DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Doğu Türkistan diasporası Bazı Türk Medyasına öfkelenmiş ve Özür dilemelerini talep etmiş

04.06.2022
A+
A-

Amerika Beyaz Saray’da  Cia ve Fetullah Gülen Tarafından davet edilerek Amerikan Vizesi almaları sağlanarak ,Türkiyeden ve Dünyanın pek çok noktasından giden Uygur ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından 2004 yılında Kurulan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti yayın organı olan east-turkistan.net ismli sözde yayın organı yaptıkları haberde ve sosyal medya paylaşımlarından  ;

Çin propagandasının son zamanlardaki yanıltıcı tanıtımı, birçok Doğu Türkistanlının bunun Türk medyasının Doğu Türkistan‘daki cani Çin işgal güçlerini “merhametli” olarak gösterme amaçlı kasıtlı bir çaba olup olmadığını sorgulamasına neden oldu.

Ayrıca Kaşgar’da düzenlenen propaganda gösterisinde Türkiye’nin de rolü olduğunu varsayalım. Bu durumda Türkiye’nin Doğu Türkistan konusundaki “sessiz çabaları” Doğu Türkistan’a ve halkına sadece daha fazla zarar vermiştir.

Açık olan, çok sayıda Türk medyasının yanıltıcı haberlerinin küresel Doğu Türkistan diasporasını öfkelendirdiği ve yanıltıcı haberlerin arkasındaki nedenleri sorguladığı.

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti (ETGE), Türk medya kuruluşlarının Çin propagandası yayınlamayı durdurmasını ve Doğu Türkistan halkından özür dilemesini talep ediyor.

Son zamanlarda Yeni Şafak , Diriliş Postası , Karar , Kırım Haber Ajansı ve Çin hükümeti yanlısı  Aydınlık medyası da dahil olmak üzere çok sayıda Türk medya kuruluşu bir Çin propaganda videosu yaymaya başladı.

Çin propaganda videosunu kasıtlı olarak “Doğu Türkistan’da altı yıl sonra bayram namazı kılındı” gibi yanıltıcı manşetlerle duyurdular.

Uygurların Idh Kah camisinin önünde dans ettiğini gösteren yanıltıcı Çin propaganda videosu ilk olarak 3 Mayıs’ta TikTok’un Çin versiyonu Duoyin’e yüklendi. Daha sonra, saygın bir Türk sivil toplum örgütü lideri tarafından Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti‘nin dikkatine sunuldu. Türk STK lideri Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti’nin bir temsilcisine mesaj attı ve “Türkiye’nin çabaları sonuç verdi; Allah [Türkiye’nin çabalarına] katkıda bulunanlardan razı olsun.”

TikTok videosu, Doğu Türkistan’ın kültürel başkenti Kaşgar‘daki Idh Kah camisinin önünde yüzlerce Uygur ve birçok Çinlinin (muhtemelen sivil giyimli Çin güvenlik güçlerinin) alkışlayıp dans ettiğini gösteriyor. Uygurların bayram namazı kıldığına dair herhangi bir kanıt yok. Ancak Türk medyası, videonun görüntülerini ve ekran görüntülerini “Doğu Türkistan’da altı yıl sonra bayram namazı kılındı” iddiasıyla utanmadan yaydı.

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti ve Doğu Türkistan halkı, Çin propagandasını destekleyen ve Çin’in Doğu Türkistan ve halkına karşı devam eden soykırımını ve diğer suçlarını inkar etmesine ve aklanmasına yardımcı olmaya hizmet eden Türk medyasını kınıyor.” diye haber yapmiışlar.

Türk Medyası asla  sizler gibi elinizde bilgi belge olmadan yayın yapmaz.Türk Medyası her zaman sizlere destek verdi ancak sizlerin Dış Ülke İstihbarat örgütlerinin kuklası olarak hareket ettiğiniz için artık sizlerin Sözde bir hükümet olduğunuz ve Sizlere Kendi Çıkarları için Maddi Yardım eden CİA ve Diğer Ülke İstihbaratları tarafından beslendiğinizi biz Türk Medyası bildiği için sizin Gerçekten uzak bazı iddiarınıza artık inanmıyoruz. Sizler hgep belge olmadan İFTİRA üzerine kurgulanmış  yorumlar yapıyorsunuz.

Doğu Türkistanda Bayramda İnsanların Bayramdan sonra etkinlik yapıp eğlenmesi mutlu olması çok güzel bir başlangıç.Demekki sizler bu güzel başlangıçtan rahatsız olduğunuz için sözde hükümetiniz tarafından asılsız ve İftira olarak TÜRK MEDYASINI eleştirme cüretini görüp ÖZÜR Dilenmesini talep ediyorsunuz.

Hadi oradan bakın işinize .Biz Türkler Asla Haksızlık yapmayız sizler gibi CİA ve Benzeri İstihbarat örgütlerininde Kuklası olmayız.

Biz Kör değiliz,sağır değiliz !… Videoyu seyrettik ve o videoda 6 sene sonra Doğu Türkistan denilen  bölgede yaşayan Uygur Kardeşlerimizin Mutluluklarına sevindik ve Haberleri yaptık.

