DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Çinlilerin Türkiye Temsilcisi Zeynure Kirem’in amacı Nedir ?

26.01.2024
A+
A-

Yazıma başlamadan evvel önce şunu açıklamak isterim Benim asla Uygur Gardaşlarım ile bir sorunum yok. Aslada olamaz. Ben haberciyim eğer Bazı uygurlar suç işliyorlarsa vede haber değeri olan Etkinlik , Gösteri ,Protesto veya faaliyette bulunuyorlarsa ben onu haber yaparım.Uygur sosyal medya hesaplarında ve Uygur whatsap ve  Weten Uchun Uygurlar isimli Gurublarda sesli mesajlar yayınlıyor. Bu gurublarda sadece Uygur uyruklu ve Suriye,Afganistan gibi yerlerde Teröre bulaşıp daha sonra oradan ayrılan kişiler ve hala oralarda ve Dünyanın pek çok ülkesinde yaşayan uygurlar bulunmaktadır . Bu gurub aslında UYGUR DİASPORASININ onların Tabiriyele DERİN UYGURLAR veya AKSAÇLI uygurların birbirleriyle haberleşmek için kurulmuş bir haberleşme yeridir.

Bilgi :Haberin en alt kısmında Magazin güzeli Zeynure Kirem videolarını izleyebilirsiniz .

Eğer Türkiye Cumhuriyeti içersinde yaşayan Bazı Uygurlar suç işliyorsa bende haberini yapıyorsam bu bütün Uygurları kötülüyorum anlamına gelmez . Tam tersi Uygurlar ve Uygur  STK’ları , Dernekleri  şiddet gören uygurlara yardım etmezken ben her şeyi göze alarak yardım ediyorum . Ben koruyorum . Yaptığım haberler ortada. Zeynure Kirem neden benim haberlerimden rahatsız oluyor?

Gökhan Gülmez tarafından Törerle Mücadele Cumhuriyet savcılığına Suç duyurusunda bulunulan Uygur Uyruklu Zeynure Kirem’in Uygur uyruklu erkek bir şahsın Darp edenlerin Daeş veTürkistan İslam Partisi gibi terör örgütü teröristlerinin saldırdığını iddia eden yaralı Uygur tarafından iddiası ve Polis İfadelerine göre bu   saldırı haberini yapan Gökhan Gülmez bu haberi yayınladıktan sonra , Uygur Uyruklu Zeynure Kirem Kamu Görevi yapan Soruşturmacı Gazeteci olan ben Gökhan Gülmez’e karşı hakaret ederek karalayıcı ve İtibar suikastliği suçunu TCK’ya göre işleyerek Çin ajanı ve Şerefsiz diyerek hakaret eden ve ithamlarda iddialarda bulunması üzerine Teröre Bakan Cumhuriyet Savcılığı tarafından araştırılan dosyada yeni gelişmeler var.Dosya önemli bir dosya olduğu için Sayın Savcılık makamı bazı resmi kurumlara yazı yazmış olabilir vede yazdığı yazıların cevaplarını bekliyor olabilir.Savcılık makamı bazı şahitlerin İfadelerini alabilir veya Bizlerin bilmediği başka işlemlerde yapabilir dosya hakkında tam bilgiler geldikten sonra büyük ihtimalle Zeynure Kirem’inde ifadesi alınarak sayın Savcılık makamı daha sonra Suç unsuru görürse işin Mahkem boyutuna gidecektir.Benim ve Avukatlarımızın kanaati Savcılık makamının Mahkeme yoluna gideceği yönündedir. Tabii Dosyada Ajanlık İdiaları vardır bu aslında Uluslar arası çok önemli bir konudur. Öyle ispat olmadan ne bir kişi hakkında Ajan Diye bilirsin ,nede Bir ülke hakkında Başka bir ülkede Ajanlar kullanıyor diyemezsin.Bu büyük bir Suçtur. Bazı şeyler çok basit olsada işin altından çok büyük sonuçlar çıkar .Ben bu işin peşini asla ve asla bırakmam beni tanıyanlar huyumu bilirler. Bana bu İftirayı atan Dünyanın öbür ucunada gitse yine bu işin peşini bırakmam.Bana suikast düzenleseler yine bırakmam zaten öyle bir şey olursada benim dostlarım benim davamı takip ederler.

Ben ömrü hayatımı Devletime bağlı yaşayarak geçirmişim kalkıp bir kadın benim hakkımda İddialarda bulunacak.Hadi oradan sen değil yedi sülalen benimle baş edemez . Senin o kışkırttığın Derneklerin alayı birlikte gelseler yinede baş edemezler. Çünkü benim hayatım tertemiz. Asla bir hatam veya yanlışım olamaz. Ben senin gibi yatlarda Şampanyalar patlatmıyorum Zennure hanım. Ben senin gibi Bodrumdaki yazlığımın videosunu paylaşıp kiracı veya Kaçak emlakçılık yapmıyorum.Bu İddiamı facebookta yayınladığın videoyu seyrettiğim için yazıyorum.Sen o videoyu kaldırsanda biz o videonun yediğini bilgisayarımıza indirdik.Kim bilir o evde hangi Kimlere kiraya verip oturtuyorsun. ? Kimbilir !….Sahi Bodrum Yalıkavaktaki evini ve başkasına ait evleri Yabancı Turistlere kiraya verip aldığın kira ücretini Maliyeye bildirip Kira gelirinden doğan gelir vergisini ödedinmi ? Bak bu iftira değil,duyumda değil sen video paylaşmışsın.Belki kafan iyiyken paylaştın silmeyi unuttun. Ama ben araştırmacı gazeteciyim bunu unutma ? Halada araştırıyorum.

Zeynure Kirem Sesli Mesajı
Uygur Uyruklu Z.K ismli Bayanın yayınladığı sesli mesaj kayıt 1
https://cesurtv.com/wp-content/uploads/2023/01/zeynure-kirem-ses-2.ogg
Uygur Uyruklu Z.K ismli Bayanın yayınladığı sesli mesaj kayıt 2
https://cesurtv.com/wp-content/uploads/2023/01/zeynure-ses-1.ogg

Gökhan Gülmez’i İslami terör örgütlerine ve Uygurla karşı Çin ajanı, Şerefsiz diyerek hedef haline getirmesiUygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahıs Daeş, Türkistan İslam Partisi gibi terör örgütleriyle ve bunların militanlarıyla birlikte Sosyal medya vasıtasıyla ispatlı olarak hareket ettiğini göstermektedir.

Eğer Çin vatandaşı olarak gelip Sonradan Türk vatandaşı olduysa Zeynure Kirem isimli şahıs Türkiye ve Çin Devletinin ortak menfaatlerine ,Diyaloğlarına,Ticaret ve işbirliği yapmalarına bu tür İftiralarla müdehale ederek iki Ülke Halkı arasında Kin ve Nefret Suçu işlemsinden dolayı Kanun ve yasalarca cezalandırılması gerekir . Ayrıyetten Zeynure Kiremin bana yani Gazeteciye saldırmasının asıl sebebi Çinde Terör eylemleri yapan Terör Örgütü hakkında yaptığımız Suç Duyurusu ve Haberle ilgili Bu iftiraları ve Hakaretleri yapmasıda önemli bir konudur. Zeynure Kirem Hastahanelik olan kafası gözü kanlar içersinde yaralı olarak sefaköyde caddeye bırakılan Uygur Kardeşimize sahip çıkacağına direk olarak Terör örgütünün avukatlığını ve savunuculuğunu yapıo haberi yapan kişiye ŞEREFSİZ ve Çin Ajanı suçlamasında bulunmuştur.

