DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Kılıçdaroğlu’na trol ordusu destek verdi.

25.05.2022
A+
A-
Kılıçdaroğlu, trollerden yakınsa da durum pek de böyle değil. Zira CHP tarafından bot hesaplarla devasa bir troll ordusu kurulmuş durumda.
  • CHP’nin meşhur 13. kat trolleri bugün ekstra mesai yaptı. Trol ordusunu AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas sosyal medya hesabından tek tek ifşa etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tweeti’nin altına gelen ve tek elden çıktığı belli olan paylaşımları alıntılayan Arvas, “Kılıçdaroğlu’nun tiyatro gösterisi sergilediği tweetinin altındaki yorumların %50’den fazlası birebir aynı veya belirli aralıklarla defalarca kez aynı hesaplarla paylaşılmış hazır metinler.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 22.00’da sosyal medya hesabından bir video paylaşacağını duyurmuştu. 22.00’da yeni bir tiyatroya soyunan Kılıçdaroğlu’na trol ordusu destek verdi.

ÖMER ARVAS TEK TEK İFŞA ETTİ
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas sosyal medya hesabından tek tek ifşa etti.

CHP’nin meşhur 13. kat trollerinin ekstra mesai yaptığı gecede, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının altı hepsi aynı elden çıkmış olduğu tweet’lerle doldu.Troller paylaşımı beğenmeyi ve retweet yapmayı da unutmadı.

Hepsi aynı elden çıktığı belli olan onlarca tweet atıldı.

13. KAT TROLLERİ BÖYLE İFŞA OLMUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceliği 100 bin TL olan bir otelde çektiği videoda AK Parti’ye destek veren bazı hesapları trollük ile suçlamış, kendilerine ait kişisel bilgilerin ellerinde olduğunu ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu, trollerden yakınsa da durum pek de böyle değil. Zira CHP tarafından bot hesaplarla devasa bir troll ordusu kurulmuş durumda. CHP Genel Merkezi’nin 13’üncü katında bulunan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı bu troll ağını yönetiyor. Sosyal medyadaki yalan, manipülasyon, iftira, provokasyonların organize edildiği bu yapılanmanın başında da Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel bulunuyor. Onursal Adıgüzel’in troll yapılanmasındaki görevleri arasında Kılcal Damar Sistemi dikkat çekiyor. Kılcal Damar Sistemi, CHP üyelerinden oluşan ve gönüllülük esasıyla katılanlardan kurulan bir troll ordusu olarak tanımlanıyor. Adıgüzel’in başında olduğu bu sistemdeki troll ordusu, Telegram üzerinden kurulan gruplarla koordine oluyor. Kılcal Damar sistemine üye olan kişiler referans yoluyla ve T.C. kimlik numaralarının vererek kayıt olabiliyor. Bu da olası sızmaları engelliyor. İşte CHP’nin troll ordusu ve Kılcal Damar Sistemi ile ilgili çok çarpıcı bilgiler…

Onursal Adıgüzel’in bu yapılanmadaki görevlerinden bazıları:

Kılcal Damar sisteminin idaresi Türkiye’deki ve yurtdışındaki trol yapılanmasının organizasyonu

Seed (yorumcu) ekiplerinin sevk ve idaresi
Bot yazılım sistemlerinin geliştirilip çalıştırılması

Sosyal medyadaki yalan, manipülasyon, iftira, provokasyonların organize edildiği bu yapılanmanın başında Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel bulunuyor.

Yıllarca “AK Parti’nin trol ekibi olduğunu” iddia eden CHP, “Kılcal Damar” adında bir sistem kurdu. Bu sistemle CHP, nereye nasıl yorum yapacaklarını, kimlere etkileşim vereceklerini sistem üzerinden trol ekiplerine bildiriyor.

KILCAL DAMAR SİSTEMİ NEDİR?

CHP, üyelerinden oluşan ve gönüllülük esasıyla çalışan bir trol ordusu kurdu. Bu üyeler Twitter, Facebook, Youtube ve Instagram için hesaplar oluşturuyorlar. Trol ordusu, oluşturulan Telegram grupları üzerinden birbiriyle haberleşiyor. Telegram gruplarına, Kılcal Damar sistemine üye olan kişiler referans yoluyla ve T.C. kimlik numaralarının vererek kayıt olabiliyor Bu şekilde sızmalar engelleniyor.

Bu Telegram gruplarının diğer işlevleri: Paylaşımlar için yayılım, beğeni ve olumlu yorumların koordinesi Olumsuz yorum, linç kampanyaları, itibar suikastı için seçilen kişilerin hedef gösterilmesi

Sistem, CHP’li bir kadın tarafından ifşa edilmişti. Bu sadece CHP’nin parti içinde gönüllük esasına göre kullanılan trol yapılanması. Bir de CHP Genel Merkezi, CHP’li İBB yönetimi, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen ya da kontrol edilen trol, gazeteci, yazar ve sanatçılar bulunuyor.

