DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Adalar Kaymakamına,Adalar İlçe Emniyet Müdürüne,İBB ve Adalar Belediyesine çağrı

13.07.2023
A+
A-

Adalılardan ‘Yürünebilir Adalar’ için çağrı

Adalar Sivil İnisiyatifi, hem kamuya hem de şahıslara ait motorlu araçların Adalar’ı işgal ettiğini belirtiyor.

Adalar Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verdiler !..

Adalar Sivil İnisiyatifi, “Yürünebilir Adalar” başlığıyla bir açıklama yayımlayarak, “Adalar’da ulaşımın geldiği kontrolsüz, tehlikeli ve özgün dokuya yakışmayan vaziyete karşılık uzun bir süredir büyük bir emek ve mücadele veriyoruz” dedi.

Hem kamuya hem de şahıslara ait motorlu araçların Adalar’ı işgal ettiğini belirten grup, bugün Adalar Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Adalılar tarafından Yapılan açıklama şöyle:

“Adalar geçmişinden bugüne motorlu araç trafiğine kapalı, doğal ve tarihsel dokusunu gözeten, yaya ulaşımını önceleyen, sokaklarında çocukların, yaşlıların, herkesin güvenle yürüyebildiği yerlerken bu özelliğini son yıllarda hızla yitiriyor. Hem kamuya hem de şahıslara ait yasadışı motorlu araçların işgali altındaki Adalar, kendine has özelliklerinin geri döndürülemez bir biçimde tahrip olması tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu durum Adalar’ın sakinlerinin ve ziyaretçilerinin özgürce yürüyebilme imkânını ortadan kaldırdığı gibi, sık sık meydana gelen sakatlayıcı ve ölümcül kazalarla canlarını da tehdit eder boyuta ulaştı.

Yasaların uygulanmaması sebebiyle Adalar’daki kontrolsüz ulaşımın geldiği tehlikeli ve özgün dokuya zarar veren vaziyete karşı Adalılar uzun bir süredir sesini duyurmaya çalışıyor.

Adalar Sivil İnisiyatifi, Adalıların büyük bir çoğunluğunun desteğiyle, doğal-tarihsel SİT alanı olan ve Dünya Mirası olarak tescil edilmeye aday Adalar için alınmış Koruma Kurulu kararlarının ve İBB bünyesindeki Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin belirlediği kuralların uygulanması talebini bir kez daha yineliyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLARMIŞ

İnisiyatif, Adalar Kaymakamlığını, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünü, İBB ve Adalar Belediyesini göreve davet etmek ve görevlerini yapmadıkları takdirde bu kurumların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere yola çıkıyor.

Yüzlerce korsan taksinin toplatılması talebi

“Bu amaçla, motorlu araç trafiğine kapalı olan ve UKOME kararlarıyla tanımlanmış istisnai durumlar dışında bireysel elektrikli araç sahipliğinin yasak olduğu Adalar ilçesinde hukuksuzca bulunan binlerce aracın ve yüzlerce korsan taksinin toplatılması talebiyle Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçelerimizi veriyoruz.

“Hizmet amacı değil, kontrolsüz, sınırsız kâr amacı güden, piyasa aktörlerine terk edilmiş bir ulaşım modeli kabul edilemez. Planların katılımcı yöntemlerle, sivil toplum temsilcileriyle hazırlanmasını ve kanunların uygulanmasını istiyoruz.

“Adalar’ın yeniden güvenle, serbestçe yürünebilir yerler haline getirilmesini ve doğayla insanın kucaklaştığı dokusuna geri dönmesini talep ediyoruz.”

Haber Facebook Demiray Killioglu sayfa paylaşımından alınmıştır.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et