DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

JANVAK’ın adını kullanarak okulları dolaşan Mobil müze suçüstü yakalandı…

29.11.2023
A+
A-

Kısa adı JANVAK olan Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı‘nın isim ve logosunu kullanarak okulları dolaşan sözde mobil müze İzmir Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak resmi işlemler başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Janvak Başkanı Savaş KARABALİ;

2022 yılında Önce Vatan 1915 Çanakkale Şehitleri Gezici Savaş Müzesi ( Engin KORKMAZ) arasında JM-2022.01 doküman numarası 01/08/2022 tarihli ile Sosyal Sorumluluk ve Ortak İş Birliği Sözleşmesi tanzim  ile daha önce ortak bir işbirliği protokolü yaparak tamamen vatanperver duygular ile çocuklarımıza Çanakkale ruhunu yaşatmayı hedeflemiştik ve 2022 yılında çok güzel çalışmalara imza attık.

Fakat daha sonraki süreçlerde müze personelinin vermiş olduğumuz tanıtım kartlarını farklı amaçlarla kullanıp resmi kurum ve kuruluşlara kendilerini vakıf yetkilisi gibi lanse ettikleri, bilgimiz ve onayımız dışında faaliyet ve görüşmeler yaptıkları tespit edildiğinden dolayı yönetim kurulumuzca projeyi sonlandırma kararı aldık ve ilgili kuruma resmi tebligatlarımızı yaparak projeyi bitirdik. Bunun akabinde müze parsoneline vakfımızca verilmiş olan araç tanıtım kartlarını ve personel tanıtım kartlarını Projeyi imzalamış olduğumuz ve Janvak’ın muhatabı olan 5 Gezici Müzenin yetkilisi Engin Korkmaz‘dan yasal olarak geri istedik fakat Engin Korkmaz’dan Janvak tarafından verilen  Gezici Müze araç tanıtım kartlarını ve personel tanıtım kartlarını  geri alamadık.

Janvak Hukuk İşlerinden sorumlu  Avukat  Fatma Pehlivan  tarafından  ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI‘ na bununla ilgili suç duyurusunda bulunularak  hukuki süreçleri başlatmış olduk.

ANTALYA CUMHURİYET SAVCILIĞINA YAPILAN SUÇ DUYURUSU 

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu uyarınca yönetici ve personellere verilen “VAKIF” bünyesindeki tanıtım kartları ve görevli araçlara verilen Araç tanıtım kartlarının   2023 yılında sözleşmesi yenilenmeyip sonlandırılan VAKFIN izni, bilgisi olmadan kullanılması neticesinde ilgili şahısların cezalandırılması taleplidir.

AÇIKLAMALAR
Müvekkil Vakıf ile Önce Vatan 1915 Çanakkale Şehitleri Gezici Savaş Müzesi ( Engin KORKMAZ) arasında JM-2022.01 doküman numarası 01/08/2022 tarihli ile Sosyal Sorumluluk ve Ortak İş Birliği Sözleşmesi tanzim edilmiştir.
1.Bu sözleşmenin amacı; Vakfımız bünyesinde 18 Mart 1915 Tarihli Çanakkale cephesinde vermiş oluğumuz savaşın ruhunu resimler, görüntüler ve seslendirmeler eşliğinde milli destanımızın, ulvi barışımızın anlatılmasıdır.
2.Lakin müvekkil vakıf 28/05/2023 tarihli 27 sayılı kararı ile gördüğü lüzum üzerine, yaklaşık 1 seneye aşkın bu faaliyetini sonlandırma kararı almıştır.Sözleşme gereğince – sadece bu iş amacı ile- yönetici ve personellere verilen “VAKIF” bünyesindeki tanıtım kartları ve görevli araçlara verilen Araç tanıtım kartlarının bizzat teslimi gerekmesi hasebi ile defeaten istenilmesine karşılık işbu tanıtım kartları tarafımıza teslim edilmediği gibi ayrıca bilginiz ve iznimiz dışında kullanıldığı bilgisi de gelmektedir.

İşbu araç tanıtım evraklarının kullanıldığı araç- plakalar sunulacaktır.
Gezici Savaş Müzesi artık tarafımızı temsil etmediği gibi, kartlarımızın kendi menfaatleri uğrunda kullanılmasından kaynaklı müvekkil vakfın zarar görmekte ve itibarı zedelenmektedir.

SONUÇ VE İSTEM :  Şikayet dilekçesinde paylaşılan şüphelilerin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu uyarınca tanıtım kartları ve görevli araçlara verilen Araç tanıtım kartlarının yine VAKFIN izni, bilgisi olmadan kullanılması tarafımıza fiziken teslim etmekten imtina etmesi sebebi ile ilgili şahısların cezalandırılması saygı ile vekaleten arz ve talep ederim. 20/09/2023

Savcılık şikayetinden 2 Ay geçtikten sonra

Fakat bu arada zaman zaman yine duyarlı vatandaşlarımızdan araçlarla ilgili ihbar ve şikayetler almaya başladık.  Projeyi sonlandırdığımız halde ilgili  müze otobüslerin üzerinde Vakfımızın logosunun bulunduğu ve vakfımızın adının kullanıldığı tarafımıza iletildi. Bunun üzerine tüm teşkilatlarımızı uyardık ve yakın takibe başladık.

28.11.2023 tarihinde İzmir ilimiziin Çiğli İlçesinden gelen bir ihbar üzerine hemen Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçerek olay yerine baskın yaptık ve adımızı kullanan dolandırıcıları bir okulumuzun bahçesinde suç üstü yakaladık.

Bu süreçte devreye giren Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı Avukatı  Fatma PEHLİVAN, polis ekipleri ile diyaloğa girerek hukuki sürecin yürütülmesinde kendilerine destek olarak süreç hakkında bilgi verdi. İlgili araç ve İlgili şahıslar Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek yasal işlemler başlatıldı.

Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize bu duyarlı ve hassas konuda gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Konu ile ilgili beyanda bulunan Janvak Avukatı Fatma PEHLİVAN, ”Hiç kimse hukuktan üstün değildir ve kanundan kaçış yoktur. Kanunları hiçe sayarak hareket eden herkes er veya geç Türk yargısının önünde hesap verir.

Duyarlı vatandaşlarımızın Vakfımızın logosunu taşıyan bu tür araçlar gördüğünde veya vakfımızın isminin kullanılarak etkinlikler yapıldığını duyduğunda hemen vakfımız ille iletişime geçerek konunun teyidini almasını, vakfımız tarafından teyit edilmemiş bir oluşumu en yakın Polis ve Jandarma ekiplerine ihbarda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber : Gökhan Gülmez Janvak Basın Yayından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et