Türk medyası doğru haber yaptı.O video Kaşgar’daki Idh Kah camisinin önünde çekilmiş dimi ? Video adresi doğru.Videoda Müzik seside doğru,Eylenen insanlarda doğru.Bundan neden rahatsız oluyorsunuz asıl siz neden yalan atıp FİTNE ve Fesat yapıyorsunuz ? Asıl siz bu yazıdan sonra  CİA ve Fetö tarafından Amerika Beyaz Sarayda  kurulan Hükümetinizin Cumhurbaşkanı-Başbakanınız  ve sözde bu yazıyı yayınladığınız İnternet Medyası TÜRK BASININDAN ÖZÜR dileyeceksiniz.

Diyorsunuz ki Orada Para ödenmiş : Sizlerede CİA ve Çeşitli Kaynaklardan Paralar ödeniyor dimi !…

Çin Hükümetide o etkinlik için  ödeme yapabilir. Çünkü   Devletler ve Belediyelerin Kültür etkinlikleri için ayırdığı bir bütçe vardır. O Bütçeden yapılan etkinliklerin Masraf paralarının ödemeleri yapılır.Bu tüm Dünyadaki hükümetlerde böyledir.

Türkiye’de de Yerel Belediyeler Dini ve Milli Günlerde ,Bayramlarda Çeşitli Konserler ve Etkinlikler düzenler .Bu Etkinliklerinde tüm ödemelerini Devlet veya etkinliği düzenleyen Belediye yapar.

Sizlerin işi gücü Bilgi belge olmadan İnsanları suçlamak eleştirmek veya Özür dileyin demeniz.

Yahu siz Türkiye‘nin Düşmanlarıyla birlikte iş yapıyorsunuz.Türkiye‘den eğer Destek Bekliyorsanız Hadi Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti olarak FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR,pkk,ypg TERÖR ÖRGÜTÜDÜR  diye Basın açıklaması yapsanıza.

Yapmazsınız çünkü sizin emir aldığınız Ağa Babalarınız buna izin vermezler.Sizler FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, pkk,ypg TERÖR ÖRGÜTÜDÜR  demediğiniz sürece Biz yani bazı Türk Medyası  siz FETÖ TERÖR Örgütüdür demediğiniz sürece ASLA sizi desteklemeyiz !….. Siz bizim Düşmanlarımız için onlar bizim Amerikada dostlarımızdır dediğiniz sürece size destek yok.

Ayrıca Türkiyede Yardım Derneği veya Sosyal dernek olarak faaliyet gösteren Tüm STK’larınızı da yakında Masak ve Dernekler masası denetlemeye başlar.Dernekler Türkiye içersinde Kalkıp 3 cü bir Ülkeyi Protesto eylemleri Yapamaz Bu Dernekler Kanununa göre yasaktır.Hiç bir Dernek veya STK Türkiye İçersinde Bölücü etkinlik ve eylem yapamaz.Bu Güne kadar bu Türkiye Cumhuriyeti belki esnek davranıyordu ancak artık asla esnek davranmıyacak.Size yani CİA ve Diğer Dış İstihbarat örgütlerinden veya onların Vakıflarında Kanun dışı elden Para alan ve Bunları Türkiyede Bazı Uygur Uyruklulara dağıtan derneklerle ilgilide yakında yasal işlemler yapılarak Kara Para Trafiğinden dolayaı Bu sözde dernek yöneticileri tarafından da Kara para aklamaktan Bökücü faaliyetlerde bulunmaktan yasal işalemler konuştuğumuz üst düzey devlet yetkililerinden öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu arada Sizler adına faaliyet gösteren bazı derneklerin yöneticileri Türkiyede hiç bir ticari iş yapmıyorlar ama çalışmadan çok büyük servet sahipleri oldular ve çok lüks hayat yaşamaktalar.Bu da bizler tarafından bilinmekte. Örneğin siz Bazı Derneğe 1 Milyon veya 100 Bin doları gayri resmi yoldan gönderiyorsunuz ya.Hani Banka havalesi olmadan gizli olan ödemeler varya .O Paraların çok küçük bir kısmını Bu STK’lar Gariban Uygur kardeşlerimize dağıtıyor çok büyük bir kısmını ise kendi aralarında cebe indiriyorlar.İspat isterseniz İspatı çok basit.Fakir Uygurları Sefaköy ve Zeytinburnundaki Derneklerde aşağılayıp para veya Gıda yardımı vermeden gaşağılayıp kovuyorlar.Yani Kominist Çinliler gibi davranıyorlarmış.Fakir uygur kardeşlerimiz bize bu konuyla ilgili çok telefonla arayıp dert yanıyorlar,Şikayet ediyorlar sizin para gönderdiğiniz Size göre Çok Saygın olan STK kalar hakkında.Bir sürü video var elimizde ilerleyen günlerde bunlarında haberlerini yaparak yayınlayacağız.