Ayrıca Zeynure İsimli Uygur uyruklu şahıs Gazetecilere Çin ajanı demekle ,Çin Devletine karşıda suç işlemektedir. Çin ajanı diye iddia etmesiyle Dünyanın en büyük Devletlerinden biri olan Çin Devletine de aslında İtibar suikastliği yapmıştır. Çin Devleti önüne geleni sanki Ajan yapıyormuş gibi Suçlamada bulunup Çin Devletinin kurumlarına İtibarını zedelemeştir. Hiç bir Devlet kendi vatandaşı olmayan,Kendi okullarında eğitim vermediği kişleri Ajan veya İstihbaratçı yapmaz. Her Devletin Anayasası ve kanunları vardır. Zeynure Kirem zihniyetinde olan kişiler Koskoca Devletletin İtibarıyla oynayamaz . Türk halkını veya Uygur halkını Çin Devletine veya Çin Halkına karşı Kışkırtması Suç tur .

Çin istanbul Konsolosluğu Zeynure Kirem İsimli Uygur Uyruklu şahsın Çin Konsolosluğuyla yaptığı İşleri basın yoluyla açıklayarak ,Derhal Konsoloslukta Zeynure Kirem Hakkında Türk Vatandaşlarına İftira atılan Ajanlık suçlamsından dolayı gereken açıklamayı yapması ve Bu konuda Çin Devletininde Türk vatandaşlarına Ajanlık yaptırmadığına dair ve Çin Devletinede İftira atıldığı için Türkiye Cumhuriyeti Savcılarına veya Mahkemelerine Zeynure Kirem Hakkında Dava açması kanaatimce doğru bir davranış olacaktır. Çünkü Önüne gelen her kes Bir birini Çin ajanı diye suçlamakta.Bu olayın önüne geçmek için İnsanların ajanlıkla suçlanmaması için Mahkeme tarafından ceza alması sağlanırsa artık kimse kimseyi ajan olarak suçlayamaz.

Bu davada belkide Dünyada ilk defa açılan uluslar arası örnek bir dava olur . Ben Bana İftira atan ve Bana Şerefsiz diyen kişiyle her türlü uğraşırım. Ben namusum ve Şerefim için yaşıyorum. Asla kimse benim onuruma Şerefime dil uzatamaz. Benimde asla kimsenin onur ve Şerefine bir sözüm olamaz , Zaten Şiddet hakaret İftira gibi dvranışlar benim karakterimde olmayan davranışlardır .

Kamu Görevi yapan Gökhan Gülmez Başıma bu saatten sonra bir şey gelirse sorumlusu Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahıs ’dır.

Ayrıca Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahıs daha önce de ısrarlı bir şekilde başka basın mensuplarına ve basın çalışanlarına yönelik olarak devam eden bu şekilde hakaret, itibar suikasti, Uygur halkını kışkırtma gibi faaliyetlerini defalarca gerçekleştirdiği   Uygurlar ve Doğu Türkistan hakkında her haber yapan basın mensubunun da  aynı sorunu yaşaması artık işin içinden çıkılmaz bir hal almaya başladığının kanıtıdır . Zeynure Kirem’in amacı nedir ? Gazetecileri kullanarak İslami Terör örgütlerinin dikkatini çekip onlara yanaşmakmıdır ? Yoksa oda İslami Terör örgütleri sempezitanı veya Üst düzey Militanı veya yöneticisimidir ?

2 yıl önce şüpheli  Zeynure Kirem , Uygur uyruklu Bayan hakkında A.K isimli bir gazetecinin benzer şuçlardan dolayı karşı dava açtığı ve bu dava sonucunda Uygur Uyruklu Zenure Kirem’in Mahkeme tarafından yapılan yargılama sonucunda hapis ve para cezası aldığı ortaya çıkmıştır.

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem hakkında ayrıca başka şahıslarında birçok kez benzer suçlardan savcılığa başvurduklarını öğrendik.

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem isimli Bayan şahıs açık ve net bir şekilde kamu görevi yapan Basın mensuplarını tehdit edip , Hakaret edip Uygur toplumu Dünya genelinde Gazeteciler hakkında  kin nefrete sürükleme suçlarını defalarca işlediği ve özellikle Uygurlar ve Doğu Türkistan ile ilgili haberler yapan gazeteciler hakkında sosyal medya platformlarından itibar suikastleri ve Terör örgütlerine hedef yaptığı  aşikardır.

Bu sebeple aşağıda yayınladığımız Weten Uchun Uygurlar’’  isimli Whatsapp benzeri Çin yazılımı olan uygulamada Uygurların gurubundan mesajlaşma ses  kayıtları ile beraber ısrarlı olarak beni Gökhan Gülmez’i hedef alan, hakaretler eden,İftira ve İtibar suikastliği yapan , rahatsız eden,   huzur ve sükunumu bozan, sosyal medya hesaplarından yorumlar yapan Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahıs hakkında İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı Terörle Mücadele Cumhuriyet Savcılığına Suç duyurusunda bulunmuş olup, Ayrıca Gökhan Gülmez’in Avukatlarınada Uygur Uyruklu Zeynure Kirem isimli Bayan şahıs hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması için dava açılmasını ve Yüklü bir miktarda Maddi ve Manevi Tazminat davası açılması talimatı verdiğini, Şayet Tazminat Davasını kazanırsada bunu Şehit ve Gazi STK larına bağışlayacağını açıklamıştır.

Gökhan Gülmez yaptığı açıklamada Yukarıda izah olunan nedenlerle şikayetçi olduğum Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahıs isimli şahsın fiillerinin TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılması için Terörle Mücadele Savcılığı tarafından gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını ve  Gökhan Gülmez’in konumu ve Yaptığı görevlerinden dolayı Mahkeme dosyanın Terörle Mücadele Kanunları kapsamında değerlendirilmesini ve Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın yaptığı paylaşım Dünya genelinde büyük bir kitleye ulaştığı için bu kitle içerisinde Terör Örgütleride olduğu için Gökhan Gülmez Can Güvenliği için Polis koruması verilmesinide talep etmiştir.

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın Yaptığı sesli paylaşımda Gökhan Gülmez’in yaptığı haberlerde Gökhan Gülmez, ve A.K. denilen Vatan Partililer, Çin’e satılan bu şerefsizlere bence zamanında cevap vermek gerek’, ‘Bundan başka Gökhan Gülmez denilen şerefsizin haberinde ismi geçen Uygurlar ekran görüntüsü alıp Türkiye’de bir avukat tutarak dava açmalıdır’,demiş. Konuşmasının Ses Kayıtlarının ispatı aşağıdadır ayrıca bu konuda Pek çok Uygur Uyruklu kişide şahit olarak mahkemece Tanık olarak dinlene bilir..

Diyor ya Gökhan Gülmez asla elinde Belge Bilgi Video olmadan haber yapmaz. Bu güne kadar ne kadar haber yaptıysam hepsinin arkasındayım ve her haberimin ispat videosu vardır.

3 yıl evvel Ropörtaj yaptığım Rahmetli Değerli büyüğüm DTCSH Başbakanı Hızırbeg Gayretullah ile yaptığım video ropörtajda Rahmetli Hızırbeğ Gayretullah Her şeyi anlatmıştır.

