DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Uygur STK’ları Türkiye için Güvenlik sorunu oluşturabilir

200 Kişilik Organize bir şekilde Konsolosluk binasına planlayarak gelen Uygur gurubu 2015 Tmmuz ayındaki Konsolosluk Baskınında Tayland Konsolosluğu’nu bastı. Konsolosluğu taş yağmuruna tutan eylemciler, binanın kapısını kırarak içeri girdi. İçeride bulunan evrakları ve dosyaları dışarı çıkaran grup, binaya ait klima ve diğer eşyalara da zarar verdi. Konsolosluk önünde ve çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması dikkat çekti.

24.08.2023
A+
A-
  • Ziyaretime gelen Bir gurub Uygur Kardeşimle haber merkezimizde  sohbet ederken bana Gökhan bey 2015 /Temmuz ayında İçimizdeki Eylemci,Kışkırtıcı, Uygurların organize edip 200 Kişi ile birlikte İstanbulda Konsolosluk Basıp ,Konsolosluğun Camlarını,Kapılarını kırıp İçeri girip,İçerde Bilgiseyer duvar tabloları kısacası her şeyi kırıp döktüklerini biliyormusun ?  diye sorunca
  • …Bende hayır bilmiyorum ilk defa sizden duydum deyince !…
  • Sen o videoyu izle demeleri üzerine onlar ofisten ayrıldıktan sonra bahsettikleri videoyu izledim…Videoyu izleyince bu güne kadar ki yaptığım heberlerin ne kadar doğru olduğunu gördüm.
  • O zamanlar Basına ve TV kanallarında haber olan olay şöyle idi ; 200 Kişilik Organize bir şekilde Konsolosluk binasına planlayarak gelen Uygur gurubu 2015 teki Konsolosluk Baskınında Tayland Konsolosluğu’nu bastı. Konsolosluğu taş yağmuruna tutan eylemciler, binanın kapısını kırarak içeri girdi. İçeride bulunan evrakları ve dosyaları dışarı çıkaran grup, binaya ait klima ve diğer eşyalara da zarar verdi. Konsolosluk önünde ve çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması dikkat çekti.
  • Bunlara bu gücü bu imkanı kim vermişti düşünmek gerek dimi ?
  • 2015 Temmuz ayında İstanbul gibi Dünyanın göz bebeği İstanbul’da  Bir gurub Organize olmuş Aktevist , Eylemci Uygurlar veya İçlerine sızmış Teröristler Konsolosluk basıp , Başka bir ülkenin Gizli belgelerini bilgisayarlarını kırıp döküyor ama ortada Müdehale eden bir Polis görünmüyor ? Enteresan Dimi ?
  • Ben olayı Bu gün öğrendim,Bu gün videoyu seyrettim Benim aklıma bu eyleme yol verenin FETÖCÜLER olduğu Fikri geldi !…
  • Yanılmış olabilirmiyim ? Çok küçük bir ihtimalle tabiiyki olabilirim.Bu konuyu en güzel Mevcut Güvenlik güçlerimiz bilir ve o zamanki olaylarda eğer Fetöcüler tarafından bir suç koruma,kollama,Delilleri yok etme, veya Bir hata eksiklik varsa Kadim Devletimizin Başarılı Savcıları ve Polisleri bu dosyayı yeniden açıp inceleyip yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa Hakiğm ,Savcı ve Devletimizin ilgili kurumlarının önlem alması gerekir.
  • Aşağıdaki Videoda Bayrak direğine tırmanın Uygur Kişi Direkteyken cebinden çıkarttığı Bıçaga dikkat ederseniz O Biçağın taşınması Kanun ve Yasalara göre Delici ve Kesici Aletlerin taşınması suçtur. Demekki aramızda sokaklarda caddelerde Bıçaklı Uygurlar dolaşıyor olabilir. Polislerin şüpheli gördüğü uygurlara üst baş araması yapması gerekir.

