DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Türkiye’deki Uygurlar | Madalyonun iki yüzü Belgeseli

03.10.2023
A+
A-

Madalyonun iki yüzü Belgeseli Cumartesi günü bir Televizyon kanalından ve sosyal medyada yayınlanmasından sonra Belgesel Türkiyede ve Dünyanın pek çok ülkesinde çok büyük bir ses getirdi.Söz konusu Belgeselin videosundaki ropörtajlar Dünya genelinde Aktif olan uygur STK Başkanları ve Aktevist eylemci uygurlardan oluşmaktadır.

Tabii videoda röpötaj yapan Gökhan Gülmez uygur uyruklu olmayıp Öz ve öz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

Bu belgeseli seyreden Yüze yakın kişiyle konuştum ne düşünüyorsunuz ? diye sordum !..

Hemen hemen her kes aynı şeyi söyledi.Konuşanların hepsi medyalardan sosyal medyalarda tanıdığımız Uygur uyruklu şahıslar.Bunların hepsi resmen her kesi kandırdıklarını ve en önemlisi Türkiye deki siyasi parti Genel başkanlarını resmen kandırmışlar.

İşte Türkiyedeki siyasetçiler yani genel başkanların karşısına getirilen kişileri araştırmadan soruşturmadan direk genel başkanın karşısına çıkartıp Genel başkanların yanlış politikalar yapmasına sebeb oluyorlar.

Örnek olarak İYİ Parti Genel başkanı sayın Meral Akşener’in Kürsiye çıkartıp konuşturduğu kızı araştırmadan, Birilerini referansına güvenerek kürsiye çıkartıp konuşrueması hakkında çok değişik yorumlar yapmaktadırlar.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu videoyu seyrettikten sonra bakalım nasıl bir basın açıklaması yapacaktır.Tabii Ahmet Davutoğlu ve Diğer Siyasi parti Genel Başkanlarıda bu konuda illaki basına bir açıklama yapmaları gerekmektedir.

Videonun en güzel tarafı kimse bu belgeseli yalanlıyamaz çünkü komuşanlar Uygur Diasporasında söz sahibi olan kişiler anlatıyor veya İtiraf ediyorlar.

Bu Belgeselin 3 adet daha farklı versiyonları ilerleyen Haftlarda veya aylada 4 bölüm olarak yayınlanacağı bilgisi gelmiştir bize.Tabii yayınlanacak belgesellerde pek çok Uygur Dernek;Vakıf STK Başkanı vardır.

Bu Belgesel Türkiye de Siyaset dengelerini değiştirecektir.Bu Belgeselden dolayı yıllardır görevlerini layıkıyla yapmayan pek çok Bürokratın veya görevlininde zor durumlara düşeceği ,Belkide Bilerek veya Bilmeyerek Bu tarz yapılara destek oldukları için yargı karşısındada hesap vereceklerdir.

Kesin olan bir şey Var Dernek ve STK’ları denetlemesi gerekenlerin bu tarz yapılara karşı Bilerek veya Bilmeyerek verdikleri destekler veya Görevlerini yaparken kanun ve yasaları uygulamadıkları için denetlemedikleri için İllaki onlar hakkında da gerekli dosyalar açılacaktır.

Bize gelen bilg,ye gör bu konuda duyarlı bir şahıs Terörle mücadele Savcılığına bu Belgeseli göstererek suç Duyusunda bulunmuş.Tabii Savcılık süreci Bir yılı bulabileceği için duyarlı ve Başarılı Savcılarımız bu konuda araştırmalar yapacağı için İlerleyen süreçlerde bu durumlar yargıya taşınacaktır.

Yönetmenliğini Çağatay Yurt’un yaptığı, Gazeteci Ercan Küçük’ün anlatımıyla hazırlanan “Madalyonun İki Yüzü: Uygurlar” belgeseli yayına girdi.

Yönetmenliğini Çağatay Yurt’un yaptığı, Gazeteci Ercan Küçük’ün anlatımıyla hazırlanan “Madalyonun İki Yüzü: Uygurlar” belgeseli yayınlandı.

TELE1 ekranlarında da gösterilen belgesel, Türkiye’deki göçmen topluluklarından Uygurlar’a mercek tutuyor.

Belgeselin tanıtımı ise şöyle:

“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de en önemli gündemlerinden birini göçmenler oluşturuyor. Özellikle son yılarda Türkiye’ye artan dış göç, bazı tartışmaların da kıvılcımını ateşledi. Bu topraklarda uzun yıllardır yaşayan göçmen topluluklarından birisi de Uygurlar. Suriyeli ve Afgan göçmenler kadar gündeme gelmiyorlar. Aslında sayıları da diğer büyük göçmen topluluklarıyla yarışamayacak kadar az. Ancak buna rağmen hem küresel düzeyde hem de Türkiye iç politikasında gündem oluşturacak etkiye sahipler. Peki kim bu Uygurlar? Nerede yaşıyorlar? Neden Türkiye’deler? Hangi siyasi partilerle ilişkideler? Hedefleri neler? Yönetmenliğini Çağatay Yurt’un yaptığı “Madalyonun İki Yüzü: Uygurlar” belgeseli işte bu sorulara yanıt arıyor. Gazeteci Ercan Küçük’ün anlatımıyla hazırlanan belgeselde Türkiye’de yaşayan Uygurların faaliyetlerine geniş bir mercek tutuluyor. Madalyonun ikinci yüzü ise Uygur diasporası. Belgesel, küresel çapta faaliyet gösteren Uygur dernek ve vakıfların yöneticilerine mikrofon tutuyor; hedeflerini, eylemlerini ve mali kaynaklarını sorguluyor.”


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et