DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Uygur Türkleri hakkında İYİ Partinin bilmedikleri !…

24.03.2023
A+
A-

İyi Partinin wep sayfasından aldığımız yazıyı olduğu gibi paylaşıp.Yazıda yanlış bilgi verenlere de doğrusu nedir cevabını belgeleriyle veriyorum.

Eskişehir Milletvekili Sayın Arslan Kabukçuoğlu, hükûmetin ve ortaklarının görmezden geldiği, Kendilerinin  ise gerçekleri haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğimiz;Doğu Türkistan’daki zulme ve Uygur Türkleri’nin durumuna ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Arslan Kabukçuoğlu Açıklamasında şunlara değinmiş:

“Tarih boyunca birçok devlet tarafından hâkimiyet altına alınan Doğu Türkistan halkı belirli yıllarda (1933-1944) bağımsızlığına kavuşarak kendi cumhuriyetlerini ilan etmelerine rağmen, 1949’dan itibaren tamamen Çin hâkimiyetine girmiştir. Çin daha sonra Doğu Türkistan’a özerklik hakkını tanımlamış ve 1955’ten itibaren bölge Çin’e bağlı beş otonom yapıdan biri olmuştur. Çin kaynaklarında “Sincan” (Xīnjiāng) olarak geçen ismi Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerde “Doğu Türkistan” olarak anılmaktadır. Uygur Türklerinin vatanı Doğu Türkistan, 1.8 milyon km2, 10 milyon nüfuslu bir Türk devletidir. 1944’te bağımsız devletken 1949 yılında Çin devleti tarafından otonom bölge olarak işgal edilmiştir.

Çin’in 148 çeşit madeninden 118’i, Çin’in toplam doğalgaz rezervinin 1/3’ü, toplam petrol rezervinin 1/3’ü Doğu Türkistan’dan çıkartılmaktadır.

Doğu Türkistan Uygur Türkleri, ciddi bir Çin devleti baskısı altındadır.

Doğu Türkistan Uygur Türkleri baskı altındadırlar cümlesi yanlıştır,Doğrusu ise Doğu Türkistan’da Teröre karışan Uygurlar baskı altındadır. Cümlesi doğrudur.Sayın Milletvekili

– Eğitim imkânlarından yoksun bırakılıyorlar.

Cevap : Bütün dünyada olduğu gibi Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesindede okula gidip kayıt ounabiliniyor. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde Eğitim hayatı aynı Türkiye’de ve başka ülkelerde olduğu gibi sürdürebiliniyor,mezun olunabiliniyor. Türkiye’den Çine gidip Fitoterapi üzerine Üniversiteyi bitiren ve Dünyada ilk Arı Sütü Propolisi satışa çıkartan Bayan Doktorda Tıp eğitimini Çinde almıştır. Türkiye’den Çine gidip üniversitelerde okuyan veya mezun olan binlerce Türk genci var .Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi demek sadece Uygurlar demek değil !.. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde 13 Türk milleti birlikte yaşıyorlar. Neden diğer 12 millet Türkiye’de Hiç Ayrılıkçı eylemler yapmıyorlar.?

gelen Binlerce Kazak Uyruklu,Kırgız Uyruklu ve Diğer Boylardan insanlar var.Neden Bunlar hiç Baskıdan şikayet edip eylemler yapmıyorlarda sadece uygurlar yapıyor ?

– Lojistik, ticaret ve seyahat gibi alanlarda kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Cevap : Sayın Milletvekili Dünyanın pek çok ülkesinde kısıtlamalar var.Her ülkenin kendine ait kanun ve yasaları var.Her ülke kanun ve yasalarını ülkelerinin menfaati için uygularlar.Dünyada pek çok ülkeye anbargo uygulayan Amerika içinde ozman konuşun.Amerika dünyanın sahibimi?Her şey Amerika mı karar verebilir ?

– Dini ve kültürel yaşantıları baskı altındadır.

