DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Sahibinden Com Sitesine ne oldu ?

03.01.2024
A+
A-

Sahibinden.com çöktü mü?

‘Domain’ krizi gündem yarattı: ‘Ödeme unutuldu, ABD’den satın alındı!’ iddiası… Erişim sorunuyla ilgili açıklama geldi

Sahibinden.com çöktü mü? 'Domain' krizi gündem yarattı: 'Ödeme unutuldu, ABD'den satın alındı!' iddiası... Erişim sorunuyla ilgili açıklama geldi

İkinci el otomobil, motosiklet, arsa, ev, tarla satışları için en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan sahibinden.com’da erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcıların geceden bu yana sayfaya girdiklerinde sunucu hatasıyla karşılaşması sonrası şikayetler artarken, Sahibinden.com çöktü mü? sorusuna yanıt aranıyor. Domain ödemesinin unutulduğu ve site isminin ABD’li bir başkası tarafından satın alındığı iddiası bir anda gündem yaratırken; erişim sorunuyla ilgili resmi açıklama geldi.

Sahibinden.com’da erişim sorunu yaşanıyor. Hal böyle olunca kullanıcılar “Sahibinden.com çöktü mü?” sorusuna yanıt aramaya başlamış durumda. Kullanıcıların geceden bu yana sayfaya girdiklerinde sunucu hatasıyla karşılaşması sonrası şikayetlerin arttığı kaydedildi.

SAHİBİNDEN’ İSMİ İÇİN DOMAIN ÖDEMESİ Mİ UNUTULDU?

Söz konusu erişim sorunuyla ortaya bir çok iddia atıldı. Öne çıkan iddialardan en dikkat çekicisi ise 30 Aralık 2023 olan domain adı yenilemesi için sahibinden.com yetkililerinin yenileme ödemesini yapmayı unuttuğu yönünde. Sahibinden.com domaini için yenileme ödemesinin 1 Ocak 2024 yılında gerçekleştirildiği gözlemlenirken; 30 Aralık 2023 olan son yenileme tarihi ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında geçen sürede ise domain sağlayıcı şirketin otomatik olarak site ismini askıya aldığı tahmin ediliyor.

“ABD’DEN ALINDI” İDDİASI

Bir diğer iddia ise Whois verilerinde kayıtlı adres olarak ABD’de bir eyaletin gözükmesinden dolayı başka bir kullanıcının bu adresi satın almış olabileceği. Ancak söz konusu iddianın pek mümkün olamayacağı belirtilirken, konuyla ilgili uzmanlar site isminin bir süre içerisinde yeniden hizmete açılacağı yönünde.

“TEKNİK BİR SORUN”

Sahibinden.com’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.” denildi. Buna ek olarak sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların devam etmekte olduğu kaydedildi.

sahibinden1İşte yapılan o açıklama:

“Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et