DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Terör Güvenlik kodu bulunan 300 den fazla Uygurun Güvenlik kodları Kaldırılmış

27.04.2023
A+
A-

Uygur Uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Dünya çapında ünlü Aktevist,eylemci olan ve Türkiyede Hemen hemen her gün Protesto etkinlikleri ,toplantıları,protestoları düzenleyen,organize eden Hidayetullah  ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘yla çok samimi birlikteliği olan Uygur Stk’lar Birliği,Maarif Vakfı ve Başka STK’larlada sıkı ilişkileri olan Yidaydullah Oiztkhan Ankara’da İçişleri Bakanlığında Bakan Süleyman Soylu ile özel bir toplantı yaptığı ve bu toplantıda bakanla birlikte aldığı kararları sosyal medya sitesi Facebokta paylaşarak Uygurları  bilgilendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim öncesi Uygurlardan alacağı bir kaç bin oyu düşünüyor olabilir ama bu tür İmtiyazlar vermeside Türk vatandaşları arasında çok büyük tepkilere sebeb oluyor ? Devlet makamının bir ciddiyeti bir duruşu vardır.Siz kalkıp bir gurubla görüştüyseniz bile görüşmeniz normaldir ancak O görüştüğünüz gurubdan birileri kalkıp Bakanlıkta yapmış olduğunuz özel toplantı hakkında bu şahıslarla birlikte almış olduğunuz kararları açıklamasına Türk vatandaşları açıkçası tepkililer.

Türkiyede hiç kimse ayrıcalıklı değildir.Zaten devletin içine yıllardır girenlerin nasıl haksız zenginleştiklerini şu an her gün sosyal medyalardan yayınladıkları ve Mahkemelerin yasak kararları olduğu videolardan ve bu videoları takip edip yayınlayan Bir takım rantçı gazetecilerin Sosyal medyalarda izlenme rekorları kırdığı videolarından izliyoruz.

Belki sizlerin bilgisi yok ama bakın bir kez daha yazıyorum.Uygur sorunu Uluslar arası bir sorundur.Devletimiz tabiyki bu konuda yapılması gerekenleri yapacaktır.Devletimiz tabiyki bu konuda uygun gördüklerine Vatandaşlık ve İkamet verecektir.

Ancak Bu devletin kendi sistemi ve personelleri arasında yapılmalıdır….Sıradan bir stk yöneticisi tarafından açıklanmamalıdır.

Kalkıp bu ülkede sonradan Kimlik almış bir kişinin İçişleri bakanlığında bakanla yaptığımız toplantı sonrası alınan kararlar gibi sosyal medyalarda paylaşım yapınca Ortaya bu şahsın bu konularda karar veren veya karar verilmesinde yetkili olduğu kişi ALGISI ortaya çıkıyor.

Siz eğer seçimi kazanırsanız siz,Kazanmazsanız kazanacak olan lider bu derneklerin Hesap ve kitap incelemelerini seçimlerden sonra Maliye Bakanlığ Müfettişlerine bir yaptırın bakalım Uygur STK‘ları ne kadar masraf yapıyor bu masrafların finansları nereden geliyor ortaya çıkar.

23 Nisan günü bizde Bayramın 3cü günü sefaköyde  sizin konuşma yaptığınız toplantıya haberci olarak katıldık.Ancak sizin işiniz çıktığından dolayı 2-3 saat gibi geç geleceğinizi öğrenince Başka bir parti üst düzey yöneticisiyle görüşmem olduğu için oradan saat 18 den sonra ayrıldım.Toplantı salonunun dışındaki gözlemim şuydu;Maşallah oraya gelenlerin çoğunun altında milyon TL’lik araçlar vardı. Allah onlara daha çok mal mülk versin gözümüz yok ama bu ülkede 50 senedir çalışan kişilerin arabayı bırak bisikleti bile yok.Buda bir gerçek.