Cevap : Sosyal medyada her gördüğünüze ve duyduğunuza inanmayın.Çinde her kes kendi inancına göre yaşıyabiliyor. Örneğin Geçen yıl Bayramda müslümanlar gidip Camilerde Bayram namazlarını kıldılar.Size gelen bilgiler Fetö terör örgütü ve Amerika CİA etkisinde yaşayanların yazdığı ve yaptığı paylaşımlardır. Gerçek şudur Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesin denilen bölgede 35 Milyon insan yaşar.O insanlarında tahminen 9 ila 11 milyonu Uygur Uyrukludur.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi denilen yerde Kazaklar,Kırgızlar,Uygurlar ve toplam 13 millet bir arada yaşarlar.13 milletin toplamı da 35 milyondur.

– Nükleer denemelerle yüzbinlerce insan hayatını kaybetmiştir.

Cevap : Bu konuda Elinizdeki bilgi ve belgeleri paylaşın İspat edin,bizede yollayın haberlerini yapalım.Ama fefk hesaplardaki fotoşoğ resimleri kabul etmiyoruz.Hiç bir yerde yayınlanmamış resim veya videoyu kabul ederiz.

–  Çok sayıda kontrol noktası, hapis cezaları, kamera takipleri gibi özgürlüğü kısıtlayıcı polisiye tedbirler uygulanmaktadır.

Cevap :Dünyanın her yerinde mobesa kameraları var.Bizim Ülkemizde de Polisimiz Kamera kayıtlarını izleyerek veya bir sitedeki Güvenlik personeli kamera kayıtlarını izleyerek Suçun önlenmesini sağlıyor. Güvenlik kameraları olmasa Hırsızlık,Kavga,Gasp ve Terör olaylarının önüne geçilmez . Çinde de Güvenlik kamerası olacak,Oranın Güvenlik güçleride o kameraları izleyecek kayıt altına alacak .Olası bir suç durumundada o kayıtlardan Suçluyu tespit edecek.

Çin, bölgenin Uygur Türkleri’ne ait olduğu gerçeğini görmezden gelerek, bölgeye Çin nüfusunu taşıyarak nüfusu değiştirmeyi amaçlamakta ve Türk varlığını yok etmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla bölge Çin hâkimiyetine girdiği tarihten itibaren çok ciddi hak ihlalleri ile karşı karşıyadır. Çinliler tarafından bölge halklarının dinlerini yaşamaları, dillerini kullanmaları ve kültürlerini yaşatmaları engellenmektedir. Muhalif gördüklerini toplama kamplarına yollamaktadır. Doğu Türkistan’da esas amacın bölgeyi Müslüman Uygur Türkleri’nden arındırmak, onları yok etmek olduğu açıktır.

Cevap : Her ülkede kısmi hak ihlalleri olabilir.Yanlışlıklar olabilir ancak hatırlarsanız bizim ülkemizdede 70-80-90 larda Terör olayları çok oluyordu.Devletimiz Kanun ve yasaları uygulayarak Terörle mücadele ediyordu.Dimi ? Şimdi siz Toplama kampı diyorsunuz,Bazılarıda eğitim kampı diyor.Kimin ne söylediği onun kendi menfatine göre söylediğidir.Ancak ortada bir gerçek vardır.Türkiye’de nasıl Terör sorunu varsa,Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde de Terör sorunu vardır.Googlaya girin videoları seyredin Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde Metrolarda,Şehir meydanlarında Bombalar patlamış ve Masum sivil İnsanlar Bebekler ölmüştür. Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde İslami Terör örgütleriyle sorunlar var.Nasıl Türkiye Cumhuriyeti Terörizzimle mücadele ediyorsa tabiyki Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde de Terörizzimle mücadele edilecektir.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nde çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti de kuşak projesinde çok önemli yere sahiptir. Bu önemlilik aynı zamanda Uygurlar üzerindeki baskının artmasına neden olsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin ustalıkla uygulayacağı stratejik politika Uygur Türkleri’nin üzerindeki baskıyı azaltabilir.

