DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Dikkat :Maureen Hinckley Vakfı Kimlik Avı Dolandırıcılığı mağduru olmayın !…

16.12.2023
A+
A-

CesurHaber :Haberin adresi

Bu haberi yapmamızın  sebebi Haber ihbar hattı olarak kullandığımız cesurhaber23@gmail.com Gmail adresimize Maureen Hinckley isimli bir kişi tarafından mauhin62@gmail.com mail adresinden  gelen bir mail ile başladı.

Gelen Mailde Maureen Hinckley Vakfının  (The Maureen Hinckley Foundation ) ismi kullanılarak bana güya söz konusu vakfın bana 550.000 USD bağışladığı yazmaktaydı.

Gelen Mail mesajının  orjinal hali :I am Maureen Hinckley and my foundation is donating ($550,000 USD) to you. Contact us via my email at (mauhin62@gmail.com)  for further details.) diye ingilizce olarak yazmaktaydı.

Ben her zaman Haber habercinin ayağına gelir derim !!!….

Tabii benim işim haber yakalamak bu seferde uluslar arası bir dolandırıcılık Siber Dolandırıcılık Suç örgütü Sosyal medyalardan veya yaptığımız haber videolarında yayınladığımız cesurhaber23@gmail.com mail adresimi bulup akıllarınca benim Bilgilerimi benim onlara inanıp Maureen Hinckley Vakfı dolandırıcılığının tuzağına düşürecekdüşürebileceklerini tahmin etmişlerdi.

Ancak  derler ya ”Ava giden Avlanır ” hesabıyla aslında ben onların planlarını tahmin ettiğim için Ben onları avlamış bulunmaktayım ve  şu an ben onların başka bir Vatandaşımızın dolandırılmasını önlemek amacıyla da haberlerini detaylı bir şekilde yapıyorum.

Maureen Hinckley ve Maureen Hinckley Vakfının ismini kullanarak  mauhin62@gmail.com  mail adresinden mail gönderme amaçları Siber Suç Kapsamındadır.

  • Maureen Hinckley Vakfı dolandırıcılığı, büyük bir bağış sözü veren ve alıcıdan daha fazla ayrıntı için genel bir Gmail adresiyle iletişime geçmesini isteyen kimlik avı e-postalarını içeriyor.
  • Dolandırıcı, güvenilirlik kazanmak ve dolandırıcılığın çalışma şansını artırmak amacıyla 2013 yılında 61,4 milyon dolarlık Powerball ödülü kazanan gerçek bir kişi olan Maureen Hinckley’in kimliğine bürünüyor.
  • Yaptığımız araştırmalarda yukarıda açıkladığımız Dolandırıcılık yöntemi yıllardır ortalıkta dolaşıyor ve daha karmaşık versiyonlara dönüşerek siber suçluların uyum sağlama yeteneğini öne çıkarıyor. Bu tür dolandırıcılıkların kurbanı olmamak için dikkatli olmak, bağlantıları tekrar kontrol etmek ve siber güvenlik trendleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Dolandırıcılık e-postaları her şekil ve boyutta gelir: meşru e-postalardan neredeyse ayırt edilemeyen gösterişli kimlik avı girişimlerinden, yazım ve dilbilgisi hatalarıyla dolu inandırıcı olmayan mesajlara kadar.

Dikkatimizi çeken bir dolandırıcılık, Maureen Hinckley adında bir kişi ve onun sözde vakfı etrafında dönüyor. Peki bu dolandırıcılık tam olarak nasıl çalışıyor? Maureen Hinckley gerçek bir insan mı? Cevabınız evet ise kimdir ve gerçekten bir vakfı var mı? İşte bilmeniz gerekenler.

Maureen Hinckley Vakfı Dolandırıcılığı Nasıl Çalışıyor?

Maureen Hinckley adında bir kadın olduğunu iddia eden veya onun vakfını temsil ettiği iddia edilen birinden bir e-posta aldıysanız, aşağıdaki gibi bir şey okunabilir:

Merhaba,

Ben Maureen Hinckley ve vakfım size 550.000 ABD Doları bağışlıyor. Daha fazla bilgi için lütfen mauhin62@gmail.com adresinden e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin.

