DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Yalova’da Seçimlerden sonraki İlk Belediye Meclisi Toplantısı yapıldı

Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel, Yalova Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile görevi devraldıktan sonra 2024 Nisan ayı Yalova Belediyesi Meclis Toplantısında alınması gereken ilk kararları aldılar.

12.04.2024
A+
A-

31 Mart Yerel seçimlerinde rekor oyla Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel, Yalova Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile görevi devraldıktan sonra 2024 Nisan ayı Yalova Belediyesi Meclis Toplantısına Başkanlık ederek Belediye Meclisince alınması gereken ilk kararları aldılar.

Meclis Toplantı Videosu aşağıdadır.Toplantının tamamını izleyebilirsiniz .

31 Mart Yerel seçimlerinde rekor oyla Yalova Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gürel, Yalova Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile görevi devraldı. Önceki dönem Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Naim Ardıç, Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e çiçek takdiminde bulundu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak Yalova Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Gürel, mazbatasını almasının ardından Yalova Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile başkanlık mührünü devraldı.

Devir teslim töreni öncesinde kalabalık bir topluluk ile belediye binası önünde tezahüratlarla karşılanan Başkan Gürel, çok sayıda partili, vatandaş ve belediye personeli ile birlikte makama geçti.

Başkanlık makamında yapılan devir teslim töreninde, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Başkanı Erdem Doğancı, Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, yeni seçilen meclis üyeleri, çok sayıda partili ve belediye çalışanları yalnız bırakmadı.

Gürel, “Tüm Yalova Halkının Emrindeyim”

Belediye başkanlığı makam odasında yapılan törende, “Yorucu, kaliteli ve keyifli bir sürecin son resmi adımını yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Bugün Yalova Belediye Başkanlığı görevini değerli arkadaşımdan devralıyorum. İnşallah bundan sonra iyi çalışmalar yapacağız. Herkes bilsin ki belediyeyi olabildiğince şeffaf, çağdaş, vizyoner ve adil bir şekilde yönetmeye gayret edeceğiz. Bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisi olarak kazandık ama yalnız değildik. Tüm Yalova Halkı birleşerek bizlere güç verdi. Bundan sonra da Yalova’nın yönetimini aynı mantıkla yürütmeye devam edeceğiz. Belediye Başkanı olarak ben, tüm Yalova halkının emrindeyim” dedi.

Belediyenin Durumunu Ayrıntılarıyla Paylaşacağım

Konuşmasını sürdüren Başkan Mehmet Gürel, “Mali Müşavirler odasından belediyenin mali ve idari durumunun röntgenini çıkarmak, kamuoyuna daha şeffaf olabilmek, herkesi doğru şekilde bilgilendirebilmek adına bir anlaşma yaptık. Sağ olsunlar herhangi bir bedel de talep etmediler. Bayram sonrası çalışmalara başlanacak” dedi.

Başkan Gürel, “Belediyenin borcu 1 Milyar 500 Milyon TL’nin üstünde”

Belediyenin mali anlamdaki durumunu da özetle değinen Başkan Mehmet Gürel, Yalova Belediyesi’nin 1 Milyar 500 Milyon TL üstünde borcu olduğunu söyledi. Bunun 500 Milyon TL’sinin ana isale hattından kaynaklı borç olduğunu belirten Gürel, 190 Milyon kadarının ise piyasaya olan borç olduğunu söyledi. Personelin bu aylık maaş ve ikramiye giderinin 71 Milyon olduğuna da dikkat çeken Gürel, belediye kasasında ise 2 Milyon TL ile İller Bankasından gelen 38 Milyon TL katkı payı olduğunu söyledi.

“Yapsınlar da göreyim” dedikleri tüm projelerimizi tek tek yapacağız

Başkan Mehmet Gürel, “Doğal olarak elimizde yuvarlak hesap 40 Milyon bütçe vardır. Durum budur. Resmi denetimler yapıldıktan sonra sizlerle bunu paylaşacağım. Bu ve buna benzer tüm zorlukları beraber aşacağız. Bugün gözlemlediğimiz başka bir şeyde geçmiş dönemde belediyeye yakın olan bazı firmaların yönetim değişir değişmez belediyeye icra işlemleri başlatması oldu. Rakiplerimizin muhtemelen böyle bir süreç yönetimi de var. Yalova Belediyesi hepimizin. Biz, bunları rahatlıkla çözeceğiz. İnşallah proje kitapçığında yer alan ve “Yapsınlar da göreyim” dedikleri tüm projelerimizi de zaman içerisinde tek tek yapacağız. Yalova halkı hangi görüşten olursa olsun Yalova Belediye Başkanına ve yöneticilerine güvenecek. Duruşumuz böyle olacak. Herkesiz içi rahat olsun. Yalova Belediyesi emin ellerdedir” dedi.

Tüm Atatürkçülere teşekkür ederim

Seçimlerle ilgili de konuşan Başkan Gürel, “Bu seçimin galibi samimiyettir, kardeşliktir, dostluktur, arkadaşlıktır. Bunu burada gerçekten yürekten inanarak söylüyorum. Birçok imkânsızlıklar ve eksikliklere rağmen inanan ve birbirine güvenen insanların gönüllerini seçmene ve halkımıza açmış olduğu sinerjiyle bu seçimden galip ayrıldık. Bunu hiçbir zaman kaybetmememiz lazım. Bize ‘bu seçimi nasıl kazandılar’ diye soranlara bu cevap olsun. Samimiyet ve inançla bizler bu seçimi kazandık.

Burada sizlerin huzurunda il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımıza, değerli Milletvekilimiz Tahsin Becan’a, Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne, diğer partilerden bizleri destekleyen hemşehrilerimize tüm demokratlara, cumhuriyetçilere ve bunun ötesinde tüm Atatürkçülere teşekkür ederim” dedi.

8 Nisan Pazartesi günü itibariyle meclisimizi yapacağız

Başkan Gürel, son olarak; “8 Nisan Pazartesi günü itibariyle meclisimizi yapacağız. Komisyon seçimleri, denetim faaliyet raporlarının okunması ve oylamaları yapacağız. Ardından gereken resmi bilgileri sizlere ve kamuoyuna aktaracağız. Muhtemelen ayın sonuna doğru olağanüstü bir meclis yapabiliriz.  Şu anda ilk hedefimiz belediyemizin çalışmalarını şeffaf bir şekilde yapıp Yalova halkıyla paylaşmaktır” dedi.

Çok Daha Anlamlı Olacak

Başkan Gürel, 31 Mart yerel seçim süreci sonrasında belediye başkanlık makamına çiçek göndermek yerine ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve TÜLOV üzerinden çocukların eğitim burslarına katkıda bulunulmasının çok daha anlamlı olacağını da ayrıca sözlerine ekledi.

Başkan Gürel, Belediye Birimlerini Gezdi

Başkan Gürel, devir teslim töreninin ardından belediye birimlerini tek tek dolaşarak personeller ile bir araya geldi. Başkan Gürel, “Seçim nedeniyle çok fazla bilgi kirliliği yaşandı. Kıymetli çalışma arkadaşlarım, benim ağzımdan duymadığınız hiçbir söze itibar etmeyin. Halkımıza en iyi hizmeti hep birlikte sunmaya devam edeceğiz. Hepimiz için yeni dönem hayırlı olsun. Çalışmalarınızda hepinize kolaylıklar diliyorum” dedi.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et