Sizin o konuşma yaptığınız toplantıdakilerin yüzde 70 şi bir işte çalışmıyor ama maşallah Yurtdışından dernekler vasıtasıyla gelen paralarla hepsi 10 numara hayat sürüyorlar.Bu ülkenin vatandaşı ise gelen zamlardan sonra aylardır evlerine 100 gram et alamıyor ? Mazlum dediğiniz kişiler maşallah Türk vatandaşlarından daha lüks yaşıyorlar. Maşallah çoğunun göbeği yürürken kendilerinin önünde gidiyor (Buda espiriydi)

Sefaköydeki Derneklerin   Eylem ve etkinliklere katılmayan uygurlara para ve gida yardımı yapmıyorlar diye beni telefonla arayıp ağlayıp konuşuyorlar.Hatta bazı uygurlarda benle görüşüyor bana bilgi veriyorlar diye bazı uygurlara yardım yapılmadığı hakkındada iddialar ve  dedikodular ortada geziyor.Araştırıyorum bu konuyu.Yardım yapmadığınız  gariban uygurlarada gıda ve para yardımı neden yapılmıyor.Yani eylem yapana   destek verene para var destek vermeyene para ve gida yardımı yok .Aç kalsınlar diyorsunuz.

Bu konudaki dernekler hakkında da yakında detaylı haber yaparak haklarında suç duyurundan bulunulacaktır.
Bu ülkenin vatandaşı ise gelen zamlardan sonra aylardır evlerine 100 gram et alamıyor ? Mazlum dediğiniz kişiler maşallah Türk vatandaşlarından daha lüks yaşıyorlar.Maşallah çoğunun göbeği yürürken kendilerinin önünde gidiyor (Buda espiriydi)

Bu tür olaylar Uluslar arası İlişkilerden dolayı gizli yapılması ve yapılan işlerinde Devletin içinde kalması lazım.Yakın bir zamanda bu tarz kişiler okyanus ötesinden aldıkları talimatlardaki amaçlarına  ulaşacaklar.Türkiye bu tür kişilerin eylem ve paylaşımlarından dolayı Başka ülkelerle Diyaloğları bozulursa hiç şaşırmam o ülkelerin yetkililerininde  Türk Konsoloslarını makamlarına çağırıp TEPKİ verirlerse hiç şaşırmam.Türkiyemizin uluslar arası ilişkileri ZARAR görmezse hiç şaşırmam.

Başka bir problemde bu Aktevist eylemcilerin her gün yaptıkları eylemler yüzünden POLİS KARDEŞLERİMİZ saatlerce kar,kış,yağmur,soğu,sıcakta güvenlik tedbirleri alıcam diye Beklemekteler.Bunların eylemleri yüzünden Türk Halkının ödediği vergiler orada görev yapan araçların mazot yakmasına ve diğer harcamalara gidiyor.

Bunlar ülkemizde sizin dediğiniz gibi başımızın üstünde yerleri var ancak her gün eylemler etkinlikler protestolar yapınca yani bizlerde kızıyoruz.Yahu Cennet Vatan Türkiye size kucak açmış işinize gücünüze ailenize bakın.Ailecek mutlu yaşayın nedir her gün protesto eylemleri yapmak yeter yahu yater.
Bu arada Türk Milleti salak değil anlattığınız çoğu şeyde abartıla yalan vaya cahilce konuşmalar.İşin enteresan yanı Öğretim görevlisi olanlarda aynı cahiliği yapıyor şaşırıyorum kim bunlara nasıl doçentlik ünvanı verdi.Acaba bunlar FETÖNÜN Güçlü olduğu zamanlar havadanmı bu doçentlik ünvanlarını aldılar diye düşünüyorum.İçişleri bakanlığı ve YÖK’ün bunların belgelerini tezlerinide bir araştırsın diye düşünüyorum Tabi bu kararı yüce devletimizi yöneten kişiler verecektir.Bunların Eylemlerde yaptıkları saçma açıklamaların çoğuna bu yazıda cevap verirdi ama çok uzun bir yazı olur diye vermiyorm.Ancak bir kaç örnek vereyim.