Saygılarımla,

Bayan Maureen Hinckley,

Telif Hakkı © 2023 Maureen Hinckley Vakfı. Her hakkı saklıdır.

Gördüğünüz gibi bu durumda dolandırıcı, Maureen Hinckley’nin kendisi olduğunu iddia ediyor. İleti kısa, basit ve doğrudan konuya yöneliktir ve hiçbir yazım veya dilbilgisi hatası içermez (bunlar genellikle kimlik avı dolandırıcılığının güvenilir işaretleridir), dolayısıyla Dolandırıcı veya dolandırıcılar  meşru görünmeye çalışmaktadırlar.

Ancak e-postayla ilgili bazı dikkat çeken konular  çok açık olarak var. İçeriği bir anlığına görmezden gelirsek, telif hakkı simgesinin komik bir şekilde eklenmesi kendi başına yeterli bir anlatıma sahip olmalıdır. “Tüm Hakları Saklıdır”; feragatname de aynı derecede saçma. Benzer şekilde, hedefin genel bir Gmail adresine yönlendiriliyor olması da bir başka bariz tehlike işaretidir; rastgele kişilere para dağıtan bir hayır kurumu vakfı markalı bir e-posta adresine sahip olamaz.

Mesajın içeriğine gelince, burada tipik bir harekete geçirici mesaj kimlik avı girişimi var: Hedef yarım milyon dolar vaadiyle kandırılıyor ve onlara bu parayı toplamak için bu sözde kuruluşla iletişime geçmeleri söyleniyor. onların parası. Dolandırıcının “Maureen Hinckley” şifresini kullandığını da belirtmekte fayda var. görünen adı olarak e-postanın kendisi şu adresten geliyordu:mauhin62@gmail.com

Birisi buna nasıl kanabilir? Diye düşünebilirsiniz ,ancak herkesin teknolojiyle arası iyi olmayabilir veya bir an boşluğa düşerek bu mesaja inanabilir.

Muhtemelen siz asla bu dolandırıcılığa kanmayacaksınız ama yaşlı bir vatandaşımız veya paraya çok ihtiyacı olan maddi durumu sıkıntılı olan bir vatandaşımız bu mesajı kurtuluş yolu görüp bir an için zaafiyete kapılıp bu mesaja inanabilir.

Siber suçlular, eğer işe yaramasaydı bu kimlik avı e-postalarını göndermek için zaman ve kaynak harcamazlardı.   Çoğu zaman bunu yapmazlar, ancak hedeflenen birkaç bin kişiden biri dolandırıcılığa düşerse, bu değerli bir kazançtır.

Maureen Hinckley Kimdir? Bir Vakfı Var mı?

İşte bu noktada bu dolandırıcılık ilginçleşiyor. 2013 yılında Maureen Hinckley adında bir kadın ve kocası Stephen, 61,4 milyon dolarlık Powerball ödülünü kazandığı bazı internet sitelerinde yazmaktadır. .

Haber kaynağı olarak   gazeteci olan Mass Live o dönemde bu konuyu haber yapmıştı ve Massachusetts Piyangosu‘nun çifte bu kadar büyük bir miktar ödül verdiğini duyurmuştu. Makalede Hinckley’lerin tören çekleriyle poz verdikleri bir fotoğraf bile yer alıyor.Tabii bu makaleyede ne kadar inanılabilir.Sonuçta Bir Blog açmak zor bir şey değil yanii….

Bu önemli çünkü bu dolandırıcılığın arkasında kim varsa rastgele bir isim seçmediğini gösteriyor. Bayan Hinckley olduklarını iddia ederek, kurbanlarının üstün körü bir Google araması yapmasına güvendiler. Muhtemelen bunun kendilerine biraz güvenilirlik kazandıracağını ve dolandırıcılığın işe yarama şansını artıracağını varsaydılar.