Doğu Türkistan Sürgün hükümeti Nerede Kimler tarafından kurulmuştur.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümetinin ve Bazı Uygurların Dış İstihbaratlarla bağlantısını ve pek çok konuyu Değerli Türk Büyüğü Rahmetli Hızırbeğ Gayretullah yaptığımız video ropörtajında açıklayıp söyleyip tarihe not düşmüştür..Söz konusu videoda hala yayınlanmaktadır. Doğu Türskistan sürgün Hükümeti nerede ? Nasıl ? Kimlerle birlikte kuruldu ? İstihbarat örgütleri ne Teklifte bulundu ? gibi çok önemli konular videoda yayınlanmaktadır.Bu video aslında Tarihe not düşecek adeta belgesel gibi bir saatten uzun vidodur. Yaptığım haberlerin hepsi belgeli ispatlıdır. Haberlerim hakkında isimleri geçen Dernek ve STK’lar ve Başkanları asla Dava açmamışlardır çünkü Haberler yazdığım gibi belgeli ve ispatlıdır .Yaptığımız her haberdede ismi geçenler bizimle cesur@cesurtv.com mail adresimizden irtibata geçip cevap haklarını kullanabilirler diye yazımızda vardır.

Hakkın rahmetine kavuşan merhum Değerli Türk Büyüğümüz ve Devlet adamı Hızırbeğ Gayretullahın Videosu hala yayınlanmaktadır, ropörtajı izlemek isteyenler aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirler.  https://www.vizyonege.com/2021/03/18/prof-dr-sultan-mahmut-kaskarlidtcsh-cumhurbaskan-yrd-hizirbek-gayretullahgokhan-gulmez-roportaji/

Yine Dış İstihbarat servisleri ve Okyanus ötesi Cümlesini defalarca Ulusal Basında ve Televizyon kanallarında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Televizyon kanallarında haberlerde defalarca söylemiştir.

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın Çin Devletinin yaptığı Fuarı haber yapmamı eleştirmiş. Peki Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın Yıllarca Türkiyede Çin Devleti adına FUARLAR düzenledi. ve Konsoloslukla birlikte Turizim işlerini yaptı .Bunu Bütün Uygurlar bilirler ve kendi sosyal medyasındada bu konuda paylaşımları eski tarihli olarak vardır. Kendi sosyal medya sayfasında paylaşmış.Bunu bütün uygurlar biliyor . Asıl Çin ile ilişkisi olan o. Ben Çin devleti adına fuar düzenlemedim Zeynure düzenledi. Zeynure Çin devletiyle Ticaretler yapıp zengin olup yıllardır yatlarda şampayalar patlatarak , Rezidancelerde oturarak burjuva hayatı yaşıyor. Allah aşkına benim Mazlum Uygurlar için yaptıklarım belgeleriyle ortadadır. Uygur Uyruklu Zeynure Kirem bu güne kadar Karındaşı, Soydaşı olan Uygurlar için ne yapmış bunu bir açıklasın ? Merak ettim Kendisi Burjuva hayatı yaşarken Fakir Fukura olan hasta olan Uygurlar hiç aklına gelmiyormu ? Madem Çine karşısın neden Konsoloslukla Ticaretler yaptın yıllarca . Madem Çine karşısın o zaman Çin sayesinde kazandığın Bütün malı mülkü Uygur Derneklerine bağışla .

Uygur Uyruklu Z.K ismli Bayan şahıs Çine Turizzim yaparken Türkiyeden kaç kişiyi Uçakla Çine Götürdü ?Ben hayatımda ne çine gittim nede Çinli bir tanıdığım yok.

Ha çinli bir tanıdığım olsada kimseyi ilgilendirmez.Canım istersede her yere giderimBu benim özel hayatım ve benim özel hayatıma hiç kimse karışamaz.Bütün Çinlilerde Kötü insan değildir. Asıl Çin Konsolosluğu Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın hakkında DAVA AÇSIN . Resmen Türkiyede Çin Karşıtı Faaliyetlerde bulunup Türkiyede Yaşayan Çinlilere karşı hem Uygurları hemde Türk vatandaşlarını kışkırtıyor. Mesela Zeynure Kiremin paylaşımlarından dolayı Bir kişi etkilenip Suçsuz masum Bir Çin Vatandaşına zarar verse Zeynure Kirem suçlu olmıyacakmı * Resmen Toplumda Bölücülük yapıp İnsanları Çinlilere karşı kışkırtmaktadır .

Çinliler hakkında Türkiye de olumsuz sözler söylüyor . İstanbulda yaşayan Bir sürü Çinli Turist veya İş İnsan var. Her hangi Çin vatandaşının başına bir şey gelse sorumlusu bu bayandır diyorum bende.

Yahu Gökhan Gülmez Kamu görevi yapan Gazeteci .Haber değeri olan her şeyi haber yapar. Amerika’ yıda haber yapar Çinide yapar Fransa’yıda hatta Dünyada nerede ne oluyorsa Haber değeri olan her kesi ve her Devleti haber yapar. Gazeteci Basın halkın müşterek sesi olarak görevini yapmaktadır.Gazeteci asla taraf veya yandaş olmaz.Basın etiği denilen bir konu vardır.

Basın Halkın Müşterek sesidir.Gökhan Gülmez’in işi haber yapmak !..

Aslında Ben Uygurları yıllardır Zalim olan Mafyatik ve Üçkağıtçı Dolandırıcı Uygurlardan koruyan bir Gazeteciyim . Sayısını bilmediğim kadar Uygur Kardeşlerime Allah için her zaman yardımım olmuştur ve olacaktır. Her Kim Bir Kişiye zorbalık yaparsa Bizim dinimiz İslam .Dinimiz ne emreder her zalimin karşısında dur!… Mazluma sahip çık der. Benim hayat felsefem olarak 40 yıldır Derdi problemi olan her Uygurun ve Dini Dili , ırkı , Milleti ne olursa olsun her kesin ,her insanın yanındayım.

Ama suça karışan veya Benim Ülkemde suç işleyen Adam döven,İnsan öldüren,İnsanların Namusuna onuruna,şerefine,Malına el uzatan bir Uygur olursa da onu af edersem namert olayım. Derhal onu Türk Ceza Kanununa göre Yüce Türk Mahkemesine veya Savcısına , Polisine Şikayet ederim haberinide yaparım . Benim işim bu.

Uygur Kardeşlerime açık ve net söylüyorum ikaz ediyorum ; Hakkımda en ufak İftirayı atan Dünyanın neresinde olursa olsun Yasal Haklarımı kullanırım.Bunu Bilin sakın hata yapmayın sonra yazdığınızdan veya konuştuğunuzdan Pişman olsanızda bana gelip af dilesenizde ben pişman olmam aslada verdiğim karardan dönmem .

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın ile bu saatten sonra karşılıklı olarak yaşayacağımız Hukuk mücadelesinin her safhasını haber yapacağım ve öyle bir ceza alacaksın ki sana ve senin gibilere ders olsun bir daha kimse hakkında İftira ,yalan ve hakaret edemeyesiniz . Maddi manevi olarak sizi biraz zora düşüreyim ki akıllanın.

Bizim bir atasözümüz var ”HER KUŞUN ETİ YENMEZ ” Sayın Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayanda Bana sataşmakla BALTAYI TAŞA vurdun..