  • Bu gün ziyaretime gelenler derin Uygur Diasporasında olan ve Uygur diasporasının bana gelenlerin benimle görüştüklerini bilmeyen kişilerden oluşmaktadır.
  • Tabii benim Türkiye ve Dünya genelinde hemen hemen pek çok Uygurla diyaloğum olduğunu her kes bilmektedir.Bende zaten asla bunu saklamam gizlemem.Ben hayatımda ne yaparsam yapayım toplumun bilgisine sunarım.Neden derseniz benim işimin doğasında var bu durum,Durum nedir diye merak edenler olursa onada cevap vereyim Ben araştırmacı soruşturmacı Haberciym.Benim işim araştırmak,Bilgi almak ve toplamaktır.
  • Daha sonrada aldığım bilgileri araştırırım ve Belgeleriyle birlikte İspatlı olarak haberini yaparım.
  • Her zaman ne diyorum Basın halkın müşterek sesidir.Tabii Basın derken de her şeyi haber yapamayız. Ülkemizin zararına olabilecek asla bir konuyuda haber yapmayız.Çünkü her zaman dediğim gibi ben hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı değilim ama ben her daim Devletimin yanındayım.
  • Devletim varsa,Askerim,Polisimiz,Savcımız,Hakimlerimiz ve Diğer Kamu görevlileri varsa bizlerde varız. Allah Devletimize zeval vermesin !…
  • Bu gün yanıma gelen Uygur dostlarım aslında ,Bazı Uygur STK’ları kontrolünde Uygurların yaptıkları Eylem,Protesto ve olaylardan rahatsız olduklarını devamlı olarak dile getirmektelerdir.
  • Haklılarda.Çünkü onlar diğer aktevist eylemci,Kışkırtıcı uygurlardan rahatsız olduğu gibi bizlerde bunlardan rahatsızız.
  • Türkiye’de Kamerayla sokağa çıkalım mikrofonumuzu vatandaşlara uzatalım  Uygur deyince ne aklınıza geliyor ? diye sorduğumuzda verilecek cevap bellidir. Onlar hemen Akıllarına sosyal medyalardan ve Televizyon kanallarından gördükleri uygurlar gelerek hemen onların durumuna üzülüyoruz,Acıyoruz diye cevap vereceklerdir.
  • Aslında bu konu çok önemli bir konu Türkiye’de Yaşayan Eğitimli,Kültürlü,Büyük İş insanı olan veya Ekmeği peşinde çalışan,Sanatçı olan,Avukat ve diğer kamu görevlerinde olan hatta Yüksek sosyeteye mensup Bodrumlarda,yatlarda yaşayan Kışın Uludağlarda tatiller yapan KUUL yaşantıları olan Uygurları Ne siyasetçiler tarafından,Ne genel başkanlar Tarafından,Nede Valiler tarafından tanınmıyorlar bilinmiyorlar.
  • Çünkü onlar artık Biz Türkiyede yaşayan Türkler gibi olup aynı bizim gibi yaşamaktalar. Onların asla Eylem,ProtestoiMiting,Kavga,Ağlama,İsyanetme,kışkırtma Gibi bir durumları olmaz.Onlar İşlerinde güçlerinde artık Türkiye Cumhuriyetini Ana Vatanları gören Bizim Uygur Kardeşlerimizdir.
  • Bunlar dediğim gibi asla ve asla Türkiye mizi rahatsız edecek veya dış dünyaya kötü gösterecek bir yaşantıları olamaz.Onların hepside Uygurlar adına yapılan Eylemlerden,Kışkırtıcılıktan,toplumu yalan yanlış bilgilendirmelerinden kısacası Bu durumdan çok şikayetçiler.

Çünkü Türkiye de Yaşayan Sadece Radikal dinci Uygur yok !….Bu konu bilinmiyor…

1-Türkiye!de yaşayan Radikal Dinci ve İslami Terör örgütleriyle bağlantıları olan Uygurlar var,

2-Eylemci Aktevist,Kışkırtıcı uygurlar var.

3-Yukarki 1 ve 2 nolu yazıyla hiç bağlantıları olmayan İşinde gücünde olan uygurlar var.

