DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Münih Güvenlik Toplantısına katıldı.

Sincan’a gidip bir bakmanızı öneririm. Sincan, dünyanın her yerinden gelen dostları ağırlamak için kapısını açıyor. Görmek yüz kere duymaktan iyidir. 

19.02.2024
A+
A-

  Xinhua Haber Ajansı, Münih, Almanya, 18 Şubat (Muhabir Li Chao He Fei) 17 Şubat’ta, yerel saatle, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Münih Güvenlik Toplantısına katıldı. Konferans, “Çin Özel”inde bir açılış konuşması yaptı ve yerinde soruları kabul ederek, Sincan‘da sözde “soykırım” ve “zorunlu çalıştırma” olduğu yönündeki yanılgıyı çürüttü.

  Wang Yi, bazı siyasi güçlerin uluslararası alanda Sincan hakkında çok fazla söylenti yaydığını ve çok fazla yanlış bilgi ürettiğini söyledi. Sözde “soykırım” büyük bir yalandır.

 Sincan Özerk Bölgesi‘nin kuruluşundan bu yana Uygur nüfusu 3 milyondan 12 milyonun üzerine çıktı. Sincan’daki tüm etnik gruplardan insanların ortalama yaşam beklentisi 30 yıldan 75,6 yıla çıktı. İnsan haklarını korumanın en güzel örneği bu değil mi ? Tüm etnik grupların dini inanç özgürlüğü iyi korunmaktadır.  Müslümanlar yeterince dini mekândan yararlanıyor ve hükümet ayrıca camilerin onarım ve bakımını da finanse ediyor. Hükümet belgeleri ve mağaza tabelalarının tamamı iki dillidir ve Uygurlar da dahil olmak üzere çeşitli etnik azınlıkların dilleri ve kültürleri korunmuş ve aktarılmıştır.

  Wang Yi, sözde “zorunlu çalıştırmanın” her şeyden çok suç olduğunu söyledi. Uygur halkının çalışma hakkı ve istihdam özgürlüğü yok mu? “Zorunlu çalıştırmayı” bahane olarak kullanmak, aslında onları işlerini kaybetmeye zorluyor ve ürettikleri ürünleri satılamaz hale getiriyor. Bu nasıl bir insancıllıktır ?  Bu nasıl bir insan haklarının korunmasıdır ? Doğru mu yanlış mı Sincan’a gidip bir bakmanızı öneririm. 

Sincan, dünyanın her yerinden gelen dostları ağırlamak için kapısını açıyor. Görmek yüz kere duymaktan iyidir. Sincan’a gitmiş, farklı din ve etnik gruplardan gelen arkadaşların hepsinin ortak fikri var; yani sahada gördükleri ve duydukları, Batı medyasında anlatılanlardan tamamen farklıydı.

  Wang Yi, Çin’in hızlı gelişiminin bazı ülkelerde rahatsızlık ve endişeye yol açtığını, Sincan’la ilgili yalanlar uydurmalarının amacının Sincan’ı bozmak ve böylece Çin’in gelişmesini ve canlanmasını engellemek olduğunu söyledi.  Ancak Çin’in de gelişme hakkı var. 1,4 milyar insanın modernleşmesi, insan uygarlığı sürecinde büyük bir ilerleme olacaktır. 

Çin’in ultra büyük ölçekli pazarının oluşması aynı zamanda tüm ülkeler için yeni kalkınma fırsatları sağlayacak ve dünyanın ortak kalkınmaya ve ortak refaha ulaşmasına yardımcı olacaktır.

 Başkan Xi Jinping, insanların aynı küresel köyde yaşadığını ve dünyadaki tüm ülkelerin ortak kaderi olan bir gemide olduğunu vurguladı. Farklılıkları aşmalı, insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etmeli ve insanlığın yaşanabileceği tek gezegeni korumak için birlikte çalışmalıyız. Bu, Çin’in dünyadaki hissiyatı ve Çin diplomasisinin hedefidir.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et