DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Zennure Kirem Çin Devletinin Türkiye Temsilcisiymiş

25.01.2024
A+
A-

Sosyal medyadan ve Dunya genelindeki Radikal Dini örgütlerle mesajlaşan ve mesajlarında Gazetecileri Çin ajanı diyen Zeynure Kirem‘min aslında Kominist Çin Halk Cumhuriyetinin resmi Vize Acentası olduğu belgeleriyle ortaya çıktı. Bu belgeleri gören uygurlar artık Kimin ÇİN Devletiyle içiçe Olduğunu çok daha iyi anlarlar.

 

 

 

Zeynure Kiremin

Sahibi olduğu Şirket Çin Devleti Acentası imiş

Gazetecilere Çin ajanı diye Kişi Çin iliş yapıyor !.

Zennure Kirem’in sahibi olduğu Jade Turizmin internet sayfasına girdiğimizde ;

Jade Turizm Çin vizesi acentalığı, Air China ve China Southern havayolları Türkiye temsilciliği, Çin otelleri satış acentalığıCanton Fuarı tur operatörlüğü, Sanya sağlık turu operatörlüğü ile Türkiye den dünyanın dev ekonomisine sahip ülkesi Çin e yapılacak seyahatler için en avantajlı turizm acentasıdır.

Kurulduğundan bu yana seyahatler ve iş gezileri için vizeden uçak biletine,otel rezervasyonundan Çince-İngilizce-Türkçe

Rehberlik ve tercümanlık hizmetine kadar tüm ihtiyaçları kendi güvencesiyle sunan Jade Turizm en ince ayrıntısına kadar planladığı paket programları ile Çin turu ve seyahatlerinde önderliği elden bırakmamıştır.

Jade Turizm Çin Halk Cumhuriyetindeki Canton Fuarı başta olmak üzere bütün genel ve teknik fuarları tanıtmakla beraber bu fuarlara grup ve bireysel olarak paket programı sunmaktadır.

Jade Turizm bünyesindeki www.cinfuarim.com sitesi her sene başında Çin deki fuarların listesini yayınlamaktadır.

Zeynure Kirem iyi araştırılması ve Çok iyi takip edilmesi gereken gizemli bir kadın . Kendisi bizzat Çin Devletinin Resmi Vize Acentası olarak İstanbulda Şirket kuruyor . Konsoloslukla yakın diyaloğlar içersinde diğer Taraftanda Zeynure Kirem Amerikada Cia tarafından Organize edilen Dernekler,Vakıflar ve Uygur Diasporası olarak görünen kişilerle çok sıkı fıkı ilişkileri var.

Zeynure Kirem’in bayan olmasıda yaptığı işlerde ona çok büyük avantajlar sağlıyor. Örnek olarak Bana Şerefsiz Kelimesini veya Ajan İftirasını bir erkek yapsaydı Tepkim çok sert ve çok ağır olurdu. Bayan olduğu için sadece onun hakkında Devletimin ilgili kurumlarına suç duyurusunda bulundum .

Tabii Bu Gizemli kadın Zennure Kirem hakkında arştırmalarımız devam ediyor . Tahminimce Zeynure Kirem dosyasının altından çok enteresan konular çıkacak.

Zennure Kirem bağlantılarını incelediğimizde Çin – Amerika ve Türkiye üzerinde bir Gizli yapılanma Faaliyeti çıkabilir.

Zennure Kirem Çinden okul arkadaşım dediği ve çok sevdiğini söylediği arkadaşı kim derseniz ? hemen cevabını vereyim Roshen Abbas dır.

Peki Roshen Abbas Kimdir derseniz oda çok enteresan bağlantıları olan ve sık sık Türkiyeye gelen Uygur uyruklu Amerikan vatandaşıdır.

Çelişkiye Bakarmısınız !….

Çin Devletinin en büyük sorunu Sincan -Doğu Türkistan ve Uygurlar. Ancak Çin devletinin Türkiye Vize Acentası ABD li Uygur Ayrılıkçılarla İş birliği içinde olan Zeynure Kirem.

Çin Devletinin Vize acentası Zennure Kirem Devamlı olarak Çin Devletini kötüleyen Paylaşımlar yapıyor ,Türkiye deki Türklere Çin Devleti hakkında olumsuzluklar anlatıyor ama aynı Zeynure Kirem ABD hayranı ve Yüzyılın Lideri benim için POMPEO dur diye paylaşımlar yapıyor.

Benim anlamadığım Dış İstihbarat örgütleri bu kadar zayıfmı ? Bu kadar baceriksizmi ? ben bunu çözemedim. Cia Dünya Genelinde Çini Uygur Soykırımı yapıyor diye suçluyor. Çin Vize Acentası kurucusu sahibide Cİa ile bağı olanlarla Resimler anılar paylaşıyor.Hatta Resmen Hem Çin Devletiyle,Hemde ABD ile resmen oynuyor.