Cevap : Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nde Uygurların üzerinde baskının artması olmamıştır tam tersine Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşayan Uygurların faydasına olmuştur.

Çin Devleti, Uygur Türkleri’nin dini ibadetlerine engel olmaktadır. Camilerin amaç dışı kullanılmasından bahsedilmektedir. Oruç tutmaları yasaklanmaktadır. Ramazan ayında işyerlerinde, okullarda su ikram edilmekte, oruç tutanlar toplama kamplarına yollanmaktadır.

Cevap : Yukarki parağrafta Bahsedilmektedir diyorsunuz Kim veya Kimler bahsediyor ? Bunu propoganda yapanlar Okyanus ötesinden gelen talimatla Fetöcüler ve CİA ‘nın saha elamanlarıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, Orta Asya Türkleri’yle, Bosna-Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti’dir. Dünyanın herhangi bir yerinde zulüm gören Türkler varsa Türkiye topraklarında yaşayan Türk milleti de zulüm altındadır. İktidar ve ortağı ağzını açtığında Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti diye nutuk atıyorlar, ancak Çin devletine karşı seslerini çıkartmıyorlar. Çin Dışişleri Bakanı ülkemizi ziyaret ediyor. Onu gazetecilerden kaçırıyorlar.

Cevap : Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman Mazlumların yanında olarak Mazlumların hakkını korumuştur.Siz Milletvekilisiniz böyle birinin yazdığı yazıyı okuyana kadar neden Çin’e yaniÇin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesine bir ziyaret yapıp orada yaşanan gerçekleri görmüyorsunuz.Binin uçağa gidin Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde gerçek neyse onu açıklayın. Birileri şöyle dedi şöyle konuşuluyor diyerek Siyaset yapılmaz. Ben şimdi bu haberin altında Size 30 kadar haber linki paylaşacağım Bakın İşin aslı neymiş bir görün.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinin 22 üyesi, Uygur Türkleri’ne yapılan muamelenin durdurulması çağrısında bulundular. Hollanda ve Kanada parlamentoları, Çinin yaptığı zulmü soykırım olarak tanımlamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nden hala hiçbir protesto duymuyoruz.

Cevap : Türkiye Cumhuriyeti Devleti Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan olaylara çok hassas ve gerçeklerin ne olduğunu biliyor. Devletimiz Çok doğru bir uluslar arası politika izliyor.Sayın Vekil siz Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinde doğru nedir onu görün vede Çinde Terörizzim varmı ? Yok mu ? Onu araştırın bakın orada kimler Terör eylemleri yapmış onu öğrenin sonra oturun doğru olan nedir bir düşünün.Bu işler kağıttan okumakla olmaz.Uygurların içinde de Mafya yapılanması var. Terör yapılanması ve Fetö Terör örgütü benzeri bir Uygur Cemaat Yapılanması var.

Çin Hükûmeti söylenenleri reddetmektedir. Buna karşın Çin, bölgeye bir heyet gönderilmesini de kabul etmemektedir.

Cevap : Sayın vekil siz Parti olarak veya Şahsınız olarak Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesine bir heyet olarak gitmek istediğinizi bildirdiniz mi ?Böyle bir girişiminiz oldumu ? Olmadıysa neye dayanarak Çin Bölgeye heyet gönderilmesini kabul etmiyor diyorsunuz ? Youtubırlar Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesine gidip sosyal medyalardan canlı yayınlarla videolar paylaşıyorlar.Y asak var diyorsunuz ya bu youtubırlar nasıl gidiyor ?Başka bir örnek Türkiyeden her yıl Resim yarışmasını kazanan öğrencileri devlet çine gezmeye gönderiyor googladan bakabilirsiniz.