Yaptığımız araştırmalarda ;

Maureen Hinckley vakfına ait kayıt bilgi belge  yok. Bir Hinckley Vakfı var, ancak merkezi Birleşik Krallık’ta bulunuyor ve 2013’te piyangoyu kazanan Massachusetts’li kadınla hiçbir ilgisi yok . Tüm bunlar, Maureen Hinckley dolandırıcılığını, daha doğrusu bu dolandırıcılığı destekleyen (kurgusal) anlatıyı geliştirmek için biraz çaba harcandığını gösteriyor.

Bu, Maureen Hinckley dolandırıcılığının ne ilk ne de tek tekrarı. Yukarıda gösterilene benzer e-postalar yıllardır internette dolaşıyor. Bulabildiğimiz en eski örneği 2016 yılına dayanıyor ve Çevrimiçi Tehdit Uyarıları topluluğu tarafından kaydedildi.

Bu dolandırıcılığın tartışmasız en gelişmiş versiyonu 2020’de internette yayıldı ve StopScamFraud forumlarında yayınlandı.

Bayan Hinckley olduğunu iddia eden dolandırıcının “kendisini” paylaştığı, uzun ve iyi yazılmış bir e-postadır. hayat hikayesi, Powerball’u nasıl kazandığını açıklıyor (bu bir Daily Mail makalesine bağlantıyla destekleniyor) ve kanser olduğunu iddia ediyor. Sözde Bayan Hinckley, hedefe “Yeni Yıl yardım projesinin bir parçası olarak size 550.000 $” bağışta bulunduğunu söylüyor; ve kişisel bilgilerini ister.

Bunu oldukça kötü niyetli bir şekilde daha da etkileyici kılan şey, dolandırıcının herhangi bir tür suç faaliyetine karışmadığı, bunun yerine “İnternette dolaşan Kimlik hırsızlığı nedeniyle” kişisel bilgilere ihtiyaç duyduğu konusunda ısrar etmesidir. geçmişte mağdur olmuştum.” Dolandırıcı, açıkça “kimliğinizi çalmak istedikleri izlenimini bırakmak istemedikleri için sizden kimliğinizi istemek istemediklerini” ima ediyor.

2013 Powerball galibi Maureen Hinckley’in kimliğine bürünme fikrini ilk kimin ortaya attığını belirlemek imkansız, ancak dolandırıcılığın yıllar içinde değiştiği açık. Bu, çeşitli grupların veya bireylerin programı kendi amaçları doğrultusunda geliştirdiklerini göstermektedir.

Maureen Hinckley Dolandırıcılığından Korunun

Maureen Hinckley dolandırıcılığının ilginç yanı, yıllardır ortalıkta dolaşıp farklı biçimlere bürünmesi. Bu, siber suçluların uyum sağladığını ve tetikte kalmanın neden önemli olduğunu gösteriyor.

Genel olarak bu dolandırıcılıklardan ve kimlik avından korunmak için şunları yaptığınızdan emin olun: tüm bağlantıları iki kez kontrol edin, bilinmeyen adreslerden gelen e-postaları göz ardı edin, gerçek olamayacak kadar iyi görünen teklifleri kaçırmayın ve siber güvenlikteki en son trendlerden haberdar olun. Ve unutmayın, size bariz bir dolandırıcılık gibi görünen bir şey, bir başkasının zorlukla kazandığı parasına, hatta kimliğine mal olabilir.

Çevrimiçi Dolandırıcılığın Mağduru Olduktan Sonra Ne Yapmalısınız?

Hızlı hareket ederseniz durumun daha da kötüleşmesini önleyebilirsiniz.Çevrimiçi bir dolandırıcılığın kurbanı oldunuz ve bundan sonra ne yapacağınızdan emin değil misiniz? Panik yapmayın; Potansiyel hasarı en aza indirmek ve yasal veya mali sorunlardan kaçınmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bunun bir e-posta dolandırıcılığı, telefon dolandırıcılığı, açılır pencere dolandırıcılığı veya başka bir şey olmasına bağlı olarak yanıtınız farklı olacaktır.