Bu insanlar nasıl kısa zamanda zengin oluyorlar diyorum ama artık demiyorum . Zaten Dış İstihbarat örgütleri Salak gibi Türkiye de habira paralar dağıtıyor. Dağıtsınlar ama bunlar harbiden kime Acenta yetkisi verdiklerinin farkında değillermi ? Bu büyük bir çelişki değilmi ?

KOMEDİ GİBİ BİR DURUM.

Bize Çin Ajanı diyen Kadın Çin Konsolosluğunun Vize acentası çıktı !…

Bu aslında enteresan bir durum  ABD ve Çin ile bağlantısı olan bir kadın durup dururken bizim adımızı paylaşıyor neden ?

Bence yaptığım haberlerden dolayı Çinde ve Abd de Bizlerden rahatsızlar . Bu kadın acemi olduğu için yaptığı oyunu benim çözebileceğimi tahmin etmeyerek veya benim duymıyacağımı zannederek İslami Terör örgütlerinin olduğu Gurublarda beni Çin ajanı olarak göstererek Bu İslami Terör örgütlerine beni öldürtmek planı yapmış olabilir . Ancak hesaplamadığı konu bu durumu Bana Uygur Gardaşlarımın haber vereceğini hesaplayamamış . Benim Uygurlar içersinde ne kadar büyük bir Haber ağım olduğunu hesaplayamamış . Benim bir sürü uygur dostum var .

Bayan zeynure Planının bozulacağını Hesaplayamamasıda çok normal çünkü bu zeynure denen kadın alkol düşkünü .Tabii alkolü çok tükettiği ve Lüks hayatada düşkün olup zahafiyetleri olan bir kişi . Sonradan da Parayı bulduğu için Aynı Dilan Polat örneği çok lüks hayat yaşıyor ve bunu sosyal medyalardan paylaşıyor ama bu arada millete sosyal medyalardan hakaret edip sahibi olduğu fefk hesaplardanda yorumlar yaptığı için bu durumu bilen uygurlar Zeynure Kireme tepkililer . Zennurenin Çevresinde samimi olduğu bayan arkadaşlarıyla görüşmemden edindiğim sonuç aslında onlarda zeynureye tepkililer . Hatta bazen benim ofisimde bana belge getiren kişileri tesadüfen arıyor telefonla konuşuyorlar aradığı kişi resmen konuşmek istemediğini belli etsede bu ya farkında değil yada çok yanlız bunalım takılıyor belki o yüzden anlamıyor olabilir ..

Aslında Zeynure isimli kadın neyin peşinde ? kim bu kadının arkasında var ? bu konuları araştırıyoruz .

Vallahi benim Çin ve ABD İstihbaratına tavsiyem : Türkiye ye gelin Bizim Milli İstihbaratımızdan Ders alın. Biraz bir şeyler öğrenin .Çok acemisiniz yahu . Önünüze gelene sizleri kandırıyor Boş boş paralar dağıtıyorsunuz . Hiç bir vasfı olmayan kişilere inanıyorsunuz çok acemisiniz çook .Biraz araştırmacı olun .

Türkiyede 50 ile 100 kişi arasında oluşan uygur bir gurub var vallahi sizleri keriz gibi soyuyorlar . Tarabya sahilde otöbüs durağı önünde hiç bir insanın yürümediği bir alanda 10 kişi bazen 20 bazen 30-40 kişi toplanıyorlar kendi kendilerine boş boş slogan atıp video çekiyorlar . Bunu sosyal medyada paylaşıyorlar Siz keriz Amerikan ve Çin -Fransa ve Avrupa ülkeleri İstihbaratçılarıda buna inanıyorsunuz ..

Bazen de bir kapalı alanda Türk devletinden gizli toplantı yapıp yine size video gönderiyorlar sosyal medya vasıtasıyla sizlerde keriz gibi buna inanıyorsunuz .

Bu işleri yapanlar belli Derneklerde belli ama yakında o dernekler kapanırlar . Dernek Tüzüklerine aykırı etkinlikler toplantılar yapıyorlar . Biz bunlar hakkında gereken makamlara bilgileri ve belgeleri verdik.

Neyse Zeynure hanım Ben hep haber habercinin ayağına gelir yeterki haberci neyin haber olduğunu bilsin bak senin Şerefsiz ve Çin ajanı demenden dolayı bak neleri öğrendik.Dahada neler neler öğrendik yavaş yavaş her şeyi yayınlıyacağız belgesiyle.

SORUM ŞU : Uygur STK’ları Düzenledikleri Yurt içi veya Yurt Dışı etkinliklerini yani Vizelerini , Uçak Biletlerini ,Kalacakları Otelleri Zeynure Kirem‘in Şirketi JADE TURİZİM LTD ŞTİ mi organize ediyor ?

