DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Tolga Başaran;Mehmet Ali Ağca’ya Sert Cevap verdi

18.03.2023
A+
A-

Vidoda Mehmet Ali Ağca hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Tolga Başaran;Mehmet Ali Ağca’ya Sert Cevap verdi

Türkiye’de 1979’da Abdi İpekçi suikastı ile tanınan 1981’de, Papa II. Ioannes Paulus’e suikast girişiminin ardından uluslararası kamuoyunda tetikçi olarak anılmaya başlanan Kürt kökenli olduğu iddia edilen Türk suikastçı. Mehmet Ali Ağca‘nın geçtiğimiz günlerde katıldığı yemekli bir organizasyondan sonra Fetö Terör örgütünden yurt dışında kaçak bulunan Cevheri Güven‘in Youtube kanalında yaptığı yayın ile gündeme ismi gelen Tolga Başaran sosyal medyalarda yayınlanan Vidoda Mehmet Ali Ağca hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Tolga Başaran’dan videolu açıklama geldi. Başaran video ile ilgili sosyal medyada gelen tepkilere şöyle cevap verdi:

“BARIŞTAN, KARDEŞLİKTEN, DOSTLUKTAN, DEVLETTEN, MİLLETTEN YANAYIZ”

Evimde vermiş olduğum yemekte dostlarımı ağırladım.Bu olay farklı noktalara çekildi.

Gazeteci kisvesine bürünmüş Fetonun iki tane imamı  yurd dışından bize iftira attılar,Ben bu adamları hiç kaale bie almadım.

Ama beni üzen o gün oraya davet etmiş olduğum Mehmet Ali Ağca’nın Oda Tv’ye bağlanıp,Bu devlet düşmanı ,hükümet düşmanı Oda Tv ye bağlanıp hakkımızda asılsız iddialarda bulunan oda tv’ye Fetöcülerin ağzından konuşmuş olması beni çok üzdü !… Ağca orda diyorki; Beni orda Tuzağa düşürdüler,Ev sahibi beni Tuzağa düşürdü,Öylemi ağca madem seni Tuzağa düşürdük böyle bir iddian var,

Ağcasın ya,Reissin ya gel hesap sor !.. Hesap sor.Asıl bizi tuzağa Fetocularla beraber sen düşürdün sen.

O yemekte,o sohbette sayın Kılıçtaroğlu’nun isminin geçmediğini benim kadar sende biliyorsun!…

Cevheri Güven bir başlık attı Kılıçtaroğlu ‘na Suikast diye.adamın attığı başlıkla yayınladığı video arasında bağ kurabilenlerin akıl fukarası olduğu,beyin  göçü yaşadığını düşünüyorum.

O videolarda görmüyormusunuz sayın Kılıçtaroğlu’nun ismi bile geçmiyor.

Bu gün memlekette beş kişi bir araya gelse,Gündemde ne varsa o kunuşuluyor.Siyasetse siyaset.Ekenomiyse ekenomi,Depremse deprem.

Biz o videodaki görüntülerin konuşmaların hiç birinin konuşulmasından görüntülenmesinden imtina edileceğimiz bir durumda değilizki…

Sende oradaydın Ağca… Neden pirim yapmak için beni ve dostlarımı kullanıyorsun ? Hiç kimseyi tanımadığını iddia ediyorsun.Benim can dostum Koçel ilhanlı’ya ulaşmak için benden ricacı olmadınmı ? Filim yapıcam Sponsor lazım.Bana yardımcı ol demedin mi ? Maşallah Öner’e ulaşmak için bana gelmedinmi !… Seni bunlarla ben oturmadım mı ? Yazıklar olsun sana !… Orda yanlış insanlar var diyorsun. Doğru orda yanlış bir adam var o da sensin, o da sensin.

Seni oraya davet ettiğimden dostlarımın haberi yoktu !… Seni dostlarımla,ailem gibi gördüğüm insanlarla oturtup o insanlara bu sıkıntıyı yaşattığımız için dostlarımızdan Özür diliyorum.

Ağca 40 yılın Milliyetçisiydin.Oda Tv’ye verdiğin ropörtajda diyorsunki; Ben Devrimciyim,Biz senin yaşına hürmet ettik.Yannızsın sürekli yannızım diyordun,mağdurum diyordun,mazlumum diyordun yaşına hürmet ettik senin.Dedikki yanlız kalmasın.Getirttik ailemizin içine oturtuk.Dostlarımızın içine oturtuk.sen ne yaptın ? Pirim yapmak için iki tane fetocunun ağzıyla konuştun.Yakıştımı sana?Gönlümüzden düştün.Bittin bizim için yok hükmündesin.

40 Yılın Milliyetçisi inandığı dav uğrunda Vatikana mermi atan Ağca Devrimci oldu.

Sana mübarek olsun ama devlettekiler senin gibi birini kabul etmezler.Yağmur yağıyor çivme giyiyorsun,Güneş çıkıyor terlik giyiyorsun.Her kalıba giriyorsun.Cevherinin yayınladığı videonun ham halinde Tayyip Erdoğan başta kalmalı diyorsun.Kimse görüp duymıyacağı için,ertesi gün ropörtaj verirkende ben öyle bir şey demiyorsun şimdi insanlar bunu ayırt edemezmi ? sen  insanları aptal yerinemi koyuyorsun?Kendin pirim yapacaksın diye beni ve dostlarımı kullanmana izin vermem Ağca.

