DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Deprem, İstanbul’da tüm planları değiştirdi!

22.02.2023
A+
A-

İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar deprem riskinin daha az olduğu bölgelerdeki konutlara talep gösteriyor. Vatandaşlar Başakşehir ve Arnavutköy gibi ilçeleri araştırılırken, 1999 yılı öncesi yapılan konutlara ilgi düştü. Sektör temsilcileri ise hem satılık hem de kiralık konutlarda fiyatların sabit kaldığını dile getirdi.

Deprem, İstanbul’da tüm planları değiştirdi! Hem satılık, hem kiralık… Fay hattına uzak o iki ilçe radara girdi
İstanbul depremi için ‘yüzde 64 olasılık’ diyerek tarih verdi! İstanbul depremi için ‘yüzde 64 olasılık’ diyerek tarih verdi!

Kiralık dairelere talebin olduğunu ancak satılıklara talebin biraz daha azaldığını söyleyen emlakçı Şerafettin Başaran, “Vatandaşlar şu anda yeni binalara talep gösteriyor. Eskiden 1999 deprem öncesi olan konutlara ilgi varken şu an da ilgi azaldı. Vatandaşlar, İstanbul’un fay hattından uzak deprem riski daha az bölgelerine göç etmeye başladı. Daha riskli ilçelerde oturanlar evlerini satıp, daha az riskli bölgelere gitmek istiyor. Az da olsa şehir dışına gitmek isteyenler de oluyor” dedi.

1999 ÖNCESİ YAPILAN KONUTLARA TALEP DÜŞTÜ

Eski binalara talebin olmadığını, fiyatların da sabit kaldığını belirten Başaran, “Yaşanan deprem felaketinin etkisiyle şu anda eski binalara ilgi azaldı. İlerleyen zamanlarda eski dairelerde fiyatlar düşecek” ifadelerini kullandı.

“BAŞAKŞEHİR VE ARNAVUTKÖY’E İLGİ VAR”

Deprem riskinin daha az olduğu bölgelere talep olduğunu belirten Başaran, “Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy civarlarında daha çok talep var. Deprem bölgesinden İstanbul’a gelenler de var ancak genellikle akrabalarının yanına gidiyorlar” dedi.

iStock-1188988710

“FİYATLAR SABİT KALDI”

Daire sahiplerinin depremzedelere yardımcı olmaları gerektiğini söyleyen Başaran, “Daire fiyatlarını yükseltmemeleri gerekiyor veya daha uyguna vermeleri lazım. Emlakçılar olarak da bizde elimizden geleni yapmamız lazım. 1999 sonrası evlere girmek gerekiyor ve radye temeli olan binalara taşınmak gerekir. Eski binalara deprem testi yapmak lazım” diye konuştu.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et