Zeynure Hanımın övdüğü arkadaşı Roshen Abbas Kimdir ?

Uygur Hareketi lideri Ruşen ABD’den Ruşan Abbas ve eşi Abdulhakim İdris ,aynı zamanda Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü olan Abdülhakim İdris’in de İsrail’ de katıldıkları etkinlikte, İsraillilere Uygur Soykırımını anlatılar.

İsrail'de Uygur Soykırımı Anlatıldı

Uygur Hareketi lideri Ruşen Abbas, İsrail’i ziyaret ederek birçok temas ve etkinlikte bulundu.  Ruşen Abbas ile görüşen İsrail Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, “ÇKP rejiminin siz Uygurlara karşı yaptığı soykırım, Yahudi soykırımı ile aynıdır ve aralarında hiçbir fark yoktur” ifadelerini kullandı.

Ruşen Abbas, İsrail Stratejik Araştırmalar  Merkezi’ndeki toplantıda; Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlara karşı işlediği soykırımı ve insanlık suçlarını detaylı bir şekilde anlatarak, “İsrail’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz esnasında  birçok  görüşme yaptık. İsrail devlet  yetkilileri, bilim insanları, uzmanlar ve medya mensupları ile verimli fikir alışverişlerinde bulunduk. Ayrıca, İsrail’in birçok etkili medya kuruluşlarının görüşme taleplerini yerine getirdik ve röportajlar yaptık. Birkaç üniversiteye davet üzerine giderek konferans verdik” dedi.

Konferansa katılan yaşlı bir Yahudi dinleyici, “Siz Uygurlar umudunuzu asla kaybetmeyin. Biz Yahudiler umudumuzu hiç kaybetmedik, sonunda devletimizi kurduk. Siz de umutsuzluğa kapılmayın, mücadelenize devam edin” dedi. Bu konuşma konferansa katılanlar konuşmacılar ve dinleyicilerin duygulanmasına sebep oldu.
Temaslar kapsamında Tel Aviv ve Kudüs’te bir dizi etkinliğe katıldıklarını anlatan Abbas, şöyle konuştu:
İsrail’deki temas ve çalışmalarımızda Çin’in Uygurlara karşı işlediği insanlığa karşı suçlara ilişkin  hazırladığımız raporları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, insan hakları aktivistleri, hükümet yetkilileri ve  bu faaliyetlerimize katılanlara takdim ettik. Bu rapor ve diğer bizim sunumlarımız İsrailliler arasında güçlü bir etki yarattığına tanık olduk.

Tel Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Irit Buck, “Tarihçiler, insan hakları ve sosyal bilimler uzmanları ve biz profesörler “Bir Daha Asla!” söylemini  bir slogan olarak görmüyoruz, aksine bu söz bize göre insani bir görev ve bir emirdir. Uygur soykırımına tepki vermek ve gereğini yapmak bizim kişisel ve insani bir borcumuzdur. Çin’in Uygur halkına yönelik  akıl almaz  baskı, zulüm ve soykırım suçlarına ait  güncel hikayeleri sizlerden  dinlemek  bizi çok etkiledi. Bizim için Çin’in bu insanlık suçlarını gücümüzün yettiğince  uluslararası topluma duyurmak ve iletmek  ve elimizden geldiğince yayınlamak bizim şahsi görevimizdir” ifadelerini kullandı.

İsrail’deki bu ziyaret ve etkinliklere katılan Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü Abdülhakim İdris, ziyareti ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Bugüne kadar İsrail’de Uygurlarla ilgili bir etkinlik düzenlenmedi. İsrail halkının medyada okudukları ve gördükleri, Çin’in Uygurlara yönelik soykırıma maruz kaldığı bilgisi ile sınırlıdır. Ancak Uygurların mevcut durumunun ayrıntılarına ilişkin bilgilerinin çok sınırlı olduğunu gördük” dedi.

 İstanbul’da yıkıcılarla toplantı yapılmıştı

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da sözde Doğu Türkistan ayrılıkçı teşkilatlarıyla bir araya geliyor. Flake, bu konudaki çalışmalarını ABD Kongresi bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’in fonladığı kişilerle birlikte yürütüyor

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, sözde Doğu Türkistan ayrılıkçı teşkilatlarıyla bir araya geliyor

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da Uygur ayrılıkçılarla  STK’lar başkanlarıyla bir toplantıda bir araya geliyor. Büyükelçi’nin düzenlediği toplantıya, ayrılıkçı Uygurları katmak için CİA Bağlantılı Uygur Abdulhakim İdris’in yoğun bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. İdris’in İstanbuldaki Uygur ve Doğutürkistan ünvanlı Dernek Başkanlarını  tek tek arayarak katılmaya zorladığı, bazı Derneklere üye  olan Uygur gençlere de katılmaları için yüzlerce dolar rüşvet verildiği belirtildi.