Aşağıdaki konuşman Terör Cumhuriyet Savcılığına teslim edildi . Avukatın Hukuki olarak savunmanı yapsın. Bayan olduğun için Medeni ve kibar bir şekilde hukuk mücadelemiz başlamıştır . Yıllarca Zeynure Kirem İsimli kadın sen değilmisin Çin Konsolosluğuyla Proje yapan.Çinden Türkiye ye ,Uçaklarla Türkiyeye getiren.Ben hayatımda ne çine gittim neden çinli bir taıdığım var. Ama sen Yıllarca Çin Konsolosluğuyla çalıştın şimdi biz Gazetecilere Çin ajanı diyorsun.İddianı İspatlıyacaksın.Senle Mahkemede bu konularla karşı karşıya geleceğpim sen Kimle dans ediyorsun farkındamısın.Benim geçmişim belli.Benim ne iş yaptığım belli ama senin geçmişin Çin Polisleri ve Çin Konsolosluğuyla geçmişi olan Sen olan,yıllarca çine gidip gelen sensin ben değilim.Konsolosluklarda yıllarca çalışan sensin artık sen ve ben yaşadığımız sürece bir birimizi iyi araştıralım.Sen Bodrumlarda yatlarda şampanyalar patlatan ,partiler düzenleyen lüks burjuva hayatı yaşayan bir kadınsın.Oturduğun evde Milyon dolarlık bir rezidans.Peki sen yıllardır Türkiye Cumhuriyetine ne kadar vergi ödedin. Bu kadar servetin sahibi nasıl oldun.Bu soruların cevabını Masak illaki tespit eder. Seni Mali olarak araştırmaya başladım. Araştırmam bitince belgeleriyle sen bana iftira attığın için bende senin gerçek yüzünü Türk Milletine ve Uygur Milletine İspat edeceğim. Şu ana kadar konuştuğum Uygur bayanlar zaten seni çok anlattılar bana ve onlarda sana tepki duyuyorlar. Senin en yakın arkadaşların benim ofisime gidip geliyorlar bunuda bil.Sana ne kadar yakınım sayın Zeynure Kirem. Seninle çok ortak Uygur Bay ve Bayan Tanıdığım var.Onlar sana beni söylemezler ama seni bana bol bol anlatıyorlar. Senin son 10 yılını Vergi incelemesine Gelir idaresi başkanlığı mutlakaki benim şikayetlerimden sonra alır.Senin ve yakın çevrenin Banka hesap hareketleriniz detaylı incelenir.Bakalım o incelemeler neticesinde neler tespit edilecek merak ediyorum.Yakında sana ve sahibi olduğun geçmişte veya bu güne ait olan işyerlerin veya Şirketlerine ait vergi inceleme ve denetleme tebligatları resmi dairelerden gelir. Sen beni diğer gazetecilerle karıştırdın ama beni onlarla bir tutma benim tarzım her kesten farklıdır.Ben Teröre , Mafyaya karşı olan onlarla Adresimi ve ismimim saklamadan direk olarak mücadele eden bir Araştırmacı soruşturmacı Haberciyim .Sen kimsin yahu bana İftira atma cesaretini nasıl buluyorsun ? Sen ne içiyorsun Kafan güzelken mi bu İftiraları atıyorsun.Sosyal medyalarda hep Alkol alırken resimlerin var sen galiba Alkolikmisin anlıyamadım gitti. Çünkü elinde belge bilgi ispat olmadan kimse kimseye Ajansın veya Şerefsiz diyemez.Ben hayatım Boyunca Namusum ve Şerefimle yaşadım.Kimse bana Şerefsiz diyemez. Diyen de dediğiyle kalmaz Adalet önünde hesabını verir. Sen İftira attın ben sessiz durmam bu saatten sonra bunuda bil. Dünyanın en iyi avukatınıda tutsan sen ceza alıp ceza evine gideceksin.Zaten denetimli serbestliğin var senin daha önce başka bir gazeteciyede hakaret ettiğin için ceza almışsın. Şimdi hem o cezayı yatacaksın hemde yeni alacağın cezayı yatacaksın eğer mahkemeyi kaybedersen. Ama Başka mahkemelerde açılır senin hakkında çünkü arkadaşların enteresan İddialarda bulunuyor senin hakkında o konularıda araştırıyorum. Sana Mahkeme açılınca Mahkemeye müracat edip Yurtdışı yasağıda koyduracağım ÇİNE veya Amerikaya kaçmayasın diye.Bak tam olarak nereye kaçacağını henüz çözemedim. Çinemi yakınsın yoksa Amerikaya mı çözemedim.

Uygur Uyruklu Zeynure Kirem ismli Bayan şahsın Çine ait Weten Uchun Uygurlar’’  isimli Whatsapp benzeri Çin yazılımı olan uygulamada Dünya genelinde yaşayan UYGUR GURUBLARINDA yayınladığı sesli mesaj. Bizede bu ses kayıtları Terör Örgütü bağlantılı oldukları iddia edilen Uygurlar Tarafından saldırıya uğrayan mağdur tarafından Canlı yayında ropörtaj yaparken verilmiştir.

ÇİN KONSOLOSU RESMİ VİZE ŞİRKETİ HİSSEDARI ZEYNURE KİREM GECE KULÜBÜNDEKİ EĞLENCESİNİ FACEBOOKTA PAYLAŞMIŞ

Not : Çin Devleti Vize Türkiye Yetkilisi Zeynure Kirem Videolarını haberin en alt kısmındanseyredebilirsiniz

İnternet ortamında ve sosyal paylaşım sitelerinden Uygur gurublarından İnsanlar hakkında İftira , Yalan, Dedikodu ,Ajan suçlaması,Şerefsiz diye hakaretler eden kışkırtıcı paylaşımlar yapan Burjuva hayatı yaşayan Sosyetik Uygur Güzeli Zeynure Kirem’in lüks yaşantısı . Devamlı olarak Doğu Türkistanda zulüm var diye kişi aslında Uygurları kandırıyor kendisi İstanbulda Lüks Bir Rezidancede yaşıyor,Yazları ise Bodrum Yalıkavakta Milyon dolarlık Yazlığında yaşıyor.Gece hayatı ve alkole düşkün olan Zeynure kirem Yatlarda Dostlarıyla birlikte Şampayalar patlatmayıda ihmal etmiyor.Bu Burjuva lüks yaşantıyı görünce insanın aklına hemen Yahu sen Türkiyeye elinde bir çantayla gelip bir ailenin yanında kaldın.Nasıl oldunda Bu kadar çok Milyonluk servetin sahibi oldun.Bodrum Yalıkavak gibi Turistik yerlerdeki Gece kulüplerinde gelen kabarık hesapları nasıl ödüyorsun diye düşünüyoruz.Sahi sayın Zeynure hanım Siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu güne kadar Ne kadar Vergi ödediniz ? Yalı kavaktaki ve İstanbulda veya Başka yerdeki Emlak vergileriniz Belediye Rayiç Fiyatındanmı ödüyorsunuz yoksa Sahibinden com isimli Emlak sitesinde yayınlanan ilanlanlardaki Fiyatlar üzerinden mi Ödüyorsunuz Emlak vergilerinizi ? Sizin ve eşinizin mal varlığı ne kadardır ?

SORU 1 : UYGUR UYRUKLU ZEYNURE KİREM’İN ABD SEVGİSİ NEDEN ? YÜZYILIN LİDERİ OLARAK GÖRDÜĞÜ BİR TÜRK VEYA UYGUR OLMAYIPTA NEDEN AMERİKALI POMPEO DİYOR ?