UYGUR AYRILIKÇISI  EYLEMCİ AKTEVİSTLERİN SAÇMA İDDİALARI

-Çin polisi uygurları kameralarla uygurları izliyor,Doğu Türkistanda (Uygur Özerk Bölgesi ) her yerde kamera var diyorlar.

Cevap:Yahu Güvenlikten dolayı bütün ülkelerde mobesalar var.Devlet asayişi ve güvenliği sağlamak için tabiyki luzum gördüğü kişileri Terör eylemi olmasın diye izler takip eder.Bu durum Bizim ülkemizdede vardır.Devletin Mobesa kamera sistemi kurması takip etmesi insanların huzuru güvenliği için doğru bir uygulamadır.

-Çinde korona virüsünden dolayı her kes evinde kilitlendi.

CEVAP:Korona virüsü ülkemizdede varken bizim devletimizde doğru olarak yapılması gerekeni alarak sokağa çıkma kararı aldı.ve çok uzun süre Türkiyede de Vatandaşlarımız işe okula gidemediler.Evlerinde uzun süre dışarı çıkamadılar.Bu sayedede korona ile devletimiz başarılı bir şekilde mücadele etti ve bu virüs derdinden şu an kurtulduk.

-Ailemizden haber alamıyoruz görüşemiyoruz yalanı.

Ben tanıdığım bir sürü Uygur arkadaşıma telefonundan doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesinde yaşayan aileni telefonla arasına merak ediyorum görüşebiliyormusunuz deyince.Çoğu görüntülü arayıp ailesiyle çok rahat bir şekilde görüntülü konuşuyorlar.Ancak Terör suçuna karışanlar tabiyki arayamaz tabiyki görüşemezler.Mesela Türkiyede mahkemece ceza alıp Yurt dışına kaçan ve orada  yaşayan Terör örgütü üyeleride Ailelerini arayamazlar.O Teröristlerin yakalanması ve cezalarını çekmesi için Türkiyede bir takım güvenlik önlemleri alıyordur mutlakaki.

-Doğu Türkistanda Uygurlar seçime katılamıyor YALANI

Cevap :Uygur Özerk Bölgesinde seçimle uygurlar endi başkanlarını seçiyorlar ve o Bölgenin yönetimini seçimle gelen kişi yönetiyor.Şimdi ben Yalan atarak diyorumki seçimi kazanan İstanbul Belediye başkanı İstanbulu yönetmiyor,İstanbul belediye başka nı kukla diye yalan atsam doğrumu ? Tabiyki değil Seçimle kazanan İstanbul Belediye Başkanı sayın EKREM İMAMOĞLU Belediyeyi yönetiyor.

Şimdi sizinde Uygur Özerk bölgesinde UYGURLARIN seçime katılmadığnız yalanınız ortaya çıkıyor.Ha şimdi baskı var diyeceksiniz başka bir şey diyeceksiniz ama o ülkenin içişleri biz Türkleri ilgilendirmez.Biz kendi vatanımızı düşünürüz ve koruruz.

Şimdi siz Ailenizin yaşadığı ülke hakkında gelin Türkiye ve Dünya genelinde  Eylem protesto yapın sonrada kalkın bunu mağdurmuşunuz gibi gösterin.Teröre karışan veya yeltenen,Destekleyen  her kes İNSANLIK SUÇU İşlemiştir.

Yüce Rabbimiz Allahımız Yaradandan ötürü yaradılanı seviyoruz diyoruz.DİMİ ? Her insanın Irkı milleti tabiyeti ne olursa olsun yaşama hakkı vardır.Her ülkede kendi güvenliğini sağlamak zorundadır.