Flake, daha önce ABD’den Cia’nın  Bağlantısıyla  Ruşan Abbas ve eşi Abdulhakim İdris‘le özel bir görüşme yapmış. Flake, göreve gelir gelmez ilk olarak 29 Ocak’ta Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret etti. Bir gün sonra, Uygur gençlerine yönelik eğitim semineri düzenlemek için İstanbul’a gelen Uygur Hareketi (Campaign For Uyghur-CFU) yöneticileri Ruşan Abbas ve eşi  Abdulhakim İdris’le görüştü. Bir lokantada geçen görüşmede Büyükelçi’ye eşi Cheryl Flake eşlik etti. ABD Büyükelçiliği’nin duyurmadığı görüşmeyi Ruşan Abbas kendi sosyal medya hesabından paylaştı.Ruşan Abbas, ABD’nin Viyana elçiliğinin programında bulundu. Önümüzdeki günlerde de Prag’daki toplantıya katılacak.

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 1

RÜŞVET VE ZORLAMAYLA ÇAĞIRIYORLAR

Flake,   İstanbul’da sözde Doğu Türkistan STK’larının  düzenlediği programda bir araya getirecek. Buluşma, İstanbul Çapa’da bulunan   Uygur restoranında oldu . Flake, bu konudaki çalışmalarını ABD hükümeti bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’in fonladığı kişilerle birlikte yürütüyor. Uygur Derneklerini  programa katılmaya zorlama görevi, Türkiye’deki Uygur muhafazakâr kesim üzerinde etkisi olan Cia bağlantılı Abdulhakim İdris‘e  verildi. Etkinlikle ilgili bazı Uygur gençlerine katılmaları için 100-200 dolar civarında bir para teklif edildiği öğrenildi.

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 2

Flake, program kapsamında düzenlenecek müze gezisinin ardından katılımcılarla bir lokantada bir araya gelecek. Daha önce etkinliklerini davetiyeler ve sosyal medya üzerinden duyuran ayrılıkçıların bu toplantılarını o dönemler  gizli saklı, tek tek aramalar yaparak örgütlemesi dikkat çekiyor.

ABD’nin konuyla ilgili müdahalelerine tepki gösteren bazı Uygur ve DoğuTürkistan  derneklerinin  ise üyelerini katılmamaları konusunda uyardığı belirtildi.

Flake’in toplantıyı organize etme görevi verdiği isimler Ruşan Abbas ve Abdulhakim İdris, son dönemde Türkiye’de yürüttükleri faaliyetlerle dikkat çekiyor. Abbas özellikle Rabia Kadir’in Dünya Uygur Kurultayı’ndan tasfiye edilmesinin ardından öne çıktı.

Türkiye’ye de sık sık gelen ikili, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi yöneticileriyle de zaman  zaman görüşüyor.Abdulhakim İdris, örgütlerini fonlayan ABD Kongresi önünde.

ABD’YE İSTİHBARAT HİZMETİ

Abbas aynı zamanda ABD kurumları ve istihbarat örgütleriyle ilişkileriyle de dikkat çekiyor. 1989’da ABD’ye yerleşen, daha sonra ABD vatandaşlığı alan Abbas, kısa sürede Washington Post ve New York Times gibi gazetelerin aranan yüzü oldu. Abbas’ın bir dönem danışmanlık yaptığı ISI isimli şirket Ortadoğu ve Afrika üzerine yoğunlaşırken hizmet verdiği kurumlar arasında ABD istihbarat birimleri ve Dışişleri Bakanlığı yer alıyor. Şirketin Ruşan Abbas tanıtımında şu bilgiler yer alıyor: “Abbas’ın ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İstihbarat örgütleri dahil olmak üzere ABD devlet kurumları ile kapsamlı çalışma deneyimi var.”

ABD BAŞKANINA ÇEVİRMENLİK YAPTI

Abbas, Rabia Kadir’i ABD Başkanı Bush ile görüştürecek kadar da yetkili durumda. Hatta, özgeçmişinde verdiği bilgilere göre Başkan George W. Bush ve eski First Lady Laura Bush da dahil olmak üzere birçok üst düzey yöneticiye ve ABD devlet kurumlarında dilbilimci ve çevirmen hizmetleri verdi.

Abbas, NED’in internet sitesinde de şu ifadelerle tanıtılıyor: “CFU’nun (Uygur Hareketi) kurucusu Ruşan Abbas karar mercilerini sık sık Uygur bölgesinde insan hakları konusunda bilgilendirmektedir. Aynı zamanda ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi‘nde sunum yapmıştı. Senatör Marco Rubio, Abbas’ı Şubat 2020’de ilk Uygur konuk olarak yılda bir kez yapılan ulusa sesleniş konuşmasına getirmiştir.”