SORU 2 : ZEYNURE KİREM ABD’NİN BİZİM ASKERİMİZİ , POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN   PKK-YPG GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEDEN KONTEYNIRLARLA SİLAH VERMESİNE , TERÖR ÖRGÜTLERİNE ASKERİ EĞİTİM VERMESİNE ,TERÖR ÖRGÜTLERİNE MADDİ YARDIM ETMESİNE TEPKİMİZDEN VEYA YARDIM EDİYOR DİYE SORMAMIZDAN NİÇİN RAHATSIZLIK DUYUYOR ? BU KONUDA SESLİ VİDEO NEDEN PAYLAŞIYOR ?

SORU 3: ZEYNURE KİREM HABERLERİMİZİ ABD İSTİHBARATINA VEYA ABD DEKİ DOSTLARINA VEFETÖCÜLERE SES KAYDIYLA BİLGİMİ VERİYOR ?

ZEYNURE KİREM’E GÖRE YÜZYILIN LİDERİ ABD ESKİ DIŞ İŞLERİ BAKANI MAYK POMPEO İMİŞ

Zeynure hanımın Facebook sayfasını incelerken 13 Mart 2021 tarihinde paylaştığı Facebook yazısında şöyle diyor ; ” Yüz yılın lideri seçilmesi gerekirse şahsima ve tarihte misli görülmemiş durumdaki uygur milletim adına ABD eski dış işleri bakanı Mayk Pompeo’u seçerim.
Eminim 50 sene sonra benim seçimimi tarih kanıtlayacaktır. Kendilerini mazlumun lideri gösterip öz soydaşları ve din kardeşlerini menfaat karşılığında satanlara tarih lanet okuyacak, insanlık tiksinecektir..
(Not: Amerikada yaşamakta olan :üniversite arkadaşım, uygur Türklerinin yorulmaz savaşçısı Roshen Abbas’ı tüm çalışmalardan ötürü kutlarım.) 

çalışmalardan ötürü kutlarım.) 

Zeynure Hanımın övdüğü arkadaşı Roshen Abbas Kimdir ?

Uygur Hareketi lideri Ruşen ABD’den Ruşan Abbas ve eşi Abdulhakim İdris ,aynı zamanda Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü olan Abdülhakim İdris’in de İsrail’ de katıldıkları etkinlikte, İsraillilere Uygur Soykırımını anlatılar.

İsrail'de Uygur Soykırımı Anlatıldı

Uygur Hareketi lideri Ruşen Abbas, İsrail’i ziyaret ederek birçok temas ve etkinlikte bulundu.  Ruşen Abbas ile görüşen İsrail Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, “ÇKP rejiminin siz Uygurlara karşı yaptığı soykırım, Yahudi soykırımı ile aynıdır ve aralarında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Ruşen Abbas, İsrail Stratejik Araştırmalar  Merkezi’ndeki toplantıda; Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlara karşı işlediği soykırımı ve insanlık suçlarını detaylı bir şekilde anlatarak, “İsrail’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz esnasında  birçok  görüşme yaptık. İsrail devlet  yetkilileri, bilim insanları, uzmanlar ve medya mensupları ile verimli fikir alışverişlerinde bulunduk. Ayrıca, İsrail’in birçok etkili medya kuruluşlarının görüşme taleplerini yerine getirdik ve röportajlar yaptık. Birkaç üniversiteye davet üzerine giderek konferans verdik” dedi.

Konferansa katılan yaşlı bir Yahudi dinleyici, “Siz Uygurlar umudunuzu asla kaybetmeyin. Biz Yahudiler umudumuzu hiç kaybetmedik, sonunda devletimizi kurduk. Siz de umutsuzluğa kapılmayın, mücadelenize devam edin” dedi. Bu konuşma konferansa katılanlar konuşmacılar ve dinleyicilerin duygulanmasına sebep oldu.
Temaslar kapsamında Tel Aviv ve Kudüs’te bir dizi etkinliğe katıldıklarını anlatan Abbas, şöyle konuştu:
İsrail’deki temas ve çalışmalarımızda Çin’in Uygurlara karşı işlediği insanlığa karşı suçlara ilişkin  hazırladığımız raporları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, insan hakları aktivistleri, hükümet yetkilileri ve  bu faaliyetlerimize katılanlara takdim ettik. Bu rapor ve diğer bizim sunumlarımız İsrailliler arasında güçlü bir etki yarattığına tanık olduk.

Tel Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Irit Buck, “Tarihçiler, insan hakları ve sosyal bilimler uzmanları ve biz profesörler “Bir Daha Asla!” söylemini  bir slogan olarak görmüyoruz, aksine bu söz bize göre insani bir görev ve bir emirdir. Uygur soykırımına tepki vermek ve gereğini yapmak bizim kişisel ve insani bir borcumuzdur. Çin’in Uygur halkına yönelik  akıl almaz  baskı, zulüm ve soykırım suçlarına ait  güncel hikayeleri sizlerden  dinlemek  bizi çok etkiledi. Bizim için Çin’in bu insanlık suçlarını gücümüzün yettiğince  uluslararası topluma duyurmak ve iletmek  ve elimizden geldiğince yayınlamak bizim şahsi görevimizdir” ifadelerini kullandı.

İsrail’deki bu ziyaret ve etkinliklere katılan Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü Abdülhakim İdris, ziyareti ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Bugüne kadar İsrail’de Uygurlarla ilgili bir etkinlik düzenlenmedi. İsrail halkının medyada okudukları ve gördükleri, Çin’in Uygurlara yönelik soykırıma maruz kaldığı bilgisi ile sınırlıdır. Ancak Uygurların mevcut durumunun ayrıntılarına ilişkin bilgilerinin çok sınırlı olduğunu gördük” dedi.

 İstanbul’da yıkıcılarla toplantı yapılmıştı

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, sözde Doğu Türkistan ayrılıkçı teşkilatlarıyla bir araya geliyor

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da sözde Doğu Türkistan ayrılıkçı teşkilatlarıyla bir araya geliyor. Flake, bu konudaki çalışmalarını ABD Kongresi bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’in fonladığı kişilerle birlikte yürütüyor

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da Uygur ayrılıkçılarla  STK’lar başkanlarıyla bir toplantıda bir araya geliyor. Büyükelçi’nin düzenlediği toplantıya, ayrılıkçı Uygurları katmak için CİA Bağlantılı Uygur Abdulhakim İdris’in yoğun bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. İdris’in İstanbuldaki Uygur ve Doğutürkistan ünvanlı Dernek Başkanlarını  tek tek arayarak katılmaya zorladığı, bazı Derneklere üye  olan Uygur gençlere de katılmaları için yüzlerce dolar rüşvet verildiği belirtildi.

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 1

Flake, daha önce ABD’den Cia’nın  Bağlantısıyla  Ruşan Abbas ve eşi Abdulhakim İdris‘le özel bir görüşme yapmış. Flake, göreve gelir gelmez ilk olarak 29 Ocak’ta Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret etti. Bir gün sonra, Uygur gençlerine yönelik eğitim semineri düzenlemek için İstanbul’a gelen Uygur Hareketi (Campaign For Uyghur-CFU) yöneticileri Ruşan Abbas ve eşi  Abdulhakim İdris’le görüştü. Bir lokantada geçen görüşmede Büyükelçi’ye eşi Cheryl Flake eşlik etti. ABD Büyükelçiliği’nin duyurmadığı görüşmeyi Ruşan Abbas kendi sosyal medya hesabından paylaştı.Ruşan Abbas, ABD’nin Viyana elçiliğinin programında bulundu. Önümüzdeki günlerde de Prag’daki toplantıya katılacak.