Türkiye’de bugün 10 bini mülteci olmak üzere yaklaşık 50 bin Uygur Türkü yaşamaktadır. Mülteci statüsü olmayanlar geçici ya da sürekli ikamet iznine ya da Türk vatandaşlığına sahiptir. İkamet izni olsa dahi çalışma izni alamayan, iş bulmakta ve ailesini geçindirmekte zorlanan vardır.

Cevap : Sayın Milletvekili Türkiyede 60-65 arası uygur yoktur ? 60-65 bin kişi Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesinden gelenlerin toplam sayısıdır.Yanı Uygurlar+kırgızlar+Kazaklar ve diğer boylardan gelenler. Siz bunlardan sadece aşırı radikalleri veya Aktevistlerden bahsediyorsunuz.Türkiye’de yaşayan çok zengin olan ve Modern Görüntüsü olan Doktor,Avukat,İş İnsanı ,Devlet memuru olan,Durumu çok çok iyi olan Otelleri Yatları Katları,Lüks Rezidancelerde İkamet eden Bodrumlarda Şampayalar patlatıp yaş günü kutlayan Uygurlar da var.Bunlardan neden bahsetmiyorsunuz.Sizin Bahsettiğiniz veya tanıdığınız küçük bir Uygur gurubudur.Bu bahsettiğiniz gurub da devamlı olarak ülkemizde aktevistlik ler ve eylemler gösteriler yapıp Türk halkının huzurunu bozan ve algı yapan kişilerdir. Eylemci aktevist uygurların Videolarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında imzalanan “Suçluların İade Anlaşması”, Çin zulmünden kaçmış, ülkemize sığınmış ve henüz Türk vatandaşlığı hakkını almamış Uygur Türkleri arasında endişe yaratmaktadır.

Cevap : Ülke ismine bakılmaksızın Terör suçu işleyen kişi İnsanlık suçu işlemiştir.Hiç bir devlet suçsuz yere kimseyi kalkıp terör suçlusu olarak fişlemez.Her ülkenin kendi kanun ve yasaları vardır.Her kim Teröre karışmışsa Yargı karşısında hesabını vermek zorundadır vede vermelidir. Ülkelerde yapmış oldukları uluslar arası anlaşmalara uysunlar.Bütün Ülkeler Terörizme karşı ortak hareket etsin.Hiç bir ülke Teröre ve Teröristlere sahip çıkmasın.

Uygur Türkleri sorununun sahibi İYİ Partidir. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. İYİ Parti Grubu şimdiye kadar Uygur Türkleriyle ilgili TBMM başkanlığına 1 yasa teklifi, 4 Meclis Araştırma Önergesi ve 18 soru önergesi vermiştir.

Cevap : Maşallah tebrik ederiz.

Çin, 80 yıl kadar önce maruz kaldığı emperyal ülkelerin baskılarını unutmamalıdır. Bizim Çin halkıyla sorunumuz yoktur. Eğer Çin hükümeti Uygur Türkleri üzerindeki baskıyı kaldırmazsa hiçbir zaman Türkiye’nin rızasını kazanamaz. Çin hükûmetinin kısa sürede Uygur kardeşlerimizin üzerindeki baskıyı kaldırılması çağrısında bulunuyoruz.”

Cevap Baskıya hepimiz karşıyız Sayın Milletvekili size yakışan Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesine gidip Uygurlar neler yaşıyor bence görün .Bizleride Bilgilendirin.Googladan videoları seyrediyoruz Havalimanlarında Tüm yazılar Çince ve Uygurca.Hava limanlarında anonslar Çince ve Uygurca.Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesiyle ilgili videolarda Uygurların Tarihi çarşılarda ticaret yaptıklarını ve özgürce yaşadıklarını görüyoruz.Bence siz googladan bir arştırın bizim haberlerimizin tamamını seyredin gerçekleri öğrenin. Selamlar

Sayın Milletvekili bu videoları lütfen iyi seyredin saygılar ve sevgilerimle Gökhan Gülmez

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et