AJANSLAR

Onursal Adıgüzel, troll, seed (yorumcu) ve botları iki lokasyonda konumlandırmış: İstanbul ve Ankara Genel Merkeze Bağlı İstanbul’daki Ajans CHP Genel Merkezi’ne bağlı olarak çalışan bu ajansın başındaki kişi: Onursal Adıgüzel’in danışmanı.

GENEL MERKEZE BAĞLI ANKARA’DAKİ AJANS:

Ankara’daki ajansın başındaki kişi: CHP Dijital Strateji ve Propaganda Başkanı bir mühendis. CHP Genel Merkezi’nin bot sistemi buradan yönetiliyor. Genel Merkez’den gelen verilere uygun olarak seed (yorumcu) ekibine içerik sağlanıyor. AK Parti aleyhine video, karikatür, grafik içeriklerin çok büyük bir bölümü yine bu ajanstan çıkıyor. Instagram ve Twitter’daki birçok konsept hesap buradan yönetiliyor, içerikler gündeme göre revize edilip manipülasyon yapılıyor. 10.000 hesaplık seed (yorumcu) ekibi buradan yönetiliyor. 40.000 beğeni hesabı buradan kullanılıyor. 18.000 bot hesap yönetiliyor ve Twitter’da TT listesine giren tag’ler buradaki bot hesaplarla yapılıyor. Birçok bağımsız görünümlü hesap buradan yönetiliyor. Bu ajansta takipçi sayıları 100.000 ile 700.000 arasında değişen 7 büyük hesap yönetiliyor. Bu ajansın aylık gideri: ortalama 5.5 milyon TL Yurtdışındaki büyük sosyal medya kullanıcılarından da destek alınıyor. Bunlar arasında yetişkin içerikli birçok site de var. Bu operasyonların bütçesi ise aylık gidere dahil değil.BU DANIŞMANIN İMZA ATTIĞI SKANDALLAR:

Mus’ab Bin Umeyr’e hakaret etti Beşiktaş saldırısından MİT’e sorumlu tuttu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camilerden okunan salalardan rahatsız oldu Halkın sokağa çıkıp darbeye direnmesine karşı çıktı İstanbul’daki büyük troll hesaplar, bu ajanstan yönetiliyor. Gazeteci ve yazarların yönlendirilmesi buradan yapılıyor. İstanbul’daki bu operasyonun maliyeti dağıtılan paraya göre: Aylık 3-5 milyon TL Bütçelerinden trol maaşları ödeniyor, gençlerin çok uğrak yeri olan bazı internet sitesi ve video kanallarına video belgeseller yaptırılıyor. Gazetecilere, sanatçılara ve dışarıdan destek veren trollere de para akışı bu kaynaktan sağlanıyor.

BU DANIŞMANIN İMZA ATTIĞI SKANDALLAR:

Mus’ab Bin Umeyr’e hakaret etti Beşiktaş saldırısından MİT’e sorumlu tuttu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camilerden okunan salalard

an rahatsız oldu Halkın sokağa çıkıp darbeye direnmesine karşı çıktı İstanbul’daki büyük troll hesaplar, bu ajanstan yönetiliyor. Gazeteci ve yazarların yönlendirilmesi buradan yapılıyor. İstanbul’daki bu operasyonun maliyeti dağıtılan paraya göre: Aylık 3-5 milyon TL Bütçelerinden trol maaşları ödeniyor, gençlerin çok uğrak yeri olan bazı internet sitesi ve video kanallarına video belgeseller yaptırılıyor. Gazetecilere, sanatçılara ve dışarıdan destek veren trollere de para akışı bu kaynaktan sağlanıyor.

 

BU DANIŞMANIN İMZA ATTIĞI SKANDALLAR:

Mus’ab Bin Umeyr’e hakaret etti Beşiktaş saldırısından MİT’e sorumlu tuttu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camilerden okunan salalardan rahatsız oldu Halkın sokağa çıkıp darbeye direnmesine karşı çıktı İstanbul’daki büyük troll hesaplar, bu ajanstan yönetiliyor. Gazeteci ve yazarların yönlendirilmesi buradan yapılıyor. İstanbul’daki bu operasyonun maliyeti dağıtılan paraya göre: Aylık 3-5 milyon TL Bütçelerinden trol maaşları ödeniyor, gençlerin çok uğrak yeri olan bazı internet sitesi ve video kanallarına video belgeseller yaptırılıyor. Gazetecilere, sanatçılara ve dışarıdan destek veren trollere de para akışı bu kaynaktan sağlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Haber Kaynağı: www.cesurtv.com


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et