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 2

RÜŞVET VE ZORLAMAYLA ÇAĞIRIYORLAR

Flake,   İstanbul’da sözde Doğu Türkistan STK’larının  düzenlediği programda bir araya getirecek. Buluşma, İstanbul Çapa’da bulunan   Uygur restoranında oldu . Flake, bu konudaki çalışmalarını ABD hükümeti bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’in fonladığı kişilerle birlikte yürütüyor. Uygur Derneklerini  programa katılmaya zorlama görevi, Türkiye’deki Uygur muhafazakâr kesim üzerinde etkisi olan Cia bağlantılı Abdulhakim İdris‘e  verildi. Etkinlikle ilgili bazı Uygur gençlerine katılmaları için 100-200 dolar civarında bir para teklif edildiği öğrenildi.

Flake, program kapsamında düzenlenecek müze gezisinin ardından katılımcılarla bir lokantada bir araya gelecek. Daha önce etkinliklerini davetiyeler ve sosyal medya üzerinden duyuran ayrılıkçıların bu toplantılarını o dönemler  gizli saklı, tek tek aramalar yaparak örgütlemesi dikkat çekiyor.

ABD’nin konuyla ilgili müdahalelerine tepki gösteren bazı Uygur ve DoğuTürkistan  derneklerinin  ise üyelerini katılmamaları konusunda uyardığı belirtildi.

Flake’in toplantıyı organize etme görevi verdiği isimler Ruşan Abbas ve Abdulhakim İdris, son dönemde Türkiye’de yürüttükleri faaliyetlerle dikkat çekiyor. Abbas özellikle Rabia Kadir’in Dünya Uygur Kurultayı’ndan tasfiye edilmesinin ardından öne çıktı.

Türkiye’ye de sık sık gelen ikili, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi yöneticileriyle de zaman  zaman görüşüyor.Abdulhakim İdris, örgütlerini fonlayan ABD Kongresi önünde.

ABD’YE İSTİHBARAT HİZMETİ

Abbas aynı zamanda ABD kurumları ve istihbarat örgütleriyle ilişkileriyle de dikkat çekiyor. 1989’da ABD’ye yerleşen, daha sonra ABD vatandaşlığı alan Abbas, kısa sürede Washington Post ve New York Times gibi gazetelerin aranan yüzü oldu. Abbas’ın bir dönem danışmanlık yaptığı ISI isimli şirket Ortadoğu ve Afrika üzerine yoğunlaşırken hizmet verdiği kurumlar arasında ABD istihbarat birimleri ve Dışişleri Bakanlığı yer alıyor. Şirketin Ruşan Abbas tanıtımında şu bilgiler yer alıyor: “Abbas’ın ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstihbarat örgütleri dahil olmak üzere ABD devlet kurumları ile kapsamlı çalışma deneyimi var.”

ABD BAŞKANINA ÇEVİRMENLİK YAPTI

Abbas, Rabia Kadir’i ABD Başkanı Bush ile görüştürecek kadar da yetkili durumda. Hatta, özgeçmişinde verdiği bilgilere göre Başkan George W. Bush ve eski First Lady Laura Bush da dahil olmak üzere birçok üst düzey yöneticiye ve ABD devlet kurumlarında dilbilimci ve çevirmen hizmetleri verdi.

Abbas, NED’in internet sitesinde de şu ifadelerle tanıtılıyor: “CFU’nun (Uygur Hareketi) kurucusu Ruşan Abbas karar mercilerini sık sık Uygur bölgesinde insan hakları konusunda bilgilendirmektedir. Aynı zamanda ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi‘nde sunum yapmıştı. Senatör Marco Rubio, Abbas’ı Şubat 2020’de ilk Uygur konuk olarak yılda bir kez yapılan ulusa sesleniş konuşmasına getirmiştir.”

RUŞEN ABBAS MAAŞI ABD’DEN ALIYOR

Ruşen Abbas’ın kurucusu olduğu Campaign for Uyghurs (CFU-Uygur Hareketi) Dünya Uygur Kurultayı (DUK)’na bağlı teşkilatlar arasında yer alıyor. DUK, 2004’ten bu yana ABD Kongresi bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’den Uygur ayrılıkçılarına verilen 8 milyon 758 bin 300 dolar fondan beslenen kuruluşların başında geliyor.

Abbas, T24 internet sitesine verdiği röportajda ABD’den maaş aldığını da şu sözlerle itiraf etti:

“NED, bizim neyi savunduğumuza karar vermiyor. Bizim paraya ihtiyacımız var. Mesela ben Campaign for Uyghurs’u kurduğumda tam zamanlı bir işim vardı. Çok prestijli bir mimarlık firması için uluslararası iş geliştirme direktörüydüm. Ondan sonra da bir danışmanlık firmasıyla çalıştım. Önceki kariyerimde defalarca Türkiye’ye geldim ve Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz, İsmet Yılmaz gibi birçok bakanla görüştüm.

Demek istediğim ben sadece para kazanmaya çalışan biri değildim. 2018’in Eylül ayında kardeşimi aldıklarında bu danışmanlık şirketinde Orta Doğu bölgesinden sorumluydum. İlk yılımda CFU için hiç para almadım ancak hem tam zamanlı çalışıyordum hem de maaşımı insan hakları savunculuğu faaliyetlerim ve bu kapsamda yaptığım seyahatler için kullanıyordum. Kardeşimin kaçırılmasının birinci yıldönümünde NED’e fon başvurusunda bulundum. Kabul edilince işimden istifa ettim ve tam zamanlı aktivistlik yapmaya başladım.”

Dış İşleri Bakanlığı Neden Ruşan Abbas , eşi olan Abdulhakim İdris ve Julie Millsap isimli 2 si Uygur uyruklu olan 3 ABD vatandaşına Türkiye ye giriş yasağı koymuyor ?

EL-EZHER MEZUNU, DUK KURUCUSU

  • Ruşan Abbas’ın eşi olan Abdulhakim İdris, Dünya Uygur Kurultayı’nın (DUK) kurucuları arasında yer alıyor. “Türkiye’deki muhafazakâr kesim üzerinde etkili” diye tanımlanan İdris hakkında DUK’un internet sitesinde şu bilgiler bulunuyor:
  • 1986 yılında El-Ezher Üniversitesi’nde Mısır’da İslam eğitimi almak için memleketinden ayrılmadan önce Hotan’daki yeraltı İslam okullarında İslam dini çalışmaları ve Arap dili eğitimi aldı.
  • 1991’de Avrupa’ya sığınma talebinde bulunan ilk Uygurlardan biri olarak Almanya Münih’e yerleşti.
  • İdris Bey, Dünya Uygur Kurultayı’nın şu anki Genel Müfettişidir. 1991 yılında Avrupa’da ilk kurulan Uygur örgütleri olan Almanya’da Doğu Türkistan Birliği’nin kurucu üyelerinden biridir.
  • 1996’da Dünya Uygur Gençlik Kongresi ve 1999’da Doğu Türkistan Ulusal Kongresi ve 2004’te Dünya Uygur Kurultayı kurucuları arasında yer aldı.
  • DUK’ta Hazine, İcra Komitesi Başkan Yardımcısı, Dünya Uygur Kurultayı Mülteci Merkezi Direktörü olarak görev yaptı.
  • Abdulhakim İdris Uygur Amerikan Derneği’nin Yönetim Kurulu Direktörlüğünü yaptı.”
  • Abdulhakim İdris hakkında, Kurucu ve İcra Direktörü olduğu Uygur Araştırmaları Merkezi sitesinde Washington DC’deki Uygur Amerikan Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunduğu, Uyghur Tribunal adı verilen sözde Uygur mahkemesinde bilirkişilik yaptığı da yazıldı.