4-Eğitim Düzeyi Yüksek olan ancak 1-2-6  nolu yazıdakilerden uzak durup onlarla başlarının belaya girmesini istemeyen Uygurlar var.

5-İş İnsanı olan büyük projelere imza atan uygurlar var.Bunların içinde Sanayici,Tekstilci,Turizzimci ve diğer meslek gurubunda olanlar var.Bunlarda 1-2-6  nolu yazıda olan lardan korktukları için Ailelerine ve Türkiye Cumhuriyetini kendi anavatanı kabul eden uygurlar var.

6-İslami terör Bağlantılı Mafya gurubu olan Organize suç örgütü Uygurlarda var bunla çok tehlikeliler.

Sonuç olarak baktığımız zaman Türkiye’de yaşayan Uygur var.Bunların nufus sayısı olarak Yüzbinden fazla bazıları 300 bin de diyor.

  • Bu kadar çok uygurun içinde aslında çok küçük bir kesim Türkiyede hep eylem ,miting,Protesto ve kışkırtıcılık yapıyorlar.İşte bu dediğimiz gurub bir gün gelecek ve o günlerde yaklaştı çünkü Finans olarak çok büyüdüler.Bunların çoğuda araştırılsa Fetö Terör örgütü tarafından organize edildiği bunlar bilerek veya bilmeyerek bu Fetöcüler tarafından kullanılan Bazı STK Başkanlarının organize ettiği Küçük gurublardır.
  • Devletimizin ve Valilerin,Kaymakamların Bu STK’larda uzak durmaları lazım bunlarla sık sık toplantılar yapıp bunlarla resim çekilmemeleri lazım.
  • Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımız ve O Dönemin İçişleri bakanı Tv ve Medya organlarında ”Okyanus Ötesinden talimat almayın,Okyanus ötesinin oyununa gelmeyin !…” diye açıklamalarıda olmuştu.
  • Kadim Devletimizin İlgili kurumları ve Masak İvedi ve acil olarak Bazı uygur Başkanları ve Derneklerini,Bu Kişilerin saibi oldukları yönettikleri hatta bunların 1 ci dereceden olan akrabalarının Şirketlerinin mal varlıklarının tek tek Defter ve Belgeleri,Beyannamaleri Mal alış ve Satış Faturaları,Banka hesap ekstraları,Kredi kartı kullanımları,Yurddışına giriş çıkış tarihleri.Yurt dışında kimlerle temaslarının olduğu aratırılmalı, inceleme sonucunda bir sorun yoksa mesele değil.
  • Ancak kayıt ve kuyduatların incelenmesinde bir takım olumsuz tespitler bulunulursa Dehal bunların mal varlıklarına el konulmalı.
  • Dernekler kanununa baktığımız zaman Derneğin Kuruluş amacının ne olduğu Dernek Tüzüklerinde yazmaktadır.Dernekler kanunlarına göre hiç bir dernek Kuruluş Tüzüklerinin haricinde bir faaliyette bulunamazlar.Bu kanunlarda açık ve net bir şekilde yazmıştır.Ancak Türkiyede kurulan ve Faaliyette olan Uygur derneklerinin neredeyse tamamı devamlı olarak Tüzüklerinin dışında ve kanunlarca suç olan EYLEM,MİTİNG,PROTESTO eylemleri yapmaktadırlar.
  • Sosyal medyalar ve Googlalar incelendiğinde bizim dediğimiz STK’ların hepsinin ünvanları ve Başkanları ,Yönetim kurulları belli olacaktır.Valilikler ve İl Dernekler Başkanlıkları İvedi olarak Uygur STK’larının 5 yıllık Dernek denetimlerini yapmalıdırlar,
  • Bunların Başkan ve Yöneticilerinin ,1 ci derece aile bireylerinin mal varlıklarıda araştırılmalıdır.
  • Türkiyede yapılan Uygur Eylem,Protesto ve Kışkırtmalarını izliyorum hep aynı kişiler aynı yüzler vardır.
  • Bunların sayılarını toplasan Belki Yüzü ya geçer yada geçmez.Bunlar artık Üniversitelerede sızmışlar.
  • Nasıl Bizim Sahte Atatürkçüler habire kitap basıp satıp Köşeyi dönüyorlar.Şimdi bu Kurnazlığı bazı Uygurlarda yapmaktalar.Uygurlar hakkında İnternetten Kopyala yapıştır bilgi belge topluyorlar sonra bunu kitap diye bastırıp yazarım diye yollarını buluyorlar.
  • Neyse bu gün ziyaretime gelen uygur dostlarımla  keyifli ve bol sohbetli bir gün geçirdik.Tabii gündemimiz Türkiye ve Dünyadaki Uygurların yapmış oldukları  Toplantılar ve Bazı Uygur STK Başkanlarının Dış ülke istihbaratları ile birlikte hareket ettikleri. Dış ülke istihbaratlarından fonlanmaları hakkında uzun uzun yaklaşık 8 saatlik bir görüşme yaptık.
