DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

ÇİN ile alakalı olan Dernekler Türk halkı tarafından Neden bilinmiyor ? Tanınmıyor ?

23.07.2023
A+
A-

ÇİN KONSOLOSLUĞUNUN BASIN AÇIKLAMASI

Çin İstanbul Başkonsolosu WEI Xiaodong, görev bölgesindeki Xinjiang kökenli Çinli derneklerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Çin İstanbul Başkonsolosu WEI Xiaodong, görev bölgesindeki Xinjiang (Doğu Türkistan Uygur ) kökenli Çinli derneklerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Müslüman yurttaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkonsolos Wei, memleket Çin’de özellikle Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi‘nde keydedilen gelişim başarılarını tanıtarak, başkonsolosluğun yurttaşlara her alanda destek sağlayacağını, yurttaşların sorunlarını ve taleplerini çözüm arayışını sürdüreceğini söyledi.

Yurttaşlar başkonsolosluğun verdiği destekleri teşekkür ederek, anavatan ve memleketin kalkınması ve Çin-Türk dostluğu için katkılar yapacağını ifade etti.

ÇİN ile alakalı olan Dernekler Türk halkı tarafından Neden bilinmiyor ? Tanınmıyor ?

Çin İstanbul Başkonsolosluğunun İnternet sitesinde paylaşılan haberde Türkiye’de yaşayan ve Türkler arasında Uygur Türkü olarak Tanıdığımız Dernek Başakanı ve Otelleri olan İş insanı Sabir Boğda‘nın çekilen resimde arkasını dönerek yüzünün paylaşılmadığı dikkatimizi çekti.

Sabir Boğda kendisini Türk İş İnsanı olarak tanıtsada Konsolosluğun paylaşımında Çinli yurttaşlarımız olarak paylaşılması ve Çin Devletinin Derneklere her türlü destek vereceğini açıklamasıda dikkatleri çekti.

Türkiyede Otelleri olan Sabir Boğda Türk Vatandaşımı ? Çin Vatandaşımı ? Uygur Türkü olduğunu duyduğumuz  Sabir Boğda  kafımızı karştırdı ve bu Sorumuza en güzeli Otelleri olan İş İnsanı ve Dernek Başkanı Sabir Boğda nereli olduğunun ve ana vatan olarak neresini gördüğünün cevabını basın açıklamasıyla verecektir.

Sabir Boğda Türkiye’de İşini düzgün yapan ve Yasal sorumluluklarını yerine getiren bir iş insanıdır.Amacımız onu eleştirmek ve karalamak asla olamaz tam tersine Çin-Türkiye arasında güzel projeler yapması iki ülke arasında dostluğun var olması için mücadele etmesinide bizler doğru buluyoruz.

Aslada Eleştirmek veya karalamak değil tam tersine Başkanı olduğu STK vasıtasıyla daha çok projeye imza atmasınıda doğru buluyoruz.

Bizim eleştirmemiz Bu etkinlikte Konsolos Beyefendi ile yüzünüz görülecek bir şekilde resim paylaşılması daha doğru olurdu.

Neden derseniz ÇİN ile alakalı olan Dernekler aslında Türk halkı tarafından hiç bilinmiyor.Bilinmesi gerekir.

Radikal İslamcı Uygur Uyruklu  Derneklerin Sosyal medyalarda çok aktif oldukları için ve bunlar Çin ,Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi olarak bilinmeyen,Türkiyede   Doğu Türkistan olarak bilinen bölge hakkında daha çok etkinlikler yapıp ,Xinjiang Uygur Özerk Bölgesini Türk Halkına ve Siyasi Parti Genel başkanlarına doğru bir şekilde anlatmaları gerektiğine inanıyorum.

Türkiyede yaşayan Radikal Dinci Uygur Cemaatleri ve dernekleri tarafından 7/24 devamlı olaral Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi hakkında olumsuz olan videolar,haberler ve iddialar paylaşılmaktadır.

Çin derneklerininde Radikal İslami Uygur  Derneklerinin bu İddiaları hakkında Türk Milletini ellerindeki videolar ve belgelerle doğrusunun ne olduğu hakkında seminerler,etkinlikler  düzenleyerek bilgilendirmeleri gerekir.Türkiyede hiç bir aktivite yapmadan Dernek kurmanın bir anlamıda bulunmamaktadır.