RUŞEN ABBAS MAAŞI ABD’DEN ALIYOR

Ruşen Abbas’ın kurucusu olduğu Campaign for Uyghurs (CFU-Uygur Hareketi) Dünya Uygur Kurultayı (DUK)’na bağlı teşkilatlar arasında yer alıyor. DUK, 2004’ten bu yana ABD Kongresi bütçesinden faydalanan National Endowment For Democracy (NED)’den Uygur ayrılıkçılarına verilen 8 milyon 758 bin 300 dolar fondan beslenen kuruluşların başında geliyor.

Abbas, T24 internet sitesine verdiği röportajda ABD’den maaş aldığını da şu sözlerle itiraf etti:

“NED, bizim neyi savunduğumuza karar vermiyor. Bizim paraya ihtiyacımız var. Mesela ben Campaign for Uyghurs’u kurduğumda tam zamanlı bir işim vardı. Çok prestijli bir mimarlık firması için uluslararası iş geliştirme direktörüydüm. Ondan sonra da bir danışmanlık firmasıyla çalıştım. Önceki kariyerimde defalarca Türkiye’ye geldim ve Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz, İsmet Yılmaz gibi birçok bakanla görüştüm.

Demek istediğim ben sadece para kazanmaya çalışan biri değildim. 2018’in Eylül ayında kardeşimi aldıklarında bu danışmanlık şirketinde Orta Doğu bölgesinden sorumluydum. İlk yılımda CFU için hiç para almadım ancak hem tam zamanlı çalışıyordum hem de maaşımı insan hakları savunculuğu faaliyetlerim ve bu kapsamda yaptığım seyahatler için kullanıyordum. Kardeşimin kaçırılmasının birinci yıldönümünde NED’e fon başvurusunda bulundum. Kabul edilince işimden istifa ettim ve tam zamanlı aktivistlik yapmaya başladım.”

Dış İşleri Bakanlığı Neden Ruşan Abbas , eşi olan Abdulhakim İdris ve Julie Millsap isimli 2 si Uygur uyruklu olan 3 ABD vatandaşına Türkiye ye giriş yasağı koymuyor ?

EL-EZHER MEZUNU, DUK KURUCUSU

  • Ruşan Abbas’ın eşi olan Abdulhakim İdris, Dünya Uygur Kurultayı’nın (DUK) kurucuları arasında yer alıyor. “Türkiye’deki muhafazakâr kesim üzerinde etkili” diye tanımlanan İdris hakkında DUK’un internet sitesinde şu bilgiler bulunuyor:
  • 1986 yılında El-Ezher Üniversitesi’nde Mısır’da İslam eğitimi almak için memleketinden ayrılmadan önce Hotan’daki yeraltı İslam okullarında İslam dini çalışmaları ve Arap dili eğitimi aldı.
  • 1991’de Avrupa’ya sığınma talebinde bulunan ilk Uygurlardan biri olarak Almanya Münih’e yerleşti.
  • İdris Bey, Dünya Uygur Kurultayı’nın şu anki Genel Müfettişidir. 1991 yılında Avrupa’da ilk kurulan Uygur örgütleri olan Almanya’da Doğu Türkistan Birliği’nin kurucu üyelerinden biridir.
  • 1996’da Dünya Uygur Gençlik Kongresi ve 1999’da Doğu Türkistan Ulusal Kongresi ve 2004’te Dünya Uygur Kurultayı kurucuları arasında yer aldı.
  • DUK’ta Hazine, İcra Komitesi Başkan Yardımcısı, Dünya Uygur Kurultayı Mülteci Merkezi Direktörü olarak görev yaptı.
  • Abdulhakim İdris Uygur Amerikan Derneği’nin Yönetim Kurulu Direktörlüğünü yaptı.”
  • Abdulhakim İdris hakkında, Kurucu ve İcra Direktörü olduğu Uygur Araştırmaları Merkezi sitesinde Washington DC’deki Uygur Amerikan Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunduğu, Uyghur Tribunal adı verilen sözde Uygur mahkemesinde bilirkişilik yaptığı da yazıldı.

DUK BAŞKANI DOLKUN İSA’NIN TÜRKİYE ‘YE GİRİŞİ YASAK

İstanbul’un göbeğinde yıkıcılarla toplantı - Resim : 5

Dolkun İsa, ABD’nin ajan fonlama örgütü NED’den ödül aldı.

  • 2022 yılı Eylül ayında Türkiye’ye gelmek isteyen Dünya Uygur Kurultayı (DUK) Genel Başkanı Dolkun İsa Türkiye’ye alınmadı.
  • Almanya’dan uçakla Ankara’ya gelen İsa, ‘kamu güvenliğini tehdit’ gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılan ülkeye giriş yasağı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
  • ABD ile yakın ilişkileriyle dikkat çeken İsa, NED’in 2019 Demokrasi Ödülü’nü alan isimlerden biriydi. İsa aynı zamanda, İngiltere’de sembolik olarak düzenlenen  sözde Uygur Mahkemesinin başvurucularından birisi.
  • İsa daha önce Ağustos 2008’de ve 11 Ekim 2016’da geldiği Türkiye’ye hakkındaki yasak nedeniyle girememişti.
  • DUK’un sitesinde verilen bilgiye göre İsa hakkında 1997’den 2018’e kadar İnterpol tarafından kırmızı bülten kararı vardı.

