DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

ABD, Uygurlara insan hakları ihlalleri iddiasıyla iki Çinli yetkiliye yaptırım uyguladı.

11.12.2023
A+
A-

Sincan: ABD yaptırım listesine daha fazla Çinli yetkili ve şirket ekledi

  • Washington, eski bir eyalet polis şefi ve Birleşik Cephe Çalışma Departmanı kadrosunun mal varlıklarını dondurduğunu açıkladı
  • Pekin, eylemin Çin’in iç işlerine büyük müdahale anlamına geldiğini söyledi
ABD, Sincan’ın uzak batı bölgesindeki Uygurlara ve diğer etnik azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla iki Çinli yetkiliye daha yaptırım uyguladı.
ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi Cuma günü yaptığı açıklamada, yaptırımların kuzey Sincan‘daki İli Kazak özerk vilayetinde eski polis şefi Gao Qi ve Komünist Partinin Birleşik Cephe Çalışma Departmanından sorumlu yetkili Hu Lianhe‘ye uygulandığını söyledi . Bölgede ideolojiyi şekillendirmek ve sosyal istikrarı sağlamak.

Ofis, yetkililerin ABD varlıklarını dondurduğunu ve herhangi bir “ABD’li kişinin” veya ABD’de bulunan herhangi birinin, ofisten izin almadıkça mülkle işlem yapmasını yasakladığını söyledi; bu, alınması zor bir izindir.

Aynı gün ABD Dışişleri Bakanlığı, Gao ve Hu’nun ABD’ye girişini yasakladı.

Panel, ABD deniz ürünleri tedarik zincirinin Çin’in insan hakları ihlallerine hazır olduğunu söyledi
Yaptırımlar , ABD’nin Sincan’daki Uygur halkına ve diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik zulme karıştığı iddia edilen Çinli şirketleri ve bireyleri cezalandırmaya yönelik bir dizi tedbirin sonuncusuydu .
Washington, yaptırım listesine üç Çinli şirketi daha ekledi ve onları çalışma uygulamaları yoluyla etnik azınlıklara mensup insanları işe almak ve sömürmekle suçladı.

Bir şirket şeker üretimi, bir diğeri tekstil, üçüncüsü ise elektrik malzemeleri ve pil aksesuarlarıyla ilgileniyor.

ABD kısıtlamaları daha önce Sincan kaynaklı pamuk, domates, tekstil ve güneş pilleri yapımında önemli bir malzeme olan polisilikon üzerine odaklanmıştı.

Washington’daki Çin büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu, Çin’in yaptırımları kınadığını söyledi.

“Bu tür eylemler Çin’in iç işlerine büyük ölçüde müdahale ediyor, uluslararası ilişkileri düzenleyen temel normları açıkça ihlal ediyor ve Çin-ABD ilişkilerini ciddi şekilde baltalıyor” dedi.

BM insan hakları komiseri Michelle Bachelet Sincan ziyareti için Çin’e geldi

Kariyerli bir polis memuru olan Gao, 2009’dan 2022’ye kadar parti sekreteri ve şefi olarak Ili vilayetinin kamu güvenliği bürosuna başkanlık etti. 2017’de vilayetin siyasi ve hukuki işler komisyonunun sekreter yardımcısı oldu.

Hu, en az 2016 yılından bu yana Birleşik Cephe Çalışma Departmanı’nın dokuzuncu bürosunun başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bakanlığın WeChat hesabı, büronun Sincan’da istikrar, etnik birlik, siyasi ideoloji, ekonomik kalkınma, eğitim ve emeğin sağlanmasına ilişkin politikaları koordine ettiğini ve yönlendirdiğini söylüyor. Aynı zamanda “önemli ve hassas konuların” araştırılmasından da sorumludur.

Hu , insan hakları ihlalleri şüphesiyle 2021’de ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanan dört yetkiliden biriydi .

Hu, 2018’de Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi’ne, Sincan’da “yeniden eğitim merkezleri” veya “aşırılıkla mücadele eğitim merkezleri” bulunmadığını söyledi.

BM insan hakları ofisi tarafından hazırlanan 2022 raporunda, yetkililerin terörizme ve “aşırılığa” karşı strateji ve politikaları açısından Sincan’da ciddi insan hakları ihlallerinin işlendiği belirtildi.

Raporda, muğlak kavramların yetkililere yetkilerini çok az gözetim altında kullanma konusunda geniş takdir yetkisi tanıdığı, bunun da 2017 ile 2019 yılları arasında Sincan’da “mesleki okullar” da dahil olmak üzere tesislerde “Uygur ve çoğunluğu Müslüman olan diğer toplulukların üyelerinin özgürlüklerinden büyük çapta keyfi olarak yoksun bırakılmasına” yol açtığı belirtildi. eğitim ve öğretim merkezleri”.

Pekin, Sincan’da herhangi bir toplama kampının bulunmadığını, yalnızca “radikalleşmeyi önleme” ve terörle mücadele okulları olarak kurulan “mesleki eğitim ve öğretim merkezlerinin” bulunduğunu söyledi.

BM raporunu “yanlış bilgilerden oluşan bir parça parça” olduğu gerekçesiyle reddetti.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et