DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Fransız ve Çin istihbaratı ajanlarına operasyon!

Türkiye’de casusluk faaliyetleri kapsamında elde ettikleri bilgi ve belgeleri Fransa ve Çin istihbarat servislerine aktardıkları belirlenen 10 şüpheli yakalandı

21.02.2024
A+
A-

Türkiye’de casusluk faaliyetleri kapsamında elde ettikleri bilgi ve belgeleri Fransa ve Çin istihbarat servislerine aktardıkları belirlenen 10 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kendini kamuoyunda sözde aktivist ve gazeteci olarak tanıtan Ahmed Katie’nin, Türkiye’deki siyasi partilerle irtibat kurmaya çalıştığı ve Türk devlet yetkililerinden sözde tehditler aldığını ileri sürdüğü belirlendi.

Katie’nin, kamuoyunda paylaşılmamış gizli bilgileri, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar ile Türkiye’nin göç politikaları hakkında gerçek dışı bilgileri, Türkiye’yi Avrupa’da zor durumda bırakacak yalan bilgi ve belgeleri casusluk kapsamında temin ederek Fransız Dış İstihbarat Servisine ilettiği tespit edildi.

Yabancı medya kanallarında katıldığı canlı yayınlarda, “Suriyeli şahısların, Türkiye ile Suriye sınırında Türk askerleri tarafından öldürüldüğü”, “Türkiye ile Yunanistan sınırında Türk sınır muhafızlarının 55 göçmeni Meriç Nehrine attığı”, “Türkiye’nin mültecilere yönelik gözaltı merkezlerinde sözde işkence uyguladığı”, “Suriyelilere Türkiye içerisinde baskı uygulandığı” gibi yalan ifadeler kullanan Katie’nin, Suriye’de hukuki süreçleri devam eden Suriyelilere sahte belge temin ederek pasaport sağladığı da saptandı.

İstanbul’da yaşayan ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğuna ailesiyle iltica talebinde bulunan Katie’ye, Fransa Dış İstihbarat Servisince siyasi iltica talebinin kabul edilmesi için Türkiye aleyhine askeri ve siyasi casusluk yapmasının teklif edildiği belirlendi.

Bu teklif doğrultusunda Katie’nin, Fransız istihbaratının direktifleriyle Türkiye’deki tüm faaliyetlerini, Paris merkezli sivil toplu kuruluşu Halep Dostları Topluluğu (Coliectif Amis d’Alep) yöneticileri üzerinden ilettiği belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından takibe alınan ve bir yıl süreyle casusluk yaptığı deşifre edilen Katie’nin, Fransa’ya ilticaya hazırlanırken MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucunda, yurt dışına çıkmak üzereyken birlikte çalıştığı Hüsam Elnahar ve İbrahim Shewaish ile yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanıp cezaevine gönderildi.

7 şüpheliye operasyon

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, topladıkları bilgileri Çin istihbarat birimiyle paylaştığı belirlenen 7 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükleri ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Operasyonda, çok sayıda dijital materyal, 11 bin 145 avro, 105 bin 713 dolar, 3 bin 410 riyal ve 14 bin 150 lira para, 2 ruhsatsız tabanca ve 51 fişek ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin, Türkiye’de yaşayan Sincan Uygur Özerk Bölgesi kökenli kişilerin ileri gelenleri ve Türkiye’de faaliyet gösteren Sincan Uygur Özerk Bölgesi dernekleri ve kuruluşları hakkında topladıkları bilgi ve belgeleri Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurlarına aktardıkları tespit edildi.

Cesur haber olarak bizimde bu konularda 5 yıldır yayınlanmış pek çok haberimiz bulunmaktadır. Çin adına Türkiyede Faaliyet gösteren Ajanlar olduğu gibi Diğer Devletler adınada faaliyetlerde bulunan ajanlar bulunmaktadır. Bu konular üzerine pek çok video haberler yapmış bulunmaktayız.Merak edenler izlesinler.

Milli İstihbarat Başkanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu konularda derin araştırmalar yapıyordur.