RUSHAN ABBAS, ABDÜLHAKİM İDRİS VE JULİE MİLLSAP’IN TÜRKİYE ZİYARETLERİ

Giriş: Amerika Birleşik Devletleri’nden İstanbul’a 8 Kasım 2020 tarihinde ikisi Uygur etnik kökenli
olmak üzere 3 Amerikan vatandaşı Türkiye’ye giriş yapmış ve 17 Kasım 2020 tarihine kadar İstanbul ve Ankara’da
görüşmeler yapmışlardır.

Bu kişiler, Amerika’da merkezi bulunan Uygur Hareketi lideri Rushan Abbas, Dünya Uygur Kurultayı Genel Müfettişi Abdulhakim İdris ve Uygur Hareketi iletişim yöneticisi Julie Millsap’tır.

  • Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris birbirleri ile evli ve Uygur etnik kökenli şahıslardır.
  • Rushan Abbas, 1989 yılında beri Amerika’da yaşamakta ve 1996 yılından beri Amerika vatandaşlığı bulunmaktadır.
  • Abdulhakim İdris, 1986 yılında Çin’den ayrılmış ve Mısır’a eğitim görmek için gitmiştir.
  • Akabinde Almanya’nın Münih kentine yerleşmiş ve 2010 yılında Amerika’ya yerleşmiştir.

Julie Millsap ise Amerika’nın Teksas Eyaleti’nin Antonio kentinde yaşayan Millsap ailesinin kızlarıdır.

Julie Millsap Uygur Hareketi’ne katılması Rushan Abbas‘ın ona bizzat teklifi ile 2020 yılının Nisan ayında olmuştur. Bu tarihten itibaren Julie Millsap, aynı zamanda Rushan Abbas’ın asistanı olarak ta çalışmaktadır.
Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris, doğrudan CIA için çalışan maaşlı, ödenekli istihbarat personelleridir.

Julie Millsap Çin’e 2007 ve 2008 yıllarında yaptığı turistik ziyaretlerden sonra 2010 yılında temelli olarak Çin’e yerleşti. Bu tarihten itibaren Çin’de çeşitli şirketlerde eğitim ve iletişim danışmanı olarak çalıştı. Çin’de
tanıştığı bir Çin vatandaşı olan Hilong Liu ile 07.07.2013 tarihinde evlendi.

Çin’in İç Moğolistan ÖzerkBölgesi’ne bağlı Huhhot kentinte yaşamaya Başladı. Julie Millsap’ın ifadesine göre Çin’de insan hakları ihlalleri ile ilgili bazı konularda siyasi paylaşımlarda bulunması sebebiyle korktuğu için eşi Hilong Liu ile birlikte 21.02.2020 tarihinde Huhhot şehrinden Pekin’e gelerek 22.02.2020 tarihinde Pekin Havaalanından Japonya’ya gittiler. Japonya’dan ise Amerika’ya gittiler. 2020 yılının Nisan ayında,Uygur Kampanya Hareketi direktörü Rushan Abbas tarafından kendisine yapılan bir teklif ile Uygur Kampanya Hareketi’nde iletişim yöneticisi olarak çalışmaya başladı.
Julie Millsap Eşinin adı: Hilong Liu (Çinli)

CIA’nın Çin masasında uzun yıllar çalışan bu iki kişinin görev ve yetki alanları Uygur diasporası’dır. Julie Millsap için CIA ile bağlantılı kişi olduğu söylemini kullanmak yerinde olacaktır.
Julie Millsap’ın CIA ile bağlantısı Rushan Abbas üzerinden gerçekleşmektedir.
Yukarıdaki ön bilgiler doğrultusunda bu üç şahısın kimler oldukları, Türkiye’ye gelmelerinin sebepleri, amaçları, Türkiye’de gibi faaliyetlerde bulundukları, İstanbul ve Ankara’da kimler, hangi Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler ile görüştükleri aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