Polis veya hiç bir devlet masum vatandaşını gelip tutuklamaz.Hiç bir ülke durduk yere kimseyi tutuklamaz.İnsanlar yaşadıkları ülkenin kanun ve yasak larına uygun yaşasa hiç sorun yaşamazlar.

Örnek Türkiyede 70-80-90 larda çok aşırı şekilde terör olayları vardı.Devletimiz o zamanlar suça karışanları tutukladı ama asla suça teröre karışmayan kişilerin evinin önünden bile geçmedi.Ben 70-80-90 larda yaşayan bir Türk Vatandaşıyım.70 ve 80 lerdede öğrenciydim ve SAG-SOL Çatışmalarının olduğu yıllarda her gün okula işe gidip gelirken sokaklardaydık ama asla devletimizin kanun ve yasalarına karşı gelmedik ve oynanan oyunu görerek her zaman devletimizin askerimizin,Polisimizin yanında durduk.
Kıymetli uygur dostlar size tavsiyem ülkemizde hep bir arada yaşayalım.Gelin şu eylem aktevide sokaklarda protesto huyundan vaz geçin.Yoks bakın size açıkça söyleyeyim bir gün olur Bizim gençlerin tepesi atar sizler protesto eylemindeyken zarar görürsünüz.Demedi demeyin.Çünkü sizlerin bu eylemlerinize kızan Gençlerimiz var.İnternetten her kes her şeyi araştırıyor.Youtuba,Googlaya girip videoları izliyor sizin çoğu iddianızın yalan olduğunu görüyorlar.Bir kaç gün evvel Cumhurbaşkanı adayı sayın Sinan Oğan bile Tv proğramında Uygur konusu denildiği gibi değil çok abartılıyor dedi !…

Ben Uygur Dernek başkanlarının STK yöneticilerinin,Akademisyenlerinden şunu yapmalarını istiyorum.Dediğimi yapanın başımın üzerinde yeri vardır.Yapmayan ise kendi karakterini gösterip Bazı gerçeklerde ortaya çıkacaktır.Mesela Dış Ülkeden maddi para aldıkları ve Dış ülke istihabaratı elemanı oldukları veya kullanıldıkları.

EY UYGUR STK,DERNEK,VAKIF,FEDERASYON,BİRLİK BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ,EY  UYDUR AKADEMİSYENLER 

1-Pkk hain çocuk katili TERÖR Örgütüdür.

2-Fetullah Gülen Fetö TERÖR örgütüdür

3-Bizim Askerimize,Polisimize Kurşun sıkan,Bomba atan Terör örgütlerine Para ve Sialah Yardımı yapan AMERİKA’yı lanet ve şiddetle kınıyorum Pretosto ediyorum.

4-Emperyalist ve Siyonist Avrupa Bizim Askerimizi,Polisimizi Şehit eden Katil Lanet TERÖR örgütlerini Para ve Silah desteği verdiğiniz için KINIYORUZ

5-FRANSA-İsveç-Almanya-Belçika ve diğer ülkeler Bizim Askerimizi,Polisimizi Şehit eden Katil Lanet TERÖR örgütlerini Para ve Silah desteği verdiğiniz için KINIYORUZ DİYEREK SOSYAL MEDYALARINIZDAN HEPİNİZ AYRI AYRI VİDEO PAYLAŞIN !…. Paylaşınki sizin Kardeş olduğunuzu görelim.Çünkü hiç biriniz bu tür açıklamalar yapmıyorsunuz !… NEDEN YAPMIYORSUNUZ ? HADİ YAPIN BU PAYLAŞIMLARI İŞTE O ZAMAN BENDE SİZLERE TAM DESTEK VERMEZSEM NAMERD OLAYIM.