Türkiye de Faaliyet Gösteren ajanların yakalanması için aslında Masak tarafından Türkiye de faaliyet gösteren UYGUR DERNEKLERİ ve STK’ları Detaylı olarak incelense yani  ;

1- Facebook ,İnstegram,Youtube Sayfalarının açıldığı günden bu güne kadar o sayfalarda yayınlanan ve sonradan silinen paylaşımlar incelenenip yaptıkları ve paylaştıkları faaliyetler

2- Uygur Dernek ve STK’ları Kuruluş Tüzükleri gereğince mi faaliyetlerde bulunuyorlar ? TCK’ya göre Bu Derneklerin Uluslar arası siyaset gündemine göre Eylem,Miting,Gösteri faaliyetlerinde Tüzüklerinde yazmadığı halde neden TCK’ya göre Suç olan Faaliyetlerde bulundukları ve Türkiye Cumhuriyeti içersinde Örgütlü faaliyetlerde bulunmak gibi Suçları işleyip işlemedikleri araştırılırsa,

3- Bazı Dernek ve STK’ların sosyal medyaları kendi paylaşımları incelendiğinde  Milyonlarca TL Kara paralar dönmekte olduğu görülecektir.Bu Kara Para Trafiğinin döndüğü STK’lar Bu para Trafiklerini masraflarını Dernek resmi defterlerine işlemişlermi ?

4- Hangi STK’lara yıllardır Yurd dışından Kayıt dışı Kaynağı belli olmayan Yabancı ülkelere ait para yardımları elden veya banka yoluyla  ödendiği saptansa ve Türkiye de Uygur Sorunu kullanıralak kimler Bu kara para Trafiği içersinde bulunuyorlar araştırılsa ve Dernekler Masak Müfettişleri veya Gelir İdaresi Başkanlığı Kaçakçılık Vergi Müfettişlerinden oluşan Özel Müfettişler görevlendirilerek İncelense Özellikle Derneklerin her ay veya Her hafta Düzenli olarak ödeme yaptığı kişilerinde tek tek ifadeleri alınsa Her şey mutematiyen ortaya çıkacaktır.

5- Uygur Meselesi Türkiye de Gizli bir yapı tarafından yönlendirilmektedir. Uygur Dernek Başkanları sık sık Yabancı ülkelere giderek o ülke Üst düzey yöneticileriyle,İstihbaratlarıyla  görüşmekteler.Bu STK Başkanları STK başkanı olarak Yurt dışına gitmeden önce Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığından veya İçişleri Bakanlığımızdan Resmi Müracatta bulunarak acaba Resmi izin alarakmı Yurt dışındaki etkinliklere katılıyorlar..Bunun cevabı araştırılsa . Fetö Terör örgütleriyle kimlerin bağlantısılarıvar bu araştırılsa.Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın eski bakanımızın bu konuda Televizyonlarda Uygur Aktevistlerin eylemlerinin Okyanus Ötesinden gelen talimatla diye defalarca açıklamaları vardır. Bu konuda Km Bu okyanus ötesinden talimat alan UYGURLAR ?

6- Uygur STK’ları devamlı olarak düzenledikleri etkinliklerde Türk Halkını Başka bir Ülke İnsanları için Kin ve  Düşmanlık Bölücülük faaliyetinde bulunmaktalar. Bize ne başka bir ülkenin İç siyasetinde olanlar.Eğer bizim ülkemize geldilerse bizimle kardeş gibi yaşayıp Türkiye Cumhuriyetinin kanun ve yasalarına uysunlar.

7- Devletimiz 6 kişiyi Ajan iddiasıyla yakalamış 1 Kadında aranıyormuş Bu güzel bir gelişme.Ancak Ülkemizde yıllardır Çin Devletinin İstanbul Konsolosluğunun Resmi Temsilcisi olan Uygur Uyruklu Türk İnsanına ait Şirketin sahibi Uygur uyruklu Bayan Yıllardır Uygur Gurublarından ve Uygur Sosyal medyalarından Çin karşıtı olduğunu gösteren Paylaşımlar yapıyor. Ama Bu Bayan Çin Konsolosluğunun Resmi Temsilcisi.Ne enteresan dimi ?