1. Türkiye’ye ne zaman geldiler ?

8 Kasım 2020 tarihinde Amerika’nın Washington şehrinden Türkiye’nin İstanbul şehrine geldiler.
2. Türkiye’ye gelme amaçları nedir ?
2.1.  Türkiye’de Uygur provakasyonu yaparak Türkiye Hükümetine oy kaybettirmek Rushan Abbas, Türkiye’ye geldiği günden bu yana Türkiye’de Gelecek Partisi, İyi Parti, Deva Partisi ve Saadet partisi olmak üzere sadece muhalif siyasi partileri ziyaret etti. Türkiye’de Hükümet partisi veya Hükümete yakın hiçbir siyasi parti ile görüşme yapmadı. Rushan Abbas, bu görüşmeleri bilinçli ve planlı olarak yapmaktadır. Bu görüşmeler, Amerika’da planlanmakta ve Amerikalıların aracı olmasıyla görüşme programları oluşturulmaktadır. Amacı, Türkiye’de muhalif partilere Uygur meselesi ile ilgili açıklama yaptırarak Türk Hükümeti’ni konu ile ilgili tuzağa çekmektir. Muhalif partiler Uygur meselesi ile ilgili açıklama yaptığında Hükümet yetkilileri sessiz kalırsa eğer bu durum ”Türk Hükümeti Çin ile anlaştı, Uygurları görmezden geliyor” şeklinde mevcut Türk Hükümeti aleyhinde kara propagandaya çevrilecektir. Bu durumda Türk Hükümeti’nin, milliyetçi kesimden oy oranı küçük miktar da olsa azalacaktır.

Bu strateji, Amerika’nın Türkiye’de muhalif partileri desteklemesi ve Hükümet’i yıpratma stratejisinin bir parçasıdır.

2.2. Türkiye’de Uygur kışkırtıcılığı yaparak Türkiye-Çin ilişkilerini germek ve Kuşak-Yol Çalışmasını ve iki devletin ilişkilerini Yıpratmaktır. 

Rushan Abbas ve ekibi, Türkiye’de muhalif siyasi partilerle görüşerek ve bazı medya organlarına çıkarak Türkiye’de Uygur kışkırtıcılığı yapmakta ve Türkiye’de Milliyetçi-Muhafazakar bazı kesimleri Uygur meselesinde harekete geçirerek Türkiye-Çin ilişkilerini germeyi, yıpratmayı hedeflemektir.
Türkiye’de 9 Kasım-15 Kasım aradında ziyaret ettiği Gelecek Partisi, İyi Parti, Deva Partisi, Saadet Partisi’nin Rushan Abbas’ın ziyaretlerinden hemen sonra Uygur meselesine dairbu 4 siyasi partinin açıklamalar yapması,bu yazımızı  ispatlar niteliktedir.

2.3. Amerika’da ki seçimlerin Uygur meselesini etkilemeyeceği mesajını vermek Amerika’da seçimlerin tamamlanmasının hemen ardından 8 Kasım 2020’de Bu 3 Amerikalının Türkiye’ye gelmesinin sebebi , Amerika’da ki seçimlerin sonunucun Amerika’nın Uygur politikasını değiştirmeyeceği, Amerika’da Uygur meselesinin partiler üstü bir mesele olduğu mesajını vermektir.

2.4. Türkiye’de ki Uygur Dernek, Vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarını Amerika’nın kontrolüne almak için Rushan Abbas ve ekibi, Türkiye’de;

1-) Doğu Türkistan Maarif Derneği

2-) Uygur Akademisi,

3-) Nuzurgum kültür ve Aile derneği    gibi önemli Uygur sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, bu ve benzeri Uygur sivil toplum örgütlerini Amerika’nın kontrolünde tutmak amacını taşımaktadır.

2.5. Türkistan İslam Partisi terör örgütünün Suriye’den Afganistan’da taşınması organizasyonu Rushan Abbas ve ekibini 9 Kasım 2020 Türkiye’de Doğu Türkistan Maarif Derneği ile görüştü. Bu görüşme de Abdülkadir Yapcan’da vardı.

Abdülkadir Yapcan, daha önce silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla Türkiye’de yargılanmış ve Suriye’ ki sözde Uygur cihatçıları ile yakın ilişkisi olan biridir.

Doğu Türkistan Maarif Derneği ise 2011 sonrası Malezya ve Tayland üzerinden Türkiye’ye getirilen Uygurları Suriye’ye gönderilmesi organizasyonlarının içinde yer alan ve Suriye’de ki Türkistan İslam Partisi ile yakın ilişkileri olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Bu sebeplerden dolayı Rushan Abbas ve ekibinin Doğu Türkistan Maarif Derneği ziyareti, Suriye’de bulunan Türkistan İslam Partisi terör örgütünün Afganistan’ın Wakhan bölgesine yerleştirilmesi için bu derneği aktif olarak kullanmak amacındadır.

3. Türkiye’de hangi faaliyetlerde bulundular?
3.1. Doğu Türkistan Maarif Derneği Ziyareti
Tarih: 09.11.2020
Yer: Molla Gürani, Turgut Özal Millet Cd No:108, Fatih/İstanbul
Açıklama: Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan, Başkan yardımcısı Abdulehad Abdurrahman ve Abdülkadir Yapcan isimli Uygur şahıslar ile görüştüler.

