandan 45 tanesinin sahibi olduğu 9 Dükkanın ise Dokuz ayrı kişide Tapusunun olduğundan dolayı Kiptaş A.Ş. Noterden Vadi Center AVM’de tapulu Mülkeleri olupta yıllardır giremeyen ) Tapu sahibine İhtarname göndererek Tapularınızı ya KİPTAŞ A.Ş’ye satın yada Kiptaşın Sahibi olduğu 45 Dükkanı alın aksi takdirde söz konusu Belediyeye ait olan Vadi Center Avm’yi 3 cü Kişilere satacağını tebliğ etti.

Kanun ve Yasalarca bu tür İhtarname ne kadar doğru bunu biz bilemeyiz ama Savcılar ,Hakimler bilir.Çünkü Orada Tapulu dükkanı olan ve Daha öncelerdede defalarca bu konu hakkında haberlerde bize ropörtaj veren Tuncer Demir Kiptaş A.Ş’nin tarfına tebliğ etmiş olduğu İhtarnameye yasal süresinde itiraz ederek kendisinin İBB ve Kiptaş yöneticileri tarafından Vadi Centerda bulunan İş yerine İBB Güvenlik Personeli tarafından yıllardır engellenerek giremediğinide  cevap ihtarnamsinde belirtmiştir.Bu konuda Hukuka yeni bir dava veya şikayet dosyası olarak ilerleyen günlerde yansıyacaktır.

Bizi takip eden okuyucularımızın ve Kadim Devletimizin hemen hemen bütün kurumlarının Haberlerimizin yayınlanmasından sonra İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının Şirketi KİPTAŞ A.Ş. nin Yüzde 95 sahibi olduğu Başakşehirdeki VADİ CENTER AVM  2019 yıılından sonra Yerel seçimlerde Büyük bir oy çoğunluğuyla kazanan sayın Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetime geçti.

Ancak 2019 yılından 2023 yılına kadar olan yaklaşık 4,5 senelik süreçte İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Kiptaş A.Ş. Genel müdürü olan Ali Kurt Mülkiyeti KİPTAŞ A.Ş.ye ait olan Vadi Center Avm içinde ve dışında hiç bir güvenlik önlemi almadığından dolayı Koskoca AVM’nin Jeneratör,Merkezi Sıcak ve Soğuk Havalandırma Sistemleri,Yürüyen Merdivenleri,Yük ve İnsan taşıyan Asansörleri,Devasal Elektirik panoları,Elektirik Kablo ve tesisatları,Su Tesisatları Boruları ve armatörleri,Pompaları kısacası duvar içindeki Bakır kablolarıda olmak üzere Tüm demirbaşları Binada yaptığımız video çekimlerdede görüldüğü üzere Birileri tarafından sökülmüş veya çalınmış olduğu ap açık ortadadır.

Söz konusu binanın içi resmen bir harabe halinde hatta korku filmi sinama çekimi Polatformu gibi bir haldedir.

Bu Malzemelerin aynısının satın alınması ve montajının yapılması için  Bir Milyar TL ye yakın  para eder bilgisi tarafımıza söylenmiştir.Bu binada 16 Milyon İstanbulunun malı olarak talan edilmiştir.1 Milyar TL’ye yakın Kamu zararı vardır.

Yıllardır Atıl duran VADİ CENTER AVM aslında Hastahane,Otel,Yurt,Sağlık merkezi,Kültürel faaliyetler için veya yine AVM olarak kullanılabilecek büyüklükteki  bir Binadır.

Çevrede Emlakçılara sorduğumuzda Vadicenter Avm ve hemen arkasında bulunan 3 katlı otoparkıyla tahmini satış Fiyatının 90-95 Milyon Dolar Değeri olduğu söylenmiştir.Tabii bu tür yerler İHALEYE çıkartıldığı zaman Projesi olan yerli veya yababcı yatırımcılar İhalede yapacakları artırmalarla burasının belkide 150-200 Milyon Dolara ihale usulü ile atılabileceğide konuşulmaktadır.

İBB ve Kiptaş aşa 4,5 yıldır Böyle yaklaşık  100 Milyon Dolarlık bir binayı neden değerlendirmedi ?

Vadi Center Avm Hakkında defalarca haber yaptık.yaptığımız haberlerde ve videolarda Basın halkın müşterek sesidir.Haberde ismi geçen Kurum,Kuruluş her kes cevap haklarını kullanabilir diye çağrı yapmamıza karşılık İBB ,Ekrem İmamoğlu,Kiptaş ve Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt bizle iletişime geçmeyip cevap haklarını kullanmamışlardır.

DAHA ÖNCEKİ VADİ CENTER HABERLERİMİZ….

Kiptaş Vadi Center Otoparkı Başakşehir Halkı için Tehlike yaratıyor

İBB ve Kiptaş Vadi Center AVM Hissedarı olan Tapu Sahiplerini sokmuyor

İBBB iştirakı Kiptaş Vadi Center Avm ‘ yi 3 yıldır Kimler soyup soğana çevirdi

İBB ve Kiptaş’ın METRUK Binası içinde KOLLEJ Öğrencileri Ne yapıyorlar ?

KİPTAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUYOR ?

 

BAŞAKŞEHİR KİPTAŞ VADİ CENTER DA NELER OLUYOR

İBBA KİPTAŞ VADİ CENTER AVM TAPU ALAN TUNCER DEMİR DÜKKANINA GİREMİYOR

Kiptaş Vadi Center yuşturucu ,Seks,Köpek döğüşü suç merkezi oldu


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et