Sana yaşına hürmeten abi dedim ya,senden bana kardeş olmaz,kardeş…

Cevheri Güven denilen güvenilmez adamın atmış olduğu başlıkla yayınladığı video arasında en ufak bir bağlantıyı  kurabiliyorsanız lütfen gidin bir doktora görünün.Yav bu yayınlanan videolar 1 haftadır her tarafta dönüyor burası Muz cumhuriyetimi ? Bu ülkenin Savcıları görevlileri görevini yapmıyorlarmu ? Bizi almazlarmı ? Bilgimize baş vurmazlarmı ? Bu gün orda tamamıyla dosthane geçen sohbetlerde insanlar kendi fikirlerini beyan ediyor.Orda bir tane dostumuz diyorki;Ülkeyi Reisten başkası yönetemez ,e tamamıyle kendi fikrini beyan ediyor,Reisin sağlık problemleri var.Allah ona uzun ömür versin.Bende diyorumki;Allah uzun ömür versin ama bu ülke tek bir kişi üstüne kurulmamıştır  zaten.Cenabı Allah Peygamber efendimize 63 sene ömür biçmiş.Hepimiz ölümlüyüz arkadaşlar.Bizim hepimiz bu ülkede oy kullanacak bireyleriz.Bizimde siyaset hakkında kendi fikirlerimizin olmasından daha doğal ne olabilir ?Bu olayı bir linçe çevirip pirim yapmaya çalışmasın kimse.

Bakın orada sağ görüşe,sol görüşe farklı görüşe sahip dostlarımızla kimse kimsenin iradesine ipotek koyamaz.Bizim dostluk ortamımızda aramıza siyaset girmez.

Ya ben Ülkücüyüm,Milliyetçiyim Koçer İlhanlı Diyarbekir sporun başkanı şampiyonluk maçına giderken MHP Plakalı aracın üstüne Diyarbakır Sporun Bayrağını astım gittim.

Bir tanesi diyorki O Gazeteci diye geçinen Fetonun imamı Cevheri ,Kürtçe müzikle servis edilmiş.Kardeşim müzik evrenseldir.Bu bizim ne kadar demokrat insanlar olduğumuzu gösterir.

Sanki bir takım kasetleri ele geçirmiş gibi davranıyor .Ulan Ger.. zekalı zaten görülmesinden imtina ettiğimiz bir durum yokki ortada.Ulan Ak.. Fukarası insanlarınb aklıyla bu kadar alay etmeyin.olayları çarpıtmayın.Bu millet bunu yemez hemşerim.

“Bundan herhangi bir siyasi çıkar elde etmeye çalışanlara sesleniyorum. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Biz barıştan, kardeşlikten, dostluktan, devletten, milletten tarafız.

Çok güzel bir söz var: ‘Milleti yücelt ki devlet yücelsin, milleti yaşat ki devlet yaşasın‘ Herkes farklı görüşlere sahip olabilir ama bu bizim kardeşliğimizin, dostluğumuzun önüne geçemez.

Bana sosyal medyadan o kadar çok atıyorlar ki. Onlara da aynı şeyleri yazmaktan yoruldum. Ben evimde bir yemek verdim ve dostlarımla beraber bir yemek yedik. Bunun üzerinden nasıl bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz?

Mehmet Ali Ağca : Bu rezil bir tuzak, yazıklar olsun

mehmet ali ağca

Bir evin içerisinde kaydedildiği düşünülen görüntülerde Ağca’nın çevresinde koruma görünümlü birçok kişi olduğu görülüyor. Ağca’nın konuşma yaptığı bir anda çekilen görüntülerde, salonda üç farklı grubun varlığı yer alırken Ağca’nın olduğu ilk grubun sohbet ettiği, ikinci grubun hemen yanlarında sessizce oturdukları, üçüncü grubun ise ayakta beklediği dikkati çekmişti.

Söz konusu görüntülerle ilgili sessizliğini bozan Ağca, Odatv’ye yaptığı açıklamada, toplantının “kurulması planlanan bir sosyal medya platformu” ilgili olduğunu, ancak kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti.

