DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Kızılay Kayseride 2018’De 3 Tır Dolusu 80 Tonluk Un,Pirinç,Yağ,Şeker Ve Temizlik Malzemesini Bir Derneğe Vermiş !…

28.05.2023
A+
A-

Haber : Gökhan Gülmez

Beni tanıyanlar takip edenler bilirler ben araştırmacı Soruşturmacı gazeteciyim. Her zaman şöyle derim ;Haber Habercinin ayağına Gelir.” Neden bunu yazdın dersen eğer Etrafını dikkatlice gözlemlersen işte çevrende olan biten haberleri görürsün. Ben yaptığım haberlerin belgesinin çoğunu Whatsap Haber İhbarlarından ve İnsanların kendi yaptığı paylaşımlardan almaktayım. Bilgi vede Belge olmazsada asla haber yapmam.İşte bu yüzdende 35 senedir yaptığım hiç bir haber hakkında Dava edilmedim.Kimse bana dava açamadı.Çünkü ben duyumla haber yapmıyorum Belgeyle haber yapıyorum.

Şimdi Haberin konusuna gelelim.Bu gün seçimlerin bitmesini beklerken Haber merkezimizde Facebokk paylaşımlarını inceliyordum.Facebook paylaşımlarından Bir tanesi Yani Uygur Eylemci,Aktevist Seyit Tümtürk Sosyal Medya Paylaşım sitesi Facebookta resmen Kızılayı İhbar eder gibi bir paylaşımda bulundu…..

Uygur Eylemci Seyit Tümtürk Sosyal medya Sitesi Facebook’ta Yaptığı Paylaşımda ‘Kızılay için ;

‘ ‘24.05.2018 günü Kayseri’deki 2000 Doğu Türkistanlı muhacir kardeşlerimize bir hayır severin 3 tırla 80 tonluk un,pirinç,yağ,şeker ve temizlik malzemesinden oluşan yardımını Kızılay eliyle teslim aldık. Mübarek ramazanda Cenab-ı Allah’ın bu lütfuna Hamdi senalar olsun. Doğu Türkistan Kültür ve dayanışma derneği ve tüm Doğu Türkistanlılar adına muhacire, dul ve yetime,ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. ‘diye açıklama yapmış !…

KIZILAY YARDIMLARI NASIL DAĞITIYOR

Kızılayın İnternet sitesini incelediğimizde Kızılay Gıda yardımı faaliyetlerini şubeleri aracılığıyla yürüten Kızılay, ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde doğru ve gerçek kişilerin tespit edilmesi için özel ve kamu kurumlarına entegre sistemler kullanmakta ve tespit edilen ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi veya alışveriş kartı ile gıda yardımları ulaştırmaktadır.  demektedirler.

Türkiyenin Her ilinde,ilçesinde,beldesinde Şubeleri olan Türkiyenin Güzide yardım kuruluşu KIzılay neden 3 tır dolusu yardımı, 80 tonluk un,pirinç,yağ,şeker ve temizlik malzemesinden oluşan yardımı Bir derneğe teslim ediyorda ,Kızılay olarak kendisi neden ihtiyaç sahiplerine dağıtmıyor ?

Şimdi bu 3 Tır dolusu yardım Kolileri acaba gerçekten İhtiyacı olanlaramı Dağıtıldı ? Yoksa maddi durumu iyi olan Uygurlaramı dağıtıldı bu ister istemez insanın aklına geliyor.

Dernek Başkanı Seyit Tümtürk Tarafından Sosyal Medyada paylaşımı yapılıp iddia ettiği Yardımı yapan dernek ;

1-Yardıma İhtiyacı olan 2000 Uygura verdiği veya Dağıttığını iddia ettiği yardımlarla ilgili Yardımı Teslim alan uygura Dernek tarafından Yardım yapıldığına dair İmzalı Yardım teslim makbuzu evrağı düzenletilip İmzalatıldımı ?

2-Yardımı alan Kişini İmzaladığı Makbuza veya evrak Ekine Yardımı alanın Kimlik,Pasaport İkamet belgesi Eklendimi ?