  • Bu görüşmelerimiz genellikle her ay olmaktadır.
  •  Bu gün sohbet ederken bana Gökhan bey 2015 /Temmuz ayında İçimizdeki Eylemci,Kışkırtıcı, Uygurların organize edip 200 Kişi ile birlikte İstanbulda Konsolosluk Basıp ,Konsolosluğun Camlarını,Kapılarını kırıp İçeri girip,İçerde Bilgiseyer duvar tabloları kısacası her şeyi kırıp döktüklerini biliyormusun ? diye sorunca
  • …Bende hayır bilmiyorum ilk defa sizden duydum deyince !…
  • Sen o videoyu izale demeleri üzerine onlar ofisten ayrıldıktan sonra bahsettikleri videoyu izledim…Videoyu izleyince bu güne kadar ki yaptığım heberlerin ne kadar doğru olduğunu gördüm.
  • O zamanlar Basına ve TV kanallarında haber olan olay şöyle idi ; 200 Kişilik Organize bir şekilde Konsolosluk binasına planlayarak gelen Uygur gurubu 2015 teki Konsolosluk Baskınında Tayland Konsolosluğu’nu bastı. Konsolosluğu taş yağmuruna tutan eylemciler, binanın kapısını kırarak içeri girdi. İçeride bulunan evrakları ve dosyaları dışarı çıkaran grup, binaya ait klima ve diğer eşyalara da zarar verdi. Konsolosluk önünde ve çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması dikkat çekti.
  • Bunlara bu gücü bu imkanı kim vermişti düşünmek gerek dimi ?
  • 2015 Temmuz ayında İstanbul gibi Dünyanın göz bebeği bir şehirde Bir gurub Organize olmuş Uygurlar veya Teröristler Konsolosluk basıp,Başka bir ülkenin Gizli belgelerini bilgisayarlarını kırıp döküyor ama ortada Müdehale eden bir Polis görünmüyor ? Enteresan Dimi ?
  • Ben olayı Bu gün öğrendim,Bu gün videoyu seyrettim Benim aklıma bu eyleme yol verenin FETÖCÜLER olduğu Fikri geldi !…
  • Yanılmış olabilirmiyim ? Çok küçük bir ihtimalle tabiiyki olabilirim.Bu konuyu en güzel Mevcut Güvenlik güçlerimiz bilir ve o zamanki olaylarda eğer Fetöcüler tarafından bir suç koruma,kollama,Delilleri yok etme, veya Bir hata eksiklik varsa Kadim Devletimizin Başarılı Savcıları ve Polisleri bu dosyayı yeniden açıp inceleyip yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa Bizim Aslan Parçası Emniyet Müdürlerimiz,Bakanlarımız,Valilerimiz,Savcılarımız,Hakimlerimiz kanun ve yasalar neyapılmasını hükmediyorsa onu yaparlar.Eğer Mahkemelerce yeniden yargılanma gerekiyorsa da Kadim Türk Mahkemeleri yeniden yargılama yaparlar.Tabii buna karar verecek olan Devlet Büyüklerimizdir.
  • Ayrıca enteresan olan Bu videodaki bazı kişiler kişiler hala Türkiye ve Dünya genelindeki ve her cuma günü Tarabya Otobüs durağı önünde eylem ve kışkırtıcılık yapan STK’başkanını gördüm.
  • Ben Kadim Devletime diyorumki bu yazımı ciddiye alın almazsanızda tarih Benim haklı olduğumu ispatlar.
  • Ben 30 sene boyunce Fetö Terör örgütüdür diye bağırdım yazdım çizdim devlete bilgi verdim ama beni 30 sene kimse dinlemedi.Ben kimse dinlemiyor diye hiç isyan etmedim her türlü mücadelemi onlarla yaptım.Ve sonuda artık çok mutlu ve huzurluyum çünkü ben onlara Terör örgütüdür derken bana Ya Başkan yapma hoca efendi çok iyidir diyenler 15 Temmuzdan sonra beni arayıp Reis,Başkan sen her zaman doğru konuşmuşsun ama biz seni anlamamışşız diye beni arayıp özür dilediler.
  • Şmdide diyorumki Kadim Devletim ben yazdım sende araştır incele bak bu STK’ların durumu Nedir ?
  • Bu eylemci Kışkırtıcıları kimler kullanıyor bunları bir araştırın diyorum.Tabii bilemem Kadim Devletim belki araştırıyordur,Belki her şeyi takip ediyordur ama ben gazeteci refleskimle yazdım.
  • Bu konuyla ilgili Tüm Uygur STK Başkanları beni arayıp Cevap haklarını kullanabilirler.Basın Ahlak ve İlkeleri gereğince ne konuştularsa hepsini aynen yayınlarız bilginize.