Çin Konsolosluğu Temsilcisi  olan bayan Babamı Kardeşimi göremiyorum diye Türkiye de Ayrılıkçı ve Bölücü halkı Kin ve Düşmanlığa yönelten Faaliyetlerde bulunuyor. Türk Gazetecilere ÇİN AJANI diyerek Hakaret ederek bu cesareti kimlerden alıyor ? .Bu kadının arkasındaki gizli güç kim veya kimler ? İnanıyorum  İstihbaratımız  bu konudada çalışmalar yapıyordur.Bu kadının bağlantıları ve yurt dışı ziyaretleri,bu ziyaretlerde kimlerle görüştüğü. Ülkemize bir valizle gelip şu an Milyonlarca liralık serveti nasıl yaptığı ne kadar vergi ödediği araştırılıyordur . İnanıyorum yakın zamanda  gerçekler ortaya çıkacaktır.

8- Kanunen izin almadan Sefaköy ve Zeytinburnu ,Kayseride ve Eskişehirde Bazı Uygur Yapılanmalarının aynı Fetö Terör örgütünde olduğu gibi Gizli adreslerde merdiven altı diye tabiren edilen yerlerde Kuran kursu veya Dini eğitim adı altında yıllardır Faaliyetlerde bulunmaktalar.Bu durumu İlçe Müfülükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı araştırmalı

9- Türkiyede Faaliyet gösteren Bazı Uygur STK’ların etkinliklerine Fetö Örgütü ile Bağlantılı olan Amerika ve Diğer ülkelerin vatandaşları sık sık Ülkemize gelip etkinliklere katılmaktalar .Bu durum yıllardır Devletimiz içindeki Üst düzey görevliler tarafından bilindiği halde hiç bir işlem yapılmayarak her hangi bir önlem alınmamaktadır resmen bu duruma göz yumulmaktadır.

10- İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları özel Eğitimli bir ekip kurarak Türkiyede Faaliyet gösteren Uygur STK’larının Sosyal Medya Paylaşımlarındaki Faaliyetlerini incelemeye alıp Dernek Tüzüklerine aykırı faaliyet yapan Dernek ve STK’larını kanun ve yasalara göre kapatıp , Katatılan Dernek Başkanları ve Yöneticileri hakkında TCK’ya göre yasal işlemler yapıp Onların Türkiye de ömür boyu Dernek ve STK çalışmalarında bulunmamaları hakkında karar almaları gerekmektedir.

11- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı nasıl oluyorda , Başka bir ülkeye Gidip yabancı ülkede  Meclis kurup sonra Türkiye ye gelip yıllardır nasıl Televizyonlar kanallarında Meclis Başkanı sıfatıyla geziniyor ?. Bu sözde meclis Başkanı Eğer Dışişleri Bakanlığından izin almadan gidip bu Faaliyetleri yaptıysa o zaman Bu Şahısta Ajan olarak derhal Yüce Türk Adaleti karşısında hesap vermelidir.

Kadim Devletimiz eğer Ajan arıyorsa Türkiye’mizde yabancı ülke Ajanları  İstanbul Zeytinburnu’nda, Sefaköy’de, Kayseri’de ,Eskişehir’de çok rahat bir şekilde gezmektedirler . Üniversitelerde son yıllarda doçent olanların Tezleri incelensin her nedense o tezleri kimlerin bilgisinde ve talimatıyla yazıldığı arştırılsın.Baksınlar bazı Doçent Tezlerini arkasından Okyanus ötesi çıkacak mı ? diye çok merak ediyorum .Tezleri yazanlar googlada olan bilgiyi kopyalayarak yapıştırmışlar yazılarına altınada araştırma yazmışlar tez diye bu kabul edilmiş.Yahu bana birisi bu şekilde tez görevi versin 15 dakikada yazarım. YÖK Tez yazmak veya önünüze gelen yazıyı tez diye onaylamanız bu kadar basitmi ? Kalkıp üniversiteler bu konuda açıklama yapmasınlar bu tezlere imza atanlar için gereğini yapsın.Amacım Kadim Üniversitelerimizi karalamak veya eleştirmek değil.Üniversitelerimiz bizler için çok değerlidir.Çok başarılıdır.Ancak bazı kişiler işlerini yaparken makamları veya yetkilerini farklı amaçla kullanabilirler. O Tezleri yapanların sınav kağıtları YÖK tarafından  bir incelensin hatta kanunen mümkünse YÖK tarfından tekrar sınav yapılsın onlara bakalım onlar gerçekten Doçent olabilirler mi ? Bu sorunun cevabını merak ediyorum .Üniversiteler bizim en güvendiğimiz Eğitim kurumlarımızdır.Dünya Liderlerimiz,Mimarlarımız,Mühendislerimiz kısacası önemli mevkilerde olan her kez Üniversitelerimizden aldıkları eğitim sayelerinde başarılılıar.Bütün Üniversiteler çok değerlidir .Asla ben Üniversitelirimizi eleştirmem bir eksiklik bir hata varsa onu yazarım.Üniversitemizin yetkili kurumlarıda araştırırlar eğer benim yazım doğruysa gereğini yaparlar.Eğer bana gelen bilgiler yanlışsa Ben buradan en  büyük puntolarla özür de dilerim hatamıda kabul ederim.Üniversiteler benim kırmızı çizgim olan Saygın Kurumlarımızdır. Sakın ha kimse yazımı başka yerlere çekmesin. Araştırmacı haberci olarak araştırılsın diyorum.