DUK BAŞKANI DOLKUN İSA’NIN TÜRKİYE ‘YE GİRİŞİ YASAK

Dolkun İsa, ABD’nin ajan fonlama örgütü NED’den ödül aldı.

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 5
  • 2022 yılı Eylül ayında Türkiye’ye gelmek isteyen Dünya Uygur Kurultayı (DUK) Genel Başkanı Dolkun İsa Türkiye’ye alınmadı.
  • Almanya’dan uçakla Ankara’ya gelen İsa, ‘kamu güvenliğini tehdit’ gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılan ülkeye giriş yasağı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
  • ABD ile yakın ilişkileriyle dikkat çeken İsa, NED’in 2019 Demokrasi Ödülü’nü alan isimlerden biriydi. İsa aynı zamanda, İngiltere’de sembolik olarak düzenlenen  sözde Uygur Mahkemesinin başvurucularından birisi.
  • İsa daha önce Ağustos 2008’de ve 11 Ekim 2016’da geldiği Türkiye’ye hakkındaki yasak nedeniyle girememişti.
  • DUK’un sitesinde verilen bilgiye göre İsa hakkında 1997’den 2018’e kadar İnterpol tarafından kırmızı bülten kararı vardı.

RUSHAN ABBAS, ABDÜLHAKİM İDRİS VE JULİE MİLLSAP’IN TÜRKİYE ZİYARETLERİ

Giriş: Amerika Birleşik Devletleri’nden İstanbul’a 8 Kasım 2020 tarihinde ikisi Uygur etnik kökenli
olmak üzere 3 Amerikan vatandaşı Türkiye’ye giriş yapmış ve 17 Kasım 2020 tarihine kadar İstanbul ve Ankara’da
görüşmeler yapmışlardır.

Bu kişiler, Amerika’da merkezi bulunan Uygur Hareketi lideri Rushan Abbas, Dünya Uygur Kurultayı Genel Müfettişi Abdulhakim İdris ve Uygur Hareketi iletişim yöneticisi Julie Millsap’tır.

  • Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris birbirleri ile evli ve Uygur etnik kökenli şahıslardır.
  • Rushan Abbas, 1989 yılında beri Amerika’da yaşamakta ve 1996 yılından beri Amerika vatandaşlığı bulunmaktadır.
  • Abdulhakim İdris, 1986 yılında Çin’den ayrılmış ve Mısır’a eğitim görmek için gitmiştir.
  • Akabinde Almanya’nın Münih kentine yerleşmiş ve 2010 yılında Amerika’ya yerleşmiştir.

Julie Millsap ise Amerika’nın Teksas Eyaleti’nin Antonio kentinde yaşayan Millsap ailesinin kızlarıdır.

Julie Millsap Uygur Hareketi’ne katılması Rushan Abbas‘ın ona bizzat teklifi ile 2020 yılının Nisan ayında olmuştur. Bu tarihten itibaren Julie Millsap, aynı zamanda Rushan Abbas’ın asistanı olarak ta çalışmaktadır.
Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris, doğrudan CIA için çalışan maaşlı, ödenekli istihbarat personelleridir.

Julie Millsap Çin’e 2007 ve 2008 yıllarında yaptığı turistik ziyaretlerden sonra 2010 yılında temelli olarak Çin’e yerleşti. Bu tarihten itibaren Çin’de çeşitli şirketlerde eğitim ve iletişim danışmanı olarak çalıştı. Çin’de
tanıştığı bir Çin vatandaşı olan Hilong Liu ile 07.07.2013 tarihinde evlendi.

Çin’in İç Moğolistan ÖzerkBölgesi’ne bağlı Huhhot kentinte yaşamaya Başladı. Julie Millsap’ın ifadesine göre Çin’de insan hakları ihlalleri ile ilgili bazı konularda siyasi paylaşımlarda bulunması sebebiyle korktuğu için eşi Hilong Liu ile birlikte 21.02.2020 tarihinde Huhhot şehrinden Pekin’e gelerek 22.02.2020 tarihinde Pekin Havaalanından Japonya’ya gittiler. Japonya’dan ise Amerika’ya gittiler. 2020 yılının Nisan ayında,Uygur Kampanya Hareketi direktörü Rushan Abbas tarafından kendisine yapılan bir teklif ile Uygur Kampanya Hareketi’nde iletişim yöneticisi olarak çalışmaya başladı.
Julie Millsap Eşinin adı: Hilong Liu (Çinli)

CIA’nın Çin masasında uzun yıllar çalışan bu iki kişinin görev ve yetki alanları Uygur diasporası’dır. Julie Millsap için CIA ile bağlantılı kişi olduğu söylemini kullanmak yerinde olacaktır.
Julie Millsap’ın CIA ile bağlantısı Rushan Abbas üzerinden gerçekleşmektedir.
Yukarıdaki ön bilgiler doğrultusunda bu üç şahısın kimler oldukları, Türkiye’ye gelmelerinin sebepleri, amaçları, Türkiye’de gibi faaliyetlerde bulundukları, İstanbul ve Ankara’da kimler, hangi Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler ile görüştükleri aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

1. Türkiye’ye ne zaman geldiler ?

8 Kasım 2020 tarihinde Amerika’nın Washington şehrinden Türkiye’nin İstanbul şehrine geldiler.
2. Türkiye’ye gelme amaçları nedir ?
2.1.  Türkiye’de Uygur provakasyonu yaparak Türkiye Hükümetine oy kaybettirmek Rushan Abbas, Türkiye’ye geldiği günden bu yana Türkiye’de Gelecek Partisi, İyi Parti, Deva Partisi ve Saadet partisi olmak üzere sadece muhalif siyasi partileri ziyaret etti. Türkiye’de Hükümet partisi veya Hükümete yakın hiçbir siyasi parti ile görüşme yapmadı. Rushan Abbas, bu görüşmeleri bilinçli ve planlı olarak yapmaktadır. Bu görüşmeler, Amerika’da planlanmakta ve Amerikalıların aracı olmasıyla görüşme programları oluşturulmaktadır. Amacı, Türkiye’de muhalif partilere Uygur meselesi ile ilgili açıklama yaptırarak Türk Hükümeti’ni konu ile ilgili tuzağa çekmektir. Muhalif partiler Uygur meselesi ile ilgili açıklama yaptığında Hükümet yetkilileri sessiz kalırsa eğer bu durum ”Türk Hükümeti Çin ile anlaştı, Uygurları görmezden geliyor” şeklinde mevcut Türk Hükümeti aleyhinde kara propagandaya çevrilecektir. Bu durumda Türk Hükümeti’nin, milliyetçi kesimden oy oranı küçük miktar da olsa azalacaktır.

Bu strateji, Amerika’nın Türkiye’de muhalif partileri desteklemesi ve Hükümet’i yıpratma stratejisinin bir parçasıdır.

2.2. Türkiye’de Uygur kışkırtıcılığı yaparak Türkiye-Çin ilişkilerini germek ve Kuşak-Yol Çalışmasını ve iki devletin ilişkilerini Yıpratmaktır. 