“O toplantıya katılan kişilerden sadece ev sahibini tanıyorum, geri kalanı tanımıyorum”

“Benim cezaevindeki koğuş arkadaşım, şu anda medyanın yüzde 50’sinin sahibi. Medyayı namussuzların elinden kurtarmak, onurlu insanların eline vermek lazım. Bunda kötü ne var?” diyen Ağca, şöyle konuştu:

“Maalesef o toplantıya birçok yanlış kişi de katılmış”

“O toplantı 4-5 gün önce Büyükçekmece’de bir villada yapıldı. O toplantıya katılan kişilerden sadece ev sahibini tanıyorum, geri kalanı tanımıyorum. Maalesef o toplantıya birçok yanlış kişi de katılmış o toplantıya…. Bir sosyal medya platformu kurulacak denildi, bir medya sahibinin yakını gelecek dediler. Ben de böyle bir platform kurmak istiyordum. Maalesef beni tuzağa düşürdüler. Bu rezil bir tuzak. Yazıklar olsun. Çünkü toplantının ertesi gününde bu toplantının görüntüleri medyaya düştü. Misafir ettiğinin bir kişinin görüntü kaydını yapmak rezilliktir. Kısa bir görüntü alacaklarını söylemişlerdi. 1 saat konuştum, haram yemeyin dedim, yetim hakkı yemeyin dedim…”

Mehmet Ali Ağca Kimdir ?

Mehmet Ali Ağca (d. 9 Ocak 1958; Hekimhan), Türkiye’de 1979’da Abdi İpekçi suikastı ile tanınan 1981’de, Papa II. Ioannes Paulus’e suikast girişiminin ardından uluslararası kamuoyunda tetikçi olarak anılmaya başlanan Kürt kökenli olduğu iddia edilen Türk suikastçı.

Mehmet Ali Ağca Malatya’ya bağlı Güzelyurt(İsmailli), Hekimhan köyünde 1958 yılında doğdu. Çocukluğu ve gençliğinin bir kısmını Malatya’da geçirdikten sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. Lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesinde eğitimine devam etti. Üniversite yıllarında çeşitli ideolojik gruplarla tanıştı. Dönemin düşünce akımlarından etkilendi.

Abdi İpekçi suikastı

1 Şubat 1979’da Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi’ye düzenlenen suikastin tetikçisi olarak, olaydan 5 ay sonra 25 Haziran 1979’da yakalandı. Polisin ek gözaltı süresi istemesine rağmen, bu talep reddedildi ve Maltepe Askeri Cezaevi’ne kondu. Zaman Gazetesi’nde Taha Kıvanç müstear adıyla yazan Fehmi Koru’ya göre Abdi İpekçi kendisinin de içinde bulunduğu mason locasından birinin Türkiye’ye yapılan silah kaçakçılığı ile ilgili olduğunu bulmuş, bu yüzden de öldürülmüştü.Abdi İpekçi’nin son yazısı silah kaçakçılığı üzerine idi. Cezaevinden 6 ay sonra 23 Kasım 1979’da, adı Susurluk Kazası ile gündeme gelen Abdullah Çatlı’nın da aralarında bulunduğu iddia edilen bir grubun yardımıyla kaçırıldı ve Bulgaristan’a geçti. Gıyabında ölüm cezasına çarptırıldı.

Papa suikastı
13 Mayıs 1981’de II. Jean Paul’e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca‘nın suikast soruşturması boyunca 128 kez ifadesi alındı. 22 Mart 1986’da İtalya’da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Vurulmasından 4 gün sonra kendisini vuranı affettiğini bildiren II. Jean Paul, Ağca‘yı 27 Aralık 1983’te bizzat İtalyan cezaevinde ziyaret etti.

13 Haziran 2000’de dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi‘nin affını onaylamasıyla Türkiye’ye iade edildi. Sadece gasp suçundan Türkiye’ye iadesi kararlaştırılan Mehmet Ali Ağca’nın Abdi İpekçi cinayetinden tekrar yargılanmasının mümkün olmadığı açıklandı. Mahkemede “Ben Abdi İpekçi’nin katili değilim. Sadece aktörlük yaptım” dedi. Her duruşmasından sonra gazetecilere mektup dağıtan Mehmet Ali Ağca, Vatikan’a da tehdit savurarak hesap soracağını ileri sürdü. 2014 yılının Aralık ayında Papa II. Jean Paul’ün mezarını ziyaret etmiştir. Bu ziyaret için uygunsuz seyahat belgeleri ile İtalya’ya girdiğinden dolayı 30 Aralık 2014 tarihinde sınırdışı edilerek Türkiye’ye gönderildi.

Mehmet Ali Ağca‘nın İpekçi cinayetinden aldığı ölüm cezası 1991 yılında yürürlüğe konulan İnfaz Yasası gereği 10 yıl hapse çevrilmişti. Kadıköy’de iki ayrı gasp ve soygun suçlarından aldığı toplam 36 yıl ağır hapis cezası da, kamuoyunda “Rahşan Affı” olarak bilinen Af Yasası nedeniyle 7 yıl 2 ay hapse çevrilmişti. 12 Ocak 2006 tarihinde serbest bırakıldı.

Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine, Yargıtay tahliye kararını oybirliğiyle bozdu, Mehmet Ali Ağca 20 Ocak 2006 tarihinde tekrar tutuklanıp Kartal H Tipi Cezaevi’ne konuldu.18 Ocak 2010 tarihinde cezasını tamamlayıp hapisten çıkmıştır.Yıllardır üzerinden çıkarmadığı mavi kazağının özgürlüğü temsil ettiğini iddia etmektedir.

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et