Bu yazımı yazmamın sebebi Ülkemizde Uygur konusunda çok kirli bilgiler bulunmaktadır.Mesela Doğu Türkistanda 35 – 40 Milyon Uygur Türkü iddia ediliyor ama gerçek sayı 12-15 Milyon arasında .Neden Birileri yanlış rakam vererek algı yapıyorlar.Bu algıyı yapanlar arasında Doçentlerde var.

Doğu Türkistan Denilen yerde sadece uygurlar yok 12 veya Daha fazla Milletten insanlar var.Ancak Doğu Türkistan denilince sadece uygur Türkleri yaşıyormuş diye Türk Halkına algı yaparak yanlış bilgiler veriyorlar.Neden ? Kimler tarafından ne sebeble bu algı yapılıyor ? Ben Doğu Türkistanlı olupta Eylem yapan Hiç Kazak veya başka uyruktan bir dernek görmedim ? 

Doğu Türkistan denilen yerden haber alamıyoruz gidemiyoruz diye Türk Milletini kandırıyorlar ama Gidemiyoruz diyenlerin Çocukları,Eşleri ,kardeşleri ÇİN’e gidip boy boy selfi resimlerini paylaşıyorlar. Uygur Uyruklu Türk Vatandaşının sahibi olduğu Çin Vizesi Resmi Temsilcisi JADE Turizmi arayıp çin vizesi hakkında görüştük gidebilirsiniz seyahat edebilirsiniz dediler.Bu konuda kayıtlarımız mevcut.

Türkye’de Vatandaşlık alı-an UYGUR Kardeşlerimiz Eylemci,Aktevist Radikal Derneklerin yaptıkları paylaşımlar ve Eylemlerinden,etkinliklerinden  çok rahatsızlar . Basına ve sosyal medyaylarda paylaşım yapan çok az sayıda oaln Eylemci ,Aktevist uygur Doğu Türkistan Uygur sorununu gündeme getiriyorlar . Bu Eylemci,Aktevist Dernekler Türkiye de yaşayan  Bütün Uygurları Temsil etmiyorlar !… Bu Derneklerin Üye sayısı kaç kişi bir açıklasınlar ? Üye sayılarını bir incelensin ? Kimler bu derneklerin üyesi ? Bu aktevist az sayıdaki Uygur’ların etkinliklerinde aslında Ülkemizde yaşayan çok sayıdaki Uygur kardeşimiz rahatsız oluyorlar ancak onlar korktukları için sessiz kalıp bu Derneklerden uzak duruyorlar.Hatta saygın pek çok Uygur İş İnsanı korkudan bu derneklere istemeden para ödediklerini bile söylüyorlar .Derneklerden uzak duran Onbinlerce Uygur Kardeşimiz Kendi işlerinde kendi güçlerinde Türkiyede güzel bir hayat kurup Çocuk ,Torun sahibi olmuşlar ve İçlerinden her meslek gurubunda çok başarılı olanlar uygurlar var. Kadim Devletimizde görevli olanlar var .Ülkemize Vergi ödeyen ve çok bağlı yaşayan bu onbinlerce sayısı olan  UYGUR KARDEŞİMİZ  Bazı UYGUR STK’larından çok rahatsızlar. Onlar biz Bir yerde olduğumuzda hemen bize Mazlum Uygursunuz denilmesine çok üzülüyoruz.Aşırı Radikal Dinci Bazı Uygurlar yüzünden Kandaş Kadim Türk Milletimizin  bizi Böyle görmesi düşünmesi bizi çok üzüyor diyorlar.

