DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Ordu komutanı Muhammet Nurullah Çetin

30.01.2021
A+
A-

1985 Yılında Amerika Beyaz Sarayında   Uygur Kökenli Anwar Yusuf Turani, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olan Hızırbek Gayretullah, İsmail Cengiz, Profösör Dr. Sultan Mahmut Kaşgarlı, ve CİA ve Fetullah Gülen Tarfından desteklenerek kurulan Sembolik Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Genel Kurmay Başkanlığı görevine ise getirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Muhammet Nurullah Çetin Suriyede çekildiği iddia edilen videoyu kendi sosyal medyası olan Muhammet Nurullah Çetin isimli sayfasından Çin’e ve Tüm dünyaya Doğu Türkistan Cumhuriyeti sürgün Hükümeti Genel Kurmay Başkanı ve Ordu komutanı olarak açıklamalarda bulunduğu videoyu yayınladı.Daha sonra yayınlanan video kendi sayfasından ve çeşitli internet sayfalarından silinmiştir.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Başbakanı Anwar Yusuf Turani nin atamasıyla Milli savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanlığı Görevine gelen Nurullah Çetin Kurban Bayramında Suriye ye giderek orada kurbanlar kesti ve Çine karşı Mücadele etmek için Doğu Türkistan Ordusunu kurduğunu Milli Savunma Bakanı ve Doğu Türkistan Ordusunun Genel kurmay Başkanı olduğunu Sosyal Medya hesabı Facebooktan yayınlayarak açıkladı.

Gökhan Gülmez’n proğram konuğu Uygur meselesini anlattı.

Doğu Türkistan meselesini kimler ne amaçla çıkar sağlamak için kullanıyor? Dünya genelinde kaç tane Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti bulunmaktadır? Amerika neden Uygur meselesini Çin’e karşı koz olarak kullanmaktadır? Çin’de ki eğitim kampları ne amaçla açıldı? Vizyon Ege TV’den Araştırmacı Televizyoncu ve gazeteci Gökhan Gülmez soruyor, Çin bölgesi uzmanı gazeteci Ahmet Kılbitmez yanıtlıyor.

Ahmet Kılbitmez cevapladı

ÇİNE KARŞI DOĞU TÜRKİSTANIN MÜSTAKİLLİĞİ İÇİN DOĞU TÜRKİSTAN EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİ KURDUM

DERNEK GENEL BAŞKANI YUSUF BALTACI GÖKHAN GÜLMEZ İLE YAPTIĞI ROPÖRTAJDA ” ÇİNE KARŞI BAYRAĞIM İÇİN DOĞU TÜRKİSTANIN MÜSTAKİLLİĞİ İÇİN DOĞU TÜRKİSTAN EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNİ KURDUM ” DEDİ.

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman ile Gökhan Gülmez Telefon Ropörtajı

ANWAR TURANİ PKK YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DEMEDİ,FETULLAH GÜLEN ÖRGÜTÜYLEDE GÖRÜŞÜYORMUŞ.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Anwar Yusuf Turani Akit Tv de Katıldığı canlı yayında Proğramın moderatörü sayın Dağıstanlının sorduğu soruda PKK-YPG Terör örgütümüdür sorusunda PKK-YPG Terör örgütüdür demeden soruyu geçiştirdi.Amerika ve İsrailden Destek alırız dedi.Amerika Pensilvanya da yaşayan Fetö Terör örgütü lideri Fetullah Gülen ve Fetö Terör örgütü üyeleriyle görüştüğünü ve onlardan yardım istediği açıklamasında bulundu.

DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURBAŞKANI HIZIRBEK GAYRETULLAH GÖKHAN GÜLMEZ ROPÖRTAJI.

Türkiye’de bilindiği üzere Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti diye iki ayrı Birbirine Parelel olarak Aktivitelerde bulunan Hükümet var.Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Hızırbek Gayretullah Kendilerine Paralel olan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhur Başkanı olan Anwar Yusuf Turani için Dünyada Anwar Yusuf Turani diye biri yok Amerikada yaşayan Edward Kenedy var dedi.Ropörtajda Türkiyede Çini sık sık Protesto etkinlikleri yapan Seyit Tümtürk Hakkında da pek çok iddialarda bulundu.Doğu Türkistan’da şu an 15 adat Boyun yaşadığını ve Hükümetin Sadece Uygurlardan Kurulmadığını açıkladı.Anwar Yusuf Turani için Bunlar Uygurculuk yapıyorlar ,Bir Kazağın ön plana çıkmasını istemiyorlar dedi.

VİDEONUN DEVAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ .


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et