Çevrimiçi bir dolandırıcılığın kurbanı olursanız ne yapmalısınız?

Kimliğinizi ve mali durumunuzu korumak için ne gibi önlemler alabilirsiniz?

Başkalarının bu tür dolandırıcılıkların kurbanı olmasını nasıl önleyebilirsiniz?

1. Dolandırıcıyı Engelleyin

Hatanızı tersine çevirmenin ilk adımı, sizi aldatan dolandırıcıyı engellemektir. İlk önce bunu yapmanız, dolandırıcıların sizinle tekrar iletişim kurmasını veya benzer bir dolandırıcılıkla sizi kimlik avlamaya çalışmasını önleyecektir.

E-posta kimlik avı dolandırıcılığıyla dolandırıldıysanız, gönderenin e-postasını derhal engelleyin. Dolandırıcı sizinle kısa mesaj veya telefon görüşmesi yoluyla iletişime geçtiyse numarasını kara listenize ekleyin.

Açılan dolandırıcılık gibi belirli dolandırıcılıklarda dolandırıcılar sizinle doğrudan iletişime geçmez; bunun yerine kurbanlarını kandırmak için güvenli olmayan web sitelerine tuzaklar yerleştiriyorlar. Böyle bir dolandırıcılığın kurbanı olduysanız, web sitesini tarayıcınızda veya cihazınızda engelleyin.

2. Yaptığınız Tüm Ödemeleri İade Edin

Bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunuzda dolandırıcılara para ödediniz mi? Eğer öyleyse, ödemeyi iade etmek için elinizden geleni yapın. Geri ödeme almak için ekstra çaba göstermenizi gerektiren üç neden var: Zorlukla kazandığınız parayı geri alacaksınız, dolandırıcıların dolandırıcılıklarını sürdürmeleri teşvik edilmeyecek ve dolandırıcılar paranızı diğer masumları tuzağa düşürmek için kullanmayacaklar. insanlar.

Dolandırıcılara banka hesabınızla veya kredi kartınızla ödeme yaptıysanız ilgili destek departmanıyla iletişime geçerek para iadesi isteyin. Hediye kartı gönderirken dolandırıldıysanız sağlayıcıyla iletişime geçin ve yardım edip edemeyeceklerini öğrenin. Benzer şekilde, dolandırıcılara banka havalesi yaptıysanız bunu tersine çevirmek için elinizden geleni yapın.

3. Banka Hesabınızı ve Kredi Kartınızı Geçici Olarak Dondurun

Ayrıca, kredi kartınızdan veya banka hesabınızdan geri ödeme talebinde bulunurken, özellikle ödeme işlemi sırasında kritik ayrıntıları açıkladıysanız, ilgili departmandan paranızın geçici olarak dondurulmasını talep etmelisiniz. Bu şekilde dolandırıcılar bilgilerinizi kötüye kullanamayacak veya paranızı kullanamayacaktır.Paranızı donduramıyorsanız, en azından birkaç hafta boyunca onları izleyin ve şüpheli işlemlere karşı dikkatli olun. Şüpheli işlemleri daha iyi takip etmek istiyorsanız kredi takip hizmetine de kayıt olabilirsiniz.

4. Cihazınızı veya Tarayıcınızı Kötü Amaçlı Yazılım ve Şüpheli Bağlantılara Karşı Tarayın

Bir e-postaya eklenen herhangi bir eki veya yazılımı indirdiniz mi, kısa mesajdaki kimlik avı bağlantısını tıkladınız mı veya şüpheli bir web sitesindeki açılır pencereyi tıkladınız mı? Öyleyse, tarayıcınıza veya cihazınıza virüs bulaşmadığından emin olun. Hem cihazınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı taramak hem de tüm tarayıcı korsanlarını kaldırmak istiyorsunuz .