Kadim Türkiye Cumhuriyeti 72 Milletten kurulmuştur.Biz hep birlikte Güçlü Cihan Devleti Türkiye Cumhuriyetiyiz.

Kadim Devletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Ülkemizin En Başarılı kuruluşu Milli İstihbarat Başkanlığımız,Askerlerimiz,Polislerimiz,Savcılarımız,Hakimlerimiz,Sağlık çalışanlarımız,Maliyemiz kısacası Tüm Kurum ve Kuruluşlarımız Çok Başarılı bir şekilde görevlerini yapmaktadır.

Hep Birlikte Türkiyeyiz.Bu böyle biline Ancak Eğer İçimizde Hainler veya Ajanlar varsada Bizim Savcılarımız,Polisimiz,Askerimiz gereğini yapar.

Haberin sonuna gelirken Cumhuriyet Savcılarımızı ,Terörle Mücadele Polislerimizi ve İstihbaratımızın bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.Her nerede ajan veya Ülkemizin Bölünmez bütünlüğüne karşı kendini para menfaat rant için satan Şerefsizlerede bir bir yakalayacaklarına adımın Gökhan Gülmez olduğunu nasıl biliyorsam onlarından kökünü temizliyeceklerini biliyorum . Türkiyemiz üzerinde emelleri olan her kim olursa olsun onlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Her şey Vatan İçin. Ne mutlu Türk’üm diyene.

