DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Cumhurbaşkanı adayları içinde 2000 İmza alamayan adaylar var

24.03.2023
A+
A-

Adayların topladığı imzalar, YSK’daki çevrim içi sistemden anbean takip ediliyor.

  • Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim mesaisinde bir gün daha geride kaldı. Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları tamamlandı. 100 bin imza toplaması gereken 11 cumhurbaşkanı adayı için ise süreç 27 Mart akşamına kadar devam ediyor.

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen kişilerin imza süreci devam ediyor.

11 Cumhurbaşkanı adayı için hedef 5 günde 100’er bin imza. Adayların topladığı imzalar, YSK’daki çevrim içi sistemden anbean takip ediliyor.

50 bin imzayı aşan ilk isim Muharrem İnce

İmza toplama sürecinin ikinci gününde en çok imzayı 51 bin 367 ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce topladı.

İnce’yi 46 bin 725 ile Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 25 bin imza ile Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan izledi.

Seçmenler aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor.

100 bin imza toplama süreci devam ediyor

Adaylar, 27 Mart akşamına kadar 100 bin imzaya ulaşmaya çalışacak.

Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları için de süre doldu. AK Parti ve MHP Cumhurbaşkanı Erdoğan için, CHP ve İyi Parti Kemal Kılıçdaroğlu için cumhurbaşkanı adaylık başvurusu yaptı.

Millet İttifakı protokolünü sundu

Millet ittifakı, seçim ittifakı protokolünü YSK’ya sundu. Cumhur ittifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakının da protokollerini yarın teslim etmeleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak.
Böylece devletin zirvesindeki makam için propaganda dönemi başlayacak.

2 Bin İmazanın altında kalan 7 aday adayı oldu.

Bu tablodan çıkan sonuçlara göre halkın bir kısmı Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem ince ve Sinan Oğan 100 Bin imzayı toplamakta zorlanırken nasıl olacakta Yüzde 10 veya Yüzde5 ler gibi oy alacak sorusunu konuşmaya başladılar.Bir kısım Halkımızda bu kişileri tamamen para karşılığı Araştırma şirketleri ve sosyal medyada aktif Troll ordusu bulunanlar şişiriyor diye iddialarda bulunmaya başladılar.

Bir Gerçek varki Cumhurbaşkanlığı seçimi Sayın Kemal Kılıçtaroğlu ve Şu an Ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yarışılacaktır gerçekleşecek iddiları konuşulmaktadır.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et