3-2018 Yılında teslim alınıp 2018 de dağıtımı yapılan Gıda yardım Kolileri ve Çuvalları kısacası Kızılaydan Teslim alınan 3 Tır dolusu Malzeme Derneğin Defter ve Belgelerine kalem kalem Adet Kilo ve ğırlıkları yazılarak Dernek Resmi Defterlerine Yardım Malzemesi girişleri işlendimi ?

4-Dernek Resmi Defterlerine Kızılaydan teslim alınan Gıda yardımları Dağıtılırken Yardım alanlara yardım teslim makbuzları tek tek Derneğin Resmi Defterlerine yazılarak kayıt alındımı ?

5-2019 Yılında Kayseri Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 Beyannemeri ve Defter Belgelri denetlendimi ?

6-Denetleme yapılırken Seyit Tümtürk’ün Teslim alıp Dağıttık dediği Yardımlar Tam ve eksiksiz olarak teslim edildiğine dair denetleme tutanağı tutuldumu ?

Bu konuda çok soru sorabiliriz ancak bu konunun en doğru cevabını İçişleri Bakanlığı,Kayseri Valiliği ve Kayseri Dernekler masası yapmalı.

7-Eğer yukarıda kısaca bahsettiğiğimiz Dernek Defterleri kayıt Kuyduatları yapılmadıysa Devletin ilgili kurumlarının derhal göreve davet ediyoruz.

Biz kimseyi suçlamıyoruz veya eleştirmiyoruz.Ancak 3 Tır 80Ton Gıda kolisi ve Temizlik malzemesini hesaplarsak Milyonlarca TL gibi bir rakam ortaya çıkar.Kızılayın asli görevide Derneğe teslim etti malzemeleri aslında Kızılayın kendi Görevlileri tarafından dağıtmasıdır.

Neden Bir derneğe Milyonlarca TL Bedelindeki Malzemeyi teslim ediyor ? Bu durum anlaşılmış değil.

Geçtiğimiz günlerde Deprem sırasında Kızılayın Bir Derneğe Çadır Satmasını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan eleştirmişti.

Cumhurbaşkanımızın eleştirmesinden sonrada Kızılay başkanı İstifa etmişti.

Bu paylaşımdanda anlaşılıyorki Kızılay kendisinin dağıtması gereken yardım kolilerini Toplu olarak Tırlarla Derneklere teslim edip.Derneklerin bu yardımları dağıttığı sonucu çıkıyor.

Kızılay uygur gıda yardımını derneğe teslim ediyor

Basın Halkın Müşterek sesidir !…

Bizim amacımız kimseye çamur atmak veya eleştirmek değil.Biz haber yapıyoruz Devletimizin ilgili kurumlarıda Haberimizi İhbar kabul edip Gereken İnceleme ve denetimi yaparak.Her hangi bir eksiklik ve aksaklık olup olmadığını denetlemektir.

Eğer Devletimizin müfettişleri yaptığı incelemelerde Bir Usulsüzlükler tespit ederlersede o zamanda Söz konusu Dernek ve yöneticileri hakkındada yasalar ne yapılmasını emrediyorsa onuda yapacaktırlar.

Bazı Derneklerde Çok suistimaller özelliklede Dernek yetkilileri kanunları bilmedikleri için çoğu Defter ve Belgelerin kayıtlarını maalesef yapmamaktalar.Bu durumdada bazı ard niyetli dernek çalışanları bu yardımları parayla satabiliyor veya amacına aykırı bir şekilde dağıtabiliyor.

Bu konuyu Bakanlık veya Kayseri Valiliği araştırıp gereken ne ise yapacaktır.

Bu konuyla ilgili Kayseri Valimizde umarız Basını bilgilendirmek için Basın açıklaması yapacaktır.

NOT:Haberde İsmi Geçen her kes veya bu konuyla ilgili Basın açıklaması yapmak isyeten ,Cevap Hakkını kullanmak isteyenler bizimle iletişime geçip Cevap Haklarını Basın ahlak ilkeleri gereğince yapabilirler,haklarını Kullanabilirler.

İletişim mail : cesurhaber23@gmail.com

Alıntı:Cesur Haber  www.cesurtv.com – www.cesurtv.net


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et