Cesur haber olarak bizimde bu konularda 5 yıldır yayınlanmış pek çok haberimiz bulunmaktadır. Çin adına Türkiyede Faaliyet gösteren Ajanlar olduğu gibi Diğer Devletler adınada faaliyetlerde bulunan ajanlar bulunmaktadır. Bu konular üzerine pek çok video haberler yapmış bulunmaktayız.Merak edenler izlesinler. Milli İstihbarat Başkanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu konularda derin araştırmalar yapıyordur. Türkiye de Faaliyet Gösteren ajanların yakalanması için aslında Masak tarafından Türkiye de faaliyet gösteren UYGUR DERNEKLERİ ve STK’ları Detaylı olarak incelense yani  ; 1- Facebook ,İnstegram,Youtube Sayfalarının açıldığı günden bu güne kadar o sayfalarda yayınlanan ve sonradan silinen paylaşımlar incelenenip yaptıkları ve paylaştıkları faaliyetler 2- Uygur Dernek ve STK’ları Kuruluş Tüzükleri gereğince mi faaliyetlerde bulunuyorlar ? TCK’ya göre Bu Derneklerin Uluslar arası siyaset gündemine göre Eylem,Miting,Gösteri faaliyetlerinde Tüzüklerinde yazmadığı halde neden TCK’ya göre Suç olan Faaliyetlerde bulundukları ve Türkiye Cumhuriyeti içersinde Örgütlü faaliyetlerde bulunmak gibi Suçları işleyip işlemedikleri araştırılırsa, 3- Bazı Dernek ve STK’ların sosyal medyaları kendi paylaşımları incelendiğinde  Milyonlarca TL Kara paralar dönmekte olduğu görülecektir.Bu Kara Para Trafiğinin döndüğü STK’lar Bu para Trafiklerini masraflarını Dernek resmi defterlerine işlemişlermi ? 4- Hangi STK’lara yıllardır Yurd dışından Kayıt dışı Kaynağı belli olmayan Yabancı ülkelere ait para yardımları elden veya banka yoluyla  ödendiği saptansa ve Türkiye de Uygur Sorunu kullanıralak kimler Bu kara para Trafiği içersinde bulunuyorlar araştırılsa ve Dernekler Masak Müfettişleri veya Gelir İdaresi Başkanlığı Kaçakçılık Vergi Müfettişlerinden oluşan Özel Müfettişler görevlendirilerek İncelense Özellikle Derneklerin her ay veya Her hafta Düzenli olarak ödeme yaptığı kişilerinde tek tek ifadeleri alınsa Her şey mutematiyen ortaya çıkacaktır. 5- Uygur Meselesi Türkiye de Gizli bir yapı tarafından yönlendirilmektedir. Uygur Dernek Başkanları sık sık Yabancı ülkelere giderek o ülke Üst düzey yöneticileriyle,İstihbaratlarıyla  görüşmekteler.Bu STK Başkanları STK başkanı olarak Yurt dışına gitmeden önce Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığından veya İçişleri Bakanlığımızdan Resmi Müracatta bulunarak acaba Resmi izin alarakmı Yurt dışındaki etkinliklere katılıyorlar..Bunun cevabı araştırılsa . Fetö Terör örgütleriyle kimlerin bağlantısılarıvar bu araştırılsa.Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın eski bakanımızın bu konuda Televizyonlarda Uygur Aktevistlerin eylemlerinin Okyanus Ötesinden gelen talimatla diye defalarca açıklamaları vardır. Bu konuda Km Bu okyanus ötesinden talimat alan UYGURLAR ? 6- Uygur STK’ları devamlı olarak düzenledikleri etkinliklerde Türk Halkını Başka bir Ülke İnsanları için Kin ve  Düşmanlık Bölücülük faaliyetinde bulunmaktalar. Bize ne başka bir ülkenin İç siyasetinde olanlar.Eğer bizim ülkemize geldilerse bizimle kardeş gibi yaşayıp Türkiye Cumhuriyetinin kanun ve yasalarına uysunlar. 7- Devletimiz 6 kişiyi Ajan iddiasıyla yakalamış 1 Kadında aranıyormuş Bu güzel bir gelişme.Ancak Ülkemizde yıllardır Çin Devletinin İstanbul Konsolosluğunun Resmi Temsilcisi olan Uygur Uyruklu Türk İnsanına ait Şirketin sahibi Uygur uyruklu Bayan Yıllardır Uygur Gurublarından ve Uygur Sosyal medyalarından Çin karşıtı olduğunu gösteren Paylaşımlar yapıyor. Ama Bu Bayan Çin Konsolosluğunun Resmi Temsilcisi.Ne enteresan dimi ? Çin Konsolosluğu Temsilcisi  olan bayan Babamı Kardeşimi göremiyorum diye Türkiye de Ayrılıkçı ve Bölücü halkı Kin ve Düşmanlığa yönelten Faaliyetlerde bulunuyor. Türk Gazetecilere ÇİN AJANI diyerek Hakaret ederek bu cesareti kimlerden alıyor ? .Bu kadının arkasındaki gizli güç kim veya kimler ? İnanıyorum  İstihbaratımız  bu konudada çalışmalar yapıyordur.Bu kadının bağlantıları ve yurt dışı ziyaretleri,bu ziyaretlerde kimlerle görüştüğü. Ülkemize bir valizle gelip şu an Milyonlarca liralık serveti nasıl yaptığı ne kadar vergi ödediği araştırılıyordur . İnanıyorum yakın zamanda  gerçekler ortaya çıkacaktır. 