2016 ve 2017 Yılında biliyorsunuz Doğu Türkistan konusuna çok destek verdim ama sizin liderleriniz yukarda 5 madde konusunda onlar bizim komşularımız dostlarımızdır dediler.İşte o gün benim bütün sizlerle ilgili düşüncelerim değişti.Bu durumdanda kendime çok kızdım hatta kendimi SALAK gibi hissettim.Ben ve Tüm dostlarım sizlerle olan bağımızı 1 gecede kestik.Benim Askerimi ,Polisimi Şehit edenlere karşı SUSANLAR ONLARLA DOST OLANLAR,DİLSİZ ŞEYTANDIR..

Devletimizin alacağı kararlarda veya uygulamalarında ne işi var bu tarz aktevist,eylemci kişilerin ? 

TÜRKİYEDE EYLEM KARARLARINI,PROTESTO KARARLARINI  VEREN UYGUR AYRILIKÇISI,AKTEVİST, EYLEMCİ BAKANLIKTA TOPLANTI YAPMIŞ !… YAPTIĞI TOPLANTIDA ALINAN KARARLARIDA SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMIŞ !…..

Paylaşım Uygurca yapılmış olup Googla vasıtasıyla Türkçeye çevrilmiştir. aşağıdadır.

25 Nisan’da Uluslararası Doğu Türkistan Kuruluşları Birliği öncülüğünde dernek başkanı Yidaydullah Oiztkhan, Ankara’ya özel bir ziyaret düzenleyerek İçişleri Bakanlığı’nda acil toplantılar yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 23 Nisan’da yapılan görüşmede ele alınan konuların uygulanmasına ilişkin görüşmede şu sonuçlara ulaşıldı:

1. Tüm Doğu Türkistan vatandaşlarının Türk vatandaşlığına başvuru süreci hızlandırılacak, nüfus başvurusu ile ilgili tüm zorluklar tamamen çözülecektir.

2. Uzun süredir dosya inceleme sürecinde olanlar için vatandaşlık başvurularının hızlandırılmış kabulü

3. Uzun süreli ve normal ikamet izni olan ancak henüz davet edilmeyenler tek tip vatandaşlık başvurusu için davet edilecektir. 4. Daimi ikametgah sahibi tüm Doğu Türkistan vatandaşları kısa süre içinde vatandaşlık başvurusu için çağrılacaktır.

5. Birimimize başvuran 300’den fazla güvenlik kodu bulunan Doğu Türkistan vatandaşlarının kodlarının imhası için talimat verilmiştir.

6. Vatandaşlık başvuruları reddedilen ve yargı yoluyla beraat kararı verilenlerin başvurularının mutlak kabulü. (Tekrar reddedilirse birimimize başvurabilirsiniz.)

7. 18 yaşından küçük çocukların vatandaşlık başvurusunda anne ve babadan birinin veya her ikisinin bulunmaması, doğum belgesinin eksik olması gibi hususlar başvuru yoluyla giderilecek ve vatandaşlık başvurusunun kolaylaştırılması için ivedi adımlar atılacaktır.Doğu Türkistanlı gençler için vatandaşlık başvurusu.

Allah, çalışmalarımızı halkımıza hayırlı eylesin! Saygılarımla: Uluslararası Doğu Türkistan Kuruluşları Birliği