3.2. Uygur Akademisi
Tarih: 09.11.2020
Yer: Bahçelievler Merkez, İzzettin Çalışlar Cd. No: 55 / 5, Bahçelievler/İstanbul
Açıklama: Uygur Akademisi Başkanı Ferhat Kurban Tanrıdağlı ve bazı Uygur kişiler ile görüştüler.
3.3. İndependent röportajı:
Tarih: 09.11.2020
Yer: Bahçelievler Merkez, İzzettin Çalışlar Cd. No: 55 / 5, Bahçelievler/İstanbul ( Uygur Akademisi
Binası)
Açıklama: Rushan Abbas, İndependent’te gazeteci Cihat Arpacık ile röportaj yaptı.

3.4. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Erozan ile görüşme
Tarih: 11.11.2020
Yer: Ankara
Açıklama: İyi Parti genel Başkan Yardımcısı Başkanı Ahmet Erozan ile görüştü. Görüşmede ayrıca Dünya Uygur Kurultayı Genel Sekreteri Erkin Emet ve Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Erkin Ekrem‘de bulundu.
3.5. Gelecek Partisi ziyareti
Tarih: 12.11.2020
Yer: Mustafa Kemal Mah. 2127 Cad, 2126. Sk. No 8, Çankaya/Ankara
Açıklama: Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Yavuz Aliağıroğlu ile görüştüler.

3.6. Deva Partisi ziyareti
Tarih: 12.11.2020
Yer:  Mustafa Kemal Mahallesi, 2158. Sokak, No: 9 Çankaya, Ankara
Açıklama: Deva Partisi Genel Başkan yardımcı Abdurrahman bilgiç ile görüştüler.

3.7. Doğu Türkistan Cumhuriyeti bayramı kutlama organizasyonu:
Tarih: 12 Kasım 2020
Yer: The Green Park Hotel/ Çukurambar Ankara
Organizasyonu Düzenleyen Uygur Teşkilatlar: Uygur Akademisi, Dünya Uygur Kurultayı, Uygur
Hareketi
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdulhakim İdris konuşma yaptı.
3.8. İyi Parti ziyareti
Tarih: 13.11.2020
Yer: Mustafa Kemal Mah. 2127 Cad, 2126. Sk. No 8, 06520 Çankaya/Ankara
Açıklama:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Ümit Yardım ile görüştüler.
3.9. Saadet Partisi ziyareti
Tarih: 13.11.2020
Yer: Zübeyde Hanım mah. Tesviyeci cad. No:31 Altındağ Ankara
Açıklama: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ile
görüştüler.
3.10. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşme
Tarih: 15.11.2020
Yer: Halkalı Merkez, Basın Ekspres Cd. No:5/B, Küçükçekmece/İstanbul
Açıklama: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rushan Abbas, Abdülhekim İdris, Julie Millsap görüştü.
3.11. Akit TV televizyon programı
Tarih: 15.11.2020
Saat: 21.00
Programın adı: Vizyon
Yer: Halkalı Merkez Mah. Dereboyu Cad. No:65/6
Küçükçekmece / İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdülhekim İdris programa konuşmacı olarak katıldı.

3.12. Nuzurgum Derneği Ziyareti
Tarih: 15.11.2020
Yer: Nuripaşa mahallesi, Zeytinburnu-İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Julie Millsap, Nuzugum Kültür ve Aile Derneğini ziyaret etti. Dernek
başkanı Münevver Özuygur ve diğer dernek yöneticilerinden oluşan bir grup kadın ile toplantı yaptı.
3.13. İstiklal TV Televizyon Programı
Tarih: 16.11.2020
Yer: İstanbul
Açıklama: Rushan Abbas ve Abdülhekim İdris, Uygurlara ait youtube ve website üzerinden interaktif yayın yapan İstiklal TV’de Abdullah Yalkun’un programına katıldılar.

Zeynure Kirem her Platformada Doğu Türkistan diyor,uygur diyor,vatanım diyor ama şirketinin wep sayfasında Türklerin Çince öğrenmesi için Türkçe Çince çevirisini paylaşmış , ne kadar komik bir durum dimi ? Her şeyi Protesto eden ve Her şeyi paylaşan Uygur Sosyal medya hesapları veya Uygur Haber siteleri neden bu durumu haber yapmıyorlar ? Kominist Çin Devletinin Türkiye Temsilcisi Zeynure Kirem’den çok mu korkuyorlar yaoksa işin altında Başka bir işmi var ?

Kominist Çin Devletinin Türkiye Vize Temsilcisi Zeynure Kirem Madem Doğu Türkistan hayalim var diyorsun yayınladığın Facebook paylaşımlarınde bu nasıl bir çelişki diye sorarız sana ? wep sayfanda neden Türkçe ve Uygurca Konuşmasının Türkçesini paylaşmadın ?

Zeynure Kirem’in http://www.jadetour.com sayfasından alıntıdır.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et