Dernek dediğin bol bol Kültürel,Tarihi faaliyetler düzenlemesi gerekir.Ben bir haberci olarak Çin derneklerinin Türkiyedeki hiç bir faaliğyetlerini ne gördüm,ne duydum nede Dernek başkanlarına ulaşamadık.Bu çok yanlış bir durum.Bir Dernek Başkanına basının gazetecinin ulaşamaması çok hatalı ve yanlış bir durum.Biz neden aradık Çin derneği olduğunuz için Çin Kültürü hakkında ne etkinlikleri yapıyorsunuz ?Bize Kameramıza ropörtaj ile ÇİN hakkında bilgi verin Çini anlatın diye size ulaşma talebimiz oldu.Bilmiyorum duymadım dersenizde bunu kabul etmem daha evvel sizin hakkınızda yaptığım haber hakkında kimlerlede görüştüğünüzü biliyorum.Hatta ispatlarımda.ben araştırmacı gazeteci haberci olduğum için her kesle görüşürüm hemen hemen her kes hakkındada bilgim vardır.

Çin Dernek Başkanları Basından çok uzak duruyorlar.Dernek üyesi olan 10 -15 kişi ile kağıt üzerinde dernek başkanıyız diye gözüküyorlar.

Ben bu durumu eleştiriyorum.Basın kuruluşları sizlere neden ulaşamıyor ? veya sizler neden Basın kuruluşlarına yaptığınız etkinlikler veya faaliyetler hakkına mail veya Whatsap yoluyla ulaşmıyorsunuz ? Ya iş insanı olun yada Dernek başkanı olun.Sizlerin yaptığıticaret bizi ilgilendirmez,Ancak Bir Dernek başkanı olursanız işte o zaman bizi ilgilendirir.Dernek demek haber demektir dimi ?

Dünyanın en büyük ve En Gelişmiş Ülkesinin adını taşıyan Dernekler yani Çin Dernekleri olarak çok çok daha aktif olmanız gerekiyor.

Bakın Sayın Baş Konsolos Derneklerinize her türlü desteği vereceklerini açıklıyor ve yıllardırda veriyorlar ama sizler  neden sizlere  verilen destek olduğu halde Dereklerinizin hiç bir faaliyetleri yok ?

Ben bu konuyu anlıyamıyorum.Belki Dernek Faaliyetleriniz varsa neden bunları Türk Milletine açık yapmıyorsunuz ?

Çin Kültürü ve Tarihi hakkında Binlerce ,Yüzbinlerce kişinin katılacağı bol bol Etkinlikler ve Faaliyetler düzenlemenizi sizlere tavsiye ediyorum.Sizler böyle etkinlikler düzenleseniz ve bunların tanıtımını yapsanız inanın milyonlarca kişi izlemeye gelir.Türk halkı Çini ve Çin vatandaşlarını sever.Her çocuk Çin döğüş sanatları filmlerini seyrederek büyümüştür.Ancak şimdi bakıyorum Çin Filmi pek görmüyorum.Eğer son yıllarda Türkiyede Gösterilen Çin Filmi Varsada benim cahilliğime verin ben seyretmemişim .

Çinde ben Biliyorum çok başarılı Akrobatlar var,Çin Döğüş Sanatlarının uzmanları var,Çin Müziğinin Üstadları var ve Bizlerin bilmediği Kültürel anlamda bir sürü   Faaliyetler Çinde var.

Dernek olarak Konserler etkinlikler düzenleyin Kültür Günleri düzenleyin Konusunda Uzman olan Tanınmış kişileri getirin  Kapalı spor salonlarında veya Anadolu Hisarında veya Kent meydanlarında,İlçe meydanlarında  Kültürel veya Spor sanatları gösterisi ,Çin yöresel Dansları gibi bir çok farklı konuda Festivaller düzenleseniz ne güzel olur dimi ? 

Kısacası Çin Dernekleri Türkiyede daha aktif olup sayılarının daha çok artması gerekir.Çin Dünyanın Büyük ve güçlü ülkesidir ama maalesefki Böyle büyük bir ülkenin Türkiye de faaliyet gösteren Derneklerinin hiç bir etkinliğine ben ne gittim ne gördüm,ne duydum nede davet edildim.Bu Kültürel anlamda çok büyük bir eksiklik.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et