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN YAZININ ORJİNAL HALİ

خۈش خەۋەر
خەلقئارا شەرقىي تۈركىستان تەشكىلاتلار بىرلىكى بىرلىك رەئىسى ھىدايەتۇللاھ ئوغۇزخاننىڭ باشلامچىلىقىدا 25- ئاپرېل كۈنى ئەنقەرەدە مەخسۇس زىيارەت ئورۇنلاشتۇرۇپ، ئىچكى ئىشلار مىنىستىرلىكىدە جىددىي ئۇچرىشىشلارنى ئېلىپ باردى. زىيارەتتە ئىچكى ئىشلار مىنىستىرى سۇلايمان سويلۇ ئەپەندىم بىلەن 23- ئاپرىل كۈنىدىكى ئۇچرىشىشتا مۇزاكىرە قىلىنغان خۇسۇسلارنىڭ ئىجرائاتى ھەققىدە مۇناسىۋەتلىك ئورگان ۋە شەخسلەر بىلەن كۆرۈشۈلۈپ تۈۋەندىكى نەتىجىلەر قولغا كەلتۈرۈلدى:
1. بارلىق شەرقىي تۈركىستانلىقلارنىڭ تۈركىيە ۋەتەنداشلىقىغا ئىلتىماس قىلىش جەريانى تېزلىتىلىپ، نوپۇسقا ئىلتىماس قىلىشقا مۇناسىۋەتلىك بارلىق قىيىنچىلىقلارنىڭ ئۈزۈل – كېسىل ھەل قىلىنىدىغانلىقى
2. ئۇزۇندىن بۇيان ئارخىپ تەكشۈرۈشى باسقۇچىدا تۇرۇۋاتقانلارنىڭ ۋەتەنداشلىق ئىلتىماسىنىڭ تېزلەشتۈرۈلۈپ قوبۇل قىلىنىدىغانلىقى
3. ئۇزۇن مۇددەتلىك ۋە نۇرمال ئىقامىتى بار، ئەمما ھازىرغىچە چاقىرىلمىغانلارنىڭ بىردەك ۋەتەنداشلىققا ئىلتىماس قىلىش ئۈچۈن چاقىرىلىدىغانلىقى
4. ئىنسانىي ئىقامىتى بار بارلىق شەرقىي تۈركىستانلىقلارنىڭمۇ ۋەتەنداشلىق ئىلتىماسى ئۈچۈن قىسقا مۇددەت ئىچىدە چاقىرىلىدىغانلىقى.
5. بىرلىكىمىزگە مۇراجىئەت قىلغان 300 دىن كۆپرەك بىخەتەرلىك كودى بار بولغان شەرقىي تۈركىستانلىقلارنىڭ كودىنىڭ يوق قىلىنىشى ئۈچۈن بۇيرۇق بېرىلگەنلىكى
6. ۋەتەنداشلىق ئىلتىماسى رەت قىلىنىپ، دەۋا يولى بىلەن ئاقلانغانلارنىڭ ئىلتىماسىنىڭ مۇتلەق قوبۇل قىلىنىشى. (ئەگەر يەنە رەت قىلىنسا، بىرلىكىمىزگە ئىلتىماس قىلىنسا بولىدۇ.)
7. 18 ياشقا توشمىغان بالىلارنىڭ ۋەتەنداشلىق ئىلتىماسىدا ئۇچراۋاتقان ۋەلىيلەرنىڭ بىرىنىڭ ياكى ئىككىسىنىڭ تۈركىيەدە بولماسلىقى ياكى مۇۋەپپەقىيەتنامسىنىڭ تولۇق بولماسلىقىدەك مەسىلىلەرنىڭ ئىلتىماس ئارقىلىق ھەل قىلىنىپ، شەرقىي تۈركىستانلىق ئۆسمۈرلەرنىڭ ۋەتەنداشلىققا ئىلتىماس قىلىشنىڭ ئاسانلاشتۇرۇلۇشى قاتارلىق مەسىلىلەردە جىددىي قەدەملەرنىڭ تاشلىنىدىغانلىقى مۇناسىۋەتلىك ئورگانلار تەرىپىدىن بىلدۈرۈلدى. ئاللاھ تائالا خىزمەتلىرىمىزنى خەلقىمىز ئۈچۈن مەنپەئەتلىك قىلىپ بەرگەي!
ھۆرمەت بىلەن: خەلقئارا شەرقىي تۈركىستان تەشكىلاتلار بىرلىكى
Bir 5 kişi ve şunu diyen bir yazı 'İÇİŞLERİ BAKANLIĞI' görseli olabilir


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et