Rushan Abbas ve ekibi, Türkiye’de muhalif siyasi partilerle görüşerek ve bazı medya organlarına çıkarak Türkiye’de Uygur kışkırtıcılığı yapmakta ve Türkiye’de Milliyetçi-Muhafazakar bazı kesimleri Uygur meselesinde harekete geçirerek Türkiye-Çin ilişkilerini germeyi, yıpratmayı hedeflemektir.
Türkiye’de 9 Kasım-15 Kasım aradında ziyaret ettiği Gelecek Partisi, İyi Parti, Deva Partisi, Saadet Partisi’nin Rushan Abbas’ın ziyaretlerinden hemen sonra Uygur meselesine dairbu 4 siyasi partinin açıklamalar yapması,bu yazımızı  ispatlar niteliktedir.

2.3. Amerika’da ki seçimlerin Uygur meselesini etkilemeyeceği mesajını vermek Amerika’da seçimlerin tamamlanmasının hemen ardından 8 Kasım 2020’de Bu 3 Amerikalının Türkiye’ye gelmesinin sebebi , Amerika’da ki seçimlerin sonunucun Amerika’nın Uygur politikasını değiştirmeyeceği, Amerika’da Uygur meselesinin partiler üstü bir mesele olduğu mesajını vermektir.

2.4. Türkiye’de ki Uygur Dernek, Vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarını Amerika’nın kontrolüne almak için Rushan Abbas ve ekibi, Türkiye’de;

1-) Doğu Türkistan Maarif Derneği

2-) Uygur Akademisi,

3-) Nuzurgum kültür ve Aile derneği    gibi önemli Uygur sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, bu ve benzeri Uygur sivil toplum örgütlerini Amerika’nın kontrolünde tutmak amacını taşımaktadır.

2.5. Türkistan İslam Partisi terör örgütünün Suriye’den Afganistan’da taşınması organizasyonu Rushan Abbas ve ekibini 9 Kasım 2020 Türkiye’de Doğu Türkistan Maarif Derneği ile görüştü. Bu görüşme de Abdülkadir Yapcan’da vardı.

Abdülkadir Yapcan, daha önce silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla Türkiye’de yargılanmış ve Suriye’ ki sözde Uygur cihatçıları ile yakın ilişkisi olan biridir.

Doğu Türkistan Maarif Derneği ise 2011 sonrası Malezya ve Tayland üzerinden Türkiye’ye getirilen Uygurları Suriye’ye gönderilmesi organizasyonlarının içinde yer alan ve Suriye’de ki Türkistan İslam Partisi ile yakın ilişkileri olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Bu sebeplerden dolayı Rushan Abbas ve ekibinin Doğu Türkistan Maarif Derneği ziyareti, Suriye’de bulunan Türkistan İslam Partisi terör örgütünün Afganistan’ın Wakhan bölgesine yerleştirilmesi için bu derneği aktif olarak kullanmak amacındadır.

3. Türkiye’de hangi faaliyetlerde bulundular?
3.1. Doğu Türkistan Maarif Derneği Ziyareti
Tarih: 09.11.2020
Yer: Molla Gürani, Turgut Özal Millet Cd No:108, Fatih/İstanbul
Açıklama: Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan, Başkan yardımcısı Abdulehad Abdurrahman ve Abdülkadir Yapcan isimli Uygur şahıslar ile görüştüler.

3.2. Uygur Akademisi
Tarih: 09.11.2020
Yer: Bahçelievler Merkez, İzzettin Çalışlar Cd. No: 55 / 5, Bahçelievler/İstanbul
Açıklama: Uygur Akademisi Başkanı Ferhat Kurban Tanrıdağlı ve bazı Uygur kişiler ile görüştüler.
3.3. İndependent röportajı:
Tarih: 09.11.2020
Yer: Bahçelievler Merkez, İzzettin Çalışlar Cd. No: 55 / 5, Bahçelievler/İstanbul ( Uygur Akademisi
Binası)
Açıklama: Rushan Abbas, İndependent’te gazeteci Cihat Arpacık ile röportaj yaptı.

3.4. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Erozan ile görüşme
Tarih: 11.11.2020
Yer: Ankara
Açıklama: İyi Parti genel Başkan Yardımcısı Başkanı Ahmet Erozan ile görüştü. Görüşmede ayrıca Dünya Uygur Kurultayı Genel Sekreteri Erkin Emet ve Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Erkin Ekrem‘de bulundu.
3.5. Gelecek Partisi ziyareti
Tarih: 12.11.2020
Yer: Mustafa Kemal Mah. 2127 Cad, 2126. Sk. No 8, Çankaya/Ankara
Açıklama: Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Yavuz Aliağıroğlu ile görüştüler.

3.6. Deva Partisi ziyareti
Tarih: 12.11.2020
Yer:  Mustafa Kemal Mahallesi, 2158. Sokak, No: 9 Çankaya, Ankara
Açıklama: Deva Partisi Genel Başkan yardımcı Abdurrahman bilgiç ile görüştüler.

3.7. Doğu Türkistan Cumhuriyeti bayramı kutlama organizasyonu:
Tarih: 12 Kasım 2020
Yer: The Green Park Hotel/ Çukurambar Ankara
Organizasyonu Düzenleyen Uygur Teşkilatlar: Uygur Akademisi, Dünya Uygur Kurultayı, Uygur
Hareketi
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris konuşma yaptı.
3.8. İyi Parti ziyareti
Tarih: 13.11.2020
Yer: Mustafa Kemal Mah. 2127 Cad, 2126. Sk. No 8, 06520 Çankaya/Ankara
Açıklama:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Ümit Yardım ile görüştüler.
3.9. Saadet Partisi ziyareti
Tarih: 13.11.2020
Yer: Zübeyde Hanım mah. Tesviyeci cad. No:31 Altındağ Ankara
Açıklama: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ile
görüştüler.
3.10. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme
Tarih: 15.11.2020
Yer: Halkalı Merkez, Basın Ekspres Cd. No:5/B, Küçükçekmece/İstanbul
Açıklama: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rushan Abbas, Abdülhekim İdris, Julie Millsap görüştü.
3.11. Akit TV televizyon programı
Tarih: 15.11.2020
Saat: 21.00
Programın adı: Vizyon
Yer: Halkalı Merkez Mah. Dereboyu Cad. No:65/6
Küçükçekmece / İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdülhekim İdris programa konuşmacı olarak katıldı.

3.12. Nuzurgum Derneği Ziyareti
Tarih: 15.11.2020
Yer: Nuripaşa mahallesi, Zeytinburnu-İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Julie Millsap, Nuzugum Kültür ve Aile Derneğini ziyaret etti. Dernek
başkanı Münevver Özuygur ve diğer dernek yöneticilerinden oluşan bir grup kadın ile toplantı yaptı.
3.13. İstiklal TV Televizyon Programı
Tarih: 16.11.2020
Yer: İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdülhekim İdris, Uygurlara ait youtube ve website üzerinden interaktif yayın yapan İstiklal TV’de Abdullah Yalkun’un programına katıldılar.

Zeynure Kirem Gece Kulübü eğlencesi
Zeynure Kirem Çöllerde Deve ile safari turunda
Çin Konsolosluğu Resmi Temsilcisi Zeynure Kierem Arkadaşlarıyla Gece Kulübünde Alemindeler
Çin Konsolosu Resmi Temsilcisi
Sosyetik Uygur Magazin güzeli
Zeynure Kirem Kar tatilinde dans keyfinde.
Çin Konsolosu Resmi Temsilcisi
Sosyatik Güzel Zeynure Kirem’in
Bodrum Yalıkavakta Yatta Şampanyalı kutlaması

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et