Bende Türkiyeden yayın yapan Bir İnternet Medyası olarak sizleri ikaz ediyorum  ” Haddinizi bilin her Platformalarda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ve Liderlerimize gizli olarak eleştirmeyin.İşiniz gücünüz mazlumuz diyerek Türkiye içersinde İzinsiz Eylemler Aktivislikler yapıp ortalığı karıştırmak ” Bu işlerden vaz geçin ve Bazı Türk medyası olarak İftira attığınız TÜRK MEDYASINDAN ASIL SİZLER ÖZÜR DİLEYİN.

Not: Fetö Terör örgütüdür.Pkk ve Ypg Terör örgütüdür.Onların Dostları olan kişiler,STK’lar veya Devletler asla Biz Türk Halkı Tarafından İtibarları olamaz.

TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR!….

Teröre her kim Destek veriyorsa oda TERÖRİSTTİR !… Bu böyle biline….

Amerika veya Dünyanın her hangi bir yerinde yaşayan DTSH adına cevap hakkını kullanmak isteyen bizimle diyaloğa geçip Cevap hakkını kullanabilirler.Yanlız Cevap hakkını kullanmak isteyen Stüdyo kunuğumuz olup bizim soracağımız sorularada cevap vermesi beklenmektedir.İsteyen Yayın konuğumuz olabilir.

Engin Önkibar Türkiyede Faaliyeti Kanun ve yasalarca yasak olan  Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz’in başdanışmanı oldu

Doğu Türkistan hükümetinin başbakanı İsmail Cengiz Ardeşen’ li hemşerimiz eski gazeteci Engin Önkibar’ ı kendine baş danışman olarak atadı

Doğu Türkistan ‘ ın sürgünde kurulan hükümetin Başbakanı İsmail Cengiz’ in kendine danışman olarak atadığı Engin Önkibar için şu açıklama yapıldı. “Sürgünde Doğu Türkistan Parlamentosunun 2004 yılında kabul ettiği Doğu Türkistan Cumhuriyeti Anayasasının ilgili maddesi gereğinde Türkiye’ de yaşayan fedakâr dava arkadaşımız   Ardeşen doğumlu Karakoyunlular Federasyonu Genel Başkanı Engin Önkibar Doğu Türkistan Cumhuriyeti sürgün hükümeti Başbakanlık Başdanışmanı(Bürokrasi adli işlerden sorumlu Başdanışman) olarak atanmıştır. Doğu Türkistan halkının ve kamuoyunun bilgisine arz olunur” denildi

ANWAR TURANİ PKK YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DEMEDİ,FETULLAH GÜLEN ÖRGÜTÜYLEDE GÖRÜŞÜYORMUŞ

Doğu Türkistan meselesini kimler ne amaçla çıkar sağlamak için kullanıyor ? I Gökhan Gülmez

Washington’da Fuller, Abramowitz ve Fettullah Gülen devreye girerek Yusuf Enver Turani başkanlığında “Sürgünde Doğu Türkistan Hükümeti’ni” kurdular.

Doğu Türkistan Milli Meclisi’nin, Fransız güvenlik birimleriyle birlikte kurulduğu ortaya çıktı.

 

Bize bunları anlat Doğu Türkistanlı Seyit Tümtürk,Oğlun Türk gençlerini zehirlerken, sen neyin temsilciliğini yapıyorsun?

Türkiye’ye giriş yasağı konulması gereken Uygurlar

Uygurların Lideri Rebiya Kadeer’e 2020 ‘de Türkiye’ye gelebilmesi için vize vermemiş !…

Uygur Organize Suç Çetesinin ölümle Tehdit ettiği Uygur ile Gökhan Gülmezropörtajı

Uygur ayrılıkçısı Seyit Tümtürk kamu görevlisi mi? Değil mi?

Uygur Türkü Rabia Kadir’in yeğeni Kuzzet Altay’ın Fötö Terör Örgütü İtirafı

Davutoğlu’nun Resimde yanında bulunan Uygur Ayrılıkçısı Ruşen Abbas kimdir?

Uygur Amerikan Derneği Başkanı Kuzzat Altay,Terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in takipçisiymiş

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Türkiye ile Çin ilişkisi arasına Nifak sokmak İçin Uygur kartına oynuyor

Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi Başkanı Şöhret Zakır: Mike Pompeo’nun “asırlık yalanı”na kararlılıkla karşı çıkıyoruz

Suçluların iadesi anlaşması Uygurların yararına

Süleyman Soyludan Uygur Türklerine mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı,Seyit Tümtürk Çin ile anlaşma imzalarsa Ankara Külliyede 100 Bin Uygurla birlikte kendini yakmakla tehdit etti

DIŞ İSTİHBARAT DÜĞMEYE BASTI BAZI UYGURLAR SOKAK EYLEMLERİNİ, PROTESTOLARINI TOPLANTILARINI ARTIRDI.

MUHARREM İNCE’Yİ , CUMHURBAŞKANIYIM DİYE KANDIRMIŞ

www doguturkistanbulteni net’in Yalan Haberlerine Cevabımız ve İkazımız

 

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Ordu komutanı Muhammet Nurullah Çetin

 

 

 

 

 

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et