8- Kanunen izin almadan Sefaköy ve Zeytinburnu ,Kayseride ve Eskişehirde Bazı Uygur Yapılanmalarının aynı Fetö Terör örgütünde olduğu gibi Gizli adreslerde merdiven altı diye tabiren edilen yerlerde Kuran kursu veya Dini eğitim adı altında yıllardır Faaliyetlerde bulunmaktalar.Bu durumu İlçe Müfülükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı araştırmalı 9- Türkiyede Faaliyet gösteren Bazı Uygur STK’ların etkinliklerine Fetö Örgütü ile Bağlantılı olan Amerika ve Diğer ülkelerin vatandaşları sık sık Ülkemize gelip etkinliklere katılmaktalar .Bu durum yıllardır Devletimiz içindeki Üst düzey görevliler tarafından bilindiği halde hiç bir işlem yapılmayarak her hangi bir önlem alınmamaktadır resmen bu duruma göz yumulmaktadır. 10- İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları özel Eğitimli bir ekip kurarak Türkiyede Faaliyet gösteren Uygur STK’larının Sosyal Medya Paylaşımlarındaki Faaliyetlerini incelemeye alıp Dernek Tüzüklerine aykırı faaliyet yapan Dernek ve STK’larını kanun ve yasalara göre kapatıp , Katatılan Dernek Başkanları ve Yöneticileri hakkında TCK’ya göre yasal işlemler yapıp Onların Türkiye de ömür boyu Dernek ve STK çalışmalarında bulunmamaları hakkında karar almaları gerekmektedir. 11- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı nasıl oluyorda , Başka bir ülkeye Gidip yabancı ülkede  Meclis kurup sonra Türkiye ye gelip yıllardır nasıl Televizyonlar kanallarında Meclis Başkanı sıfatıyla geziniyor ?. Bu sözde meclis Başkanı Eğer Dışişleri Bakanlığından izin almadan gidip bu Faaliyetleri yaptıysa o zaman Bu Şahısta Ajan olarak derhal Yüce Türk Adaleti karşısında hesap vermelidir. Kadim Devletimiz eğer Ajan arıyorsa Türkiye’mizde yabancı ülke Ajanları  İstanbul Zeytinburnu’nda, Sefaköy’de, Kayseri’de ,Eskişehir’de çok rahat bir şekilde gezmektedirler . Üniversitelerde son yıllarda doçent olanların Tezleri incelensin her nedense o tezleri kimlerin bilgisinde ve talimatıyla yazıldığı arştırılsın.Baksınlar bazı Doçent Tezlerini arkasından Okyanus ötesi çıkacak mı ? diye çok merak ediyorum .Tezleri yazanlar googlada olan bilgiyi kopyalayarak yapıştırmışlar yazılarına altınada araştırma yazmışlar tez diye bu kabul edilmiş.Yahu bana birisi bu şekilde tez görevi versin 15 dakikada yazarım. YÖK Tez yazmak veya önünüze gelen yazıyı tez diye onaylamanız bu kadar basitmi ? Kalkıp üniversiteler bu konuda açıklama yapmasınlar bu tezlere imza atanlar için gereğini yapsın.Amacım Kadim Üniversitelerimizi karalamak veya eleştirmek değil.Üniversitelerimiz bizler için çok değerlidir.Çok başarılıdır.Ancak bazı kişiler işlerini yaparken makamları veya yetkilerini farklı amaçla kullanabilirler. O Tezleri yapanların sınav kağıtları YÖK tarafından  bir incelensin hatta kanunen mümkünse YÖK tarfından tekrar sınav yapılsın onlara bakalım onlar gerçekten Doçent olabilirler mi ? Bu sorunun cevabını merak ediyorum .Üniversiteler bizim en güvendiğimiz Eğitim kurumlarımızdır.Dünya Liderlerimiz,Mimarlarımız,Mühendislerimiz kısacası önemli mevkilerde olan her kez Üniversitelerimizden aldıkları eğitim sayelerinde başarılılıar.Bütün Üniversiteler çok değerlidir .Asla ben Üniversitelirimizi eleştirmem bir eksiklik bir hata varsa onu yazarım.Üniversitemizin yetkili kurumlarıda araştırırlar eğer benim yazım doğruysa gereğini yaparlar.Eğer bana gelen bilgiler yanlışsa Ben buradan en  büyük puntolarla özür de dilerim hatamıda kabul ederim.