Farkında olmadan dolandırıcılara cihazınıza erişim izni verdiyseniz, onların artık cihazınıza bağlı olmadığından emin olun. Hızlı bir şekilde Windows cihazlarda şüpheli bağlantıları arayabilir veya Mac’inizde casusluk yapan dolandırıcıları takip edebilirsiniz Bu nedenle dua eden bir gözün faaliyetlerinizi takip etmediğinden emin olmak için bir kez daha kontrol edin.

5. Kişisel Bilgilerinizin Kötüye Kullanımını Durdurun

Genel olarak, bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunuzda ifşa edebileceğiniz iki tür bilgi vardır: adınız, sosyal güvenlik numaranız veya adresiniz gibi kolayca değiştiremeyeceğiniz kişisel bilgiler ve kaydedilen kredi kartı ayrıntıları gibi daha az kişisel ancak kritik bilgiler. şifreler veya oturum açma kimlik bilgileri.

Değiştirilmesi zor olan bilgileri değiştirmeye çalışmayın. Ancak, hesap şifreniz gibi kolayca değiştirebileceğiniz kritik bilgileri ifşa ettiyseniz, dolandırıcıların tekrar yararlanamaması için bunu hemen değiştirin. Aynı şekilde kredi kartı bilgilerinizi ifşa ettiyseniz firmanızdan yenisini talep edin.

Peki kişisel bilgilerinizin, yani değiştiremeyeceğiniz özel bilgilerinizin kötüye kullanılmasını nasıl önlersiniz?

6. Dolandırıcılığı Yetkililere Bildirin

Kritik kişisel bilgilerinizi içeren kimlik hırsızlığını ilgili yetkililere bildirin. Böylece ilgili makamlar bu bilgi sızıntısından haberdar olacak ve gelecekte dolandırıcıların verilerinizi kötüye kullanması durumunda yasal sonuçlardan ve mali cezalardan kurtulacaksınız.

Aynı şekilde, çalıştığınız şirkete, kredi aldığınız kredi veren kuruluşa veya benzerine ait olduğunu düşündüğünüz herhangi bir verinin ifşa olması halinde mutlaka ilgili firmanıza bildirimde bulunun. Böylece dolandırıcılara karşı önlem alabilecekler ve bu tür bir sızıntı sizi hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

Dolandırıcılığı bildirirken, failleri bulmalarına ve durdurmalarına yardımcı olmak için yetkililere mümkün olduğunca fazla bilgi verdiğinizden emin olun.

7. Dolandırıcılığı Duyurun

Dolandırıcıları engelledikten, para iadesi talep ettikten, kredi kartlarınızı dondurduktan, cihazları kötü amaçlı yazılımlara karşı taradıktan, bilgilerin kötüye kullanımını durdurduktan ve dolandırıcılığı ilgili makamlara bildirdikten sonra yerine getirmeniz gereken bir sorumluluk daha bu dolandırıcılığı ailenize duyurmak ve mağdur olmalarını önlemek için arkadaşlar.

Mümkünse kısa bir video kaydedip YouTube’a yükleyin, dolandırıcılığı açıklayan bir Reddit başlığı oluşturun veya bununla ilgili bir blog yazısı yazın. O zaman dolandırıcılığı arayan herkes kurban olmadan önce bunu bilecektir. Kısaca söylemek gerekirse bu, daha geniş bir topluluğu bu dolandırıcılığın kurbanı olmaktan kurtaracaktır.

Dolandırıcıların Başınızı Belaya Sokmasına İzin Vermeyin

Çevrimiçi dolandırıcılıkların sayısı her geçen gün artıyor, bu nedenle dikkatli olmak ve bunlara kanmamak çok önemlidir. Herhangi bir sahtekarlığa düşerseniz paniğe kapılmayın; bunun yerine yukarıdaki ipuçlarını takip edin, böylece ileride hukuki veya mali sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, güvenli olmayan web sitelerini ziyaret ederken dikkatli olun.