Polis Uygur kitabevine Kaçak Bandrolsüz kitap operasyonu yapıldı.

TİP Terör örgütünün öldürmek isteği Uygur Türkünün Acil Servisteki ilk görüntüsü.

 

Uygur Aktevistler İzinsiz Eylemler yapıp, Görevini yapan Polisimizi hedef gösteriyor

Türkiye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan Uygur Cemaat yapılanması

TİP Terör Örgütü elamanı 5 Uygur Demirlerle Zhaym Abuduhelili İsimli Uyguru ölümüne dövüp kaçtılar

Tip ve Deaş Terör Örgütünün Türkiye Yapılanmasını 2 kere Saldırıya uğrayan Uygur Türkü Zhaym Abuduhelili’nin İddiaları….

Çin Konsolosluğu Önünde neden her hafta Eylem Protesto mitingine izin veriliyor ?

Tip ve Deaş Terör örgütünün Uygur Türkünü Öldürmeye Teşebbüs eden Uygur Uyruklu iki şahıs İstanbul Polisi tarafından göz altına alınmış

Turan Kadınlar Kültür Dayanışma Derneği Kazakistan’dan gönderilen para ile kurulmuş

İsmail Cengiz ”Konsolluk önünde Birisi eline silah alacak ,birisi eline bomba alacak bunlar doğru şeyler.Yapsınlar arkadaşlarımız ”dedi.

Gökhan Gülmez,Zeynure Kirem’i İslami Terör örgütlerini kışkırtan çağrılar yaptığı için Terörle Mücadale Savcılığına şikayet etti..

Uygur Yusuf Baltacı Doğu Türkistan Eğitim yardımlaşma derneğini Çin Devletine karşı kurmuş

Uygur uyruklu Seyit Tümtürk, Fransız güvenlik birimleriyle birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Sembolik Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün HDP-PKK ilişkisi

DoğuTürkistan Sürgün Hükümeti nerede,kimler tarafından nasıl kuruldu ?

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Ordu komutanı Muhammet Nurullah Çetin

ANWAR TURANİ PKK YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DEMEDİ,FETULLAH GÜLEN ÖRGÜTÜYLEDE GÖRÜŞÜYORMUŞ

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et