Üniversiteler benim kırmızı çizgim olan Saygın Kurumlarımızdır. Sakın ha kimse yazımı başka yerlere çekmesin. Araştırmacı haberci olarak araştırılsın diyorum. Bu yazımı yazmamın sebebi Ülkemizde Uygur konusunda çok kirli bilgiler bulunmaktadır.Mesela Doğu Türkistanda 35 – 40 Milyon Uygur Türkü iddia ediliyor ama gerçek sayı 12-15 Milyon arasında .Neden Birileri yanlış rakam vererek algı yapıyorlar.Bu algıyı yapanlar arasında Doçentlerde var. Doğu Türkistan Denilen yerde sadece uygurlar yok 12 veya Daha fazla Milletten insanlar var.Ancak Doğu Türkistan denilince sadece uygur Türkleri yaşıyormuş diye Türk Halkına algı yaparak yanlış bilgiler veriyorlar.Neden ? Kimler tarafından ne sebeble bu algı yapılıyor ? Ben Doğu Türkistanlı olupta Eylem yapan Hiç Kazak veya başka uyruktan bir dernek görmedim ?  Doğu Türkistan denilen yerden haber alamıyoruz gidemiyoruz diye Türk Milletini kandırıyorlar ama Gidemiyoruz diyenlerin Çocukları,Eşleri ,kardeşleri ÇİN’e gidip boy boy selfi resimlerini paylaşıyorlar. Uygur Uyruklu Türk Vatandaşının sahibi olduğu Çin Vizesi Resmi Temsilcisi JADE Turizmi arayıp çin vizesi hakkında görüştük gidebilirsiniz seyahat edebilirsiniz dediler.Bu konuda kayıtlarımız mevcut. Türkye’de Vatandaşlık alı-an UYGUR Kardeşlerimiz Eylemci,Aktevist Radikal Derneklerin yaptıkları paylaşımlar ve Eylemlerinden,etkinliklerinden  çok rahatsızlar . Basına ve sosyal medyaylarda paylaşım yapan çok az sayıda oaln Eylemci ,Aktevist uygur Doğu Türkistan Uygur sorununu gündeme getiriyorlar . Bu Eylemci,Aktevist Dernekler Türkiye de yaşayan  Bütün Uygurları Temsil etmiyorlar !… Bu Derneklerin Üye sayısı kaç kişi bir açıklasınlar ? Üye sayılarını bir incelensin ? Kimler bu derneklerin üyesi ? Bu aktevist az sayıdaki Uygur’ların etkinliklerinde aslında Ülkemizde yaşayan çok sayıdaki Uygur kardeşimiz rahatsız oluyorlar ancak onlar korktukları için sessiz kalıp bu Derneklerden uzak duruyorlar.Hatta saygın pek çok Uygur İş İnsanı korkudan bu derneklere istemeden para ödediklerini bile söylüyorlar .Derneklerden uzak duran Onbinlerce Uygur Kardeşimiz Kendi işlerinde kendi güçlerinde Türkiyede güzel bir hayat kurup Çocuk ,Torun sahibi olmuşlar ve İçlerinden her meslek gurubunda çok başarılı olanlar uygurlar var. Kadim Devletimizde görevli olanlar var .Ülkemize Vergi ödeyen ve çok bağlı yaşayan bu onbinlerce sayısı olan  UYGUR KARDEŞİMİZ  Bazı UYGUR STK’larından çok rahatsızlar. Onlar biz Bir yerde olduğumuzda hemen bize Mazlum Uygursunuz denilmesine çok üzülüyoruz.Aşırı Radikal Dinci Bazı Uygurlar yüzünden Kandaş Kadim Türk Milletimizin  bizi Böyle görmesi düşünmesi bizi çok üzüyor diyorlar. Kadim Türkiye Cumhuriyeti 72 Milletten kurulmuştur.Biz hep birlikte Güçlü Cihan Devleti Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kadim Devletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Ülkemizin En Başarılı kuruluşu Milli İstihbarat Başkanlığımız,Askerlerimiz,Polislerimiz,Savcılarımız,Hakimlerimiz,Sağlık çalışanlarımız,Maliyemiz kısacası Tüm Kurum ve Kuruluşlarımız Çok Başarılı bir şekilde görevlerini yapmaktadır. Hep Birlikte Türkiyeyiz.Bu böyle biline Ancak Eğer İçimizde Hainler veya Ajanlar varsada Bizim Savcılarımız,Polisimiz,Askerimiz gereğini yapar. Haberin sonuna gelirken Cumhuriyet Savcılarımızı ,Terörle Mücadele Polislerimizi ve İstihbaratımızın bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.Her nerede ajan veya Ülkemizin Bölünmez bütünlüğüne karşı kendini para menfaat rant için satanların kökünü temizliyeceklerini biliyorum . Türkiyemiz üzerinde emelleri olan her kim olursa olsun onlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Her şey Vatan İçin. Ne mutlu Türk’üm diyene.    

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et