Genellikle teknolojiye pek aşina olmayan yaşlılar, son yirmi yıldır dolandırıcıların birincil hedefi oldu. Diğer yaş gruplarıyla karşılaştırıldığında dolandırıcılık kurbanı olma olasılıkları yaşlılarda daha yüksektir. Hayatınızdaki yaşlıları çevrimiçi dolandırıcılıklar konusunda eğitmek ve onları kandırılmaktan korumak için elinizden geleni yapın.

GELEN MAİLİN ORİJİNALİ

Greetings to you

Gelen Kutusu

Maureen Hinckley mauhin62@gmail.com

11 May Per 22:51

Alıcı: ben
Greetings to you,
I am Mrs. Maureen Hinckley i am a 59 years old, and I am from Sterling, Massachusetts, Moved to South Africa in January after i won my Power ball Jackpot of $61.5 Million dollars in December 11, 2013, My jackpot was a gift from God to me and my entire family has agreed to do the will of God. I may not know you, but i believe if you were chosen by God to receive my donation of  $550.000.00 dollars. You must be a God fearing individual, I am a catholic and i believe that Good things happens to those people who wait and also believe.
Please be rest assured, that this is 100% legitimate visit this web-page below for confirmation:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533293/Lucky-couple-eventually-claim-share-122-MILLION-Powerball-win-dont-look-happy-it.html
I have decided to donate the sum of  $550.000.00   USD to you as part of my New Year charity project to improve the lives of lot many individuals in your local area from my $61.5 Million dollars Jackpot Lottery winning funds. I prayed and searched over the Internet for someone to donate this money to in your state and I saw your profile on Google/Face book list of email owners and I picked you.
My Sympathy for the sorrows of others has been heightened by the tragedy in my life. My father took his own life in 2005,a few years after,one of My daughter died of overdoes in 2010 two months before her 27th birthday.
I am doing this not to gain fame as a matter of fact, I have decided to put this away from the media and my sole purpose of doing this was as a result of a long talk with my only surviving children and my husband who has always advised me to donate to strangers in this New Year before i die. because we know that there are lots of families out there who live on pay check to pay check and others that cannot take care of their financial obligations. Although, I won this lottery funds December 11, 2013 and we have helped some charity organizations, family members, strangers and friends from my winnings.
I have cancer and the doctor informed us that i might not live long to see the early of next year. my wishes are to do good things before i finally depart this sinful world. My children and my husband are all I have got now and they mean the whole world to me. I have decided to fulfill my wish in this Year. I would like you to invest this funds in a lucrative business to create more job opportunity to help jobless and needy people in your locality as we have already donated money to the local fire department, the red cross, I have assisted Schenck High School’s Florida, Indonesia earthquake victims, hospitals in Truro where i underwent my cancer treatment, and some other organizations in Asia and Europe that fight cancer, Alzheimer’s and diabetes. We just kept just 7% of the entire lottery sum to our self for the raining days and which I am still spending on my treatments bills…
To facilitate the disbursement process of the funds ($550.000.00 dollars) which have been donated solely to you, You are to send me your full names, address and phone number for disbursement(I asked for this brief information just to know who we are donating this money to and because of the Identity theft going around the internet which I have been a victim in the past, I do not want to ask you for your ID as we do not want to leave an impression in your mind that I want to steal your identity).
I am hoping that you will be able to use the funds judiciously over there in your state. we will employ you to do what you can to alleviate the level of poverty in your region and also try to enhance the standard of living of as many people as you can because that is the only objective of donating this funds to you in the first place.
We would like you to re-assure us that you will follow our instructions and help me fulfill this dream before I would provide you with information on how you will receive this funds, and if you feel you cannot handle this project you should inform me, so I can quickly look for another individual to donate the money to.
If you have any question please don’t hesitate to ask.
I anticipate to hear from you soon.
God bless you and Warm Regards,
Best Regards,
Mrs Maureen Hinckley•
Haber :Gökhan Gülmez
İletişim e-mail : cesur@cesurtv.com

Maureen Hinckley mauhin62@gmail.com

24 May Çar 20:39

Alıcı: ben

 

 

 

 

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et