DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İstanbulda bazı metro hatları inşaatı müteahitin sözleşmeyi fesh etmesinden dolayı durduruldu !…

02.08.2022
A+
A-

Metro inşaatını ihaleyle alan müteahitler  tek taraflı sözleşme feshetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı metro hatlarının durdurulduğu yönündeki iddialara, “Bizim durdurduğumuz hiçbir hat yok. Pendik-Kaynarca-Tuzla hattı ve Kirazlı-Halkalı hattının durdurulma sebebi şu: Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre  yüzde 10 bitirimin altında kalan işlerle ilgili müteahhitler, tek taraflı sözleşmelerini feshedebiliyorlar. Bu haklarını metro inşaatı müteahhitleri sözleşmeyi fesh etme haklarını kullandılar.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattında çalışan 4 Tünel Sondaj Makinesi (TBM), tüm tünel kazma işlemlerini tamamladı. Son TBM’nin yeraltından çıkarılışını bulunduğu noktadan izleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro hattında incelemelerde bulundu. Ray döşeme işlemlerinin başlayacağı hattın Göztepe 60. Yıl Parkı’ndaki şantiyesini, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte ziyaret eden İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin’den projenin geldiği aşamayla ilgili bilgi aldı.

Pendik-Kaynarca-Tuzla hattı ve Kirazlı-Halkalı hattının durdurulma sebebi ;

ihalesi yapılan işin yüzde 1

0 bitirimin altında kalan işlerle ilgili müteahhitler, tek taraflı sözleşmelerini feshedebiliyorlar. Kirazlı-Halkalı ve Pendik-Kaynarca-Tuzla hattı da bu oranın altında duruyordu, bir tanesi çok az bir limitle. Ve bu haklarını müteahhitler biz istemememize rağmen, kullanarak sözleşmeyi fesh ettiler.

Biz de şimdi ikisiyle ilgili, yeni ihale hazırlığı içerisindeyiz. Hatta bu ayın içinde hızlıca ihaleye çıkıp, iki hatta da yolumuza devam edeceğiz.

Göztepe-Ata

şehir ve Ümraniye hattımız da bizim en çok önem verdiğimiz, Anadolu yakasında Dudullu- Bostancı hattı gibi, çok önem verdiğimiz hatlardan bir tanesi. Sebebi nedir? Şundan öncelikli olması: Malum ‘Finanskent’in, daha doğrusu ‘Finans Merkezi’nin devlet tarafından yapılması, birçok bankanın oraya taşınacak olması ve bu metro hattının da onun altından geçiyor olması. Yani biz aldığımızda, bu metro hattı neredeyse sıfır düzeyindeydi. Süreci biz başlattık ve hızlı bir biçimde yürüttük. İşte bugün görüyoruz ki, 2 yıldan biraz fazla bir zamanda TBM kazılarını bitirmiş olduk. Bu anlamda etkili bir biçimde devam ediyor. Vardiyalı sisteme arkadaşlar geçtiler. En yoğun şantiyelerimizden bir tanesi. Öz kaynakla desteklediğimiz bir proje durumunda.

Bu duruma vatandaşlar Metro inşaatlarından müteahitlerin sözleşmelerini fesh edip durdurulması sonucunda yeniden ihaleye çıkartılmasının ve ihale süreçlerinin zaman alacağı inşaatı ihaleyi yapacak yeni müteahidin şantiye kurması metro tünelleri için yeniden deliciler iş makinaları parkurunun kurulmasıda uzun bir süre alacağını ve metro ihalesini yapacak firmanın ihaleyi kazanması sonucunda metroyu 2023 yılına kadar yetiştiremezler diye yorumlar yapmaya başladılar.

Bazı vatandaşlarda CHP Genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu her konuşmasında 5 li Çeteyi tehditler ederek 2023 seçimlerini kazandıklarında 5’li çeteden hesap soracaklarını ve müteahitlere ödeme yapmıyacaklarını sık sık söylemesinin etkili olduğunu.Çünkü Metro İnşaatını alan ve uzun süredir yapan Müteahit Firmanın CENGİZLER İNŞAAT olması sebebiyle Müteahit firmanın asıl ihaleden çekilmesinin bu olduğu yönünde konuşmalarda konuşulmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu aslında İstanbul Belediye Başkanlığının İhalesinin 5 li Çete diye bahsedilen Cengizler İnşaat olduğunu bilmiyormuyduda habita her konuşmasında 5 li çete diyordu ?Yoksa 5 li Çete diyerek Müteahit firmanın Metro inşaatını yapmasından rahatsızlık mı duyuyordu diye halk arasında gündem olmuş bir konu.

Bazı vatandaşlarda Ekrem İmamoğlunu Metro İnşaatının durdurulmasının sorumlusu Kemal Kılıçtaroğlu’dur gibi söylemlerde konuşulmaktadır.

Bu gün Konuştuğumuz bazı CHP liler ise parti içi çekişmeden dolayı Kemal Başkan resmen Ekrem Başkanı çok zor bir duruma soktu.Çünkü müteahit firma işi bırakınca metro inşaatı rizkli bir duruma düştü.Bu durumda ilerleyen aylarda Ekrem Başkanın Siyasi hayatına çok etkileyerek Cumhurbaşkanlığı ve Genel Başkanlık yarışına girmesi önlendi diye yorumlanmaya başladı.

Bazı vatandaşlarda Koltuk hırsı yüzünden şimdi artık her kez suçu birbiri üzerine atarak algı yapar zaten ekrem imamoğlu bu gün ilk algıyı yapmaya başaladı ”Cumhurbaşkanlığı kararnamesindeki yüzde 10 durumundan dolayı Müteahit firma işi bıraktı dedi.

Bu konu günlerce tv ekranlarında konuşulur ama ilerleyen günlerde işin doğrusu ne ise ortaya çıkar.

Biz haberciyiz haberimizi yaparız.Basın halkın müşterek sesidir.

Cevap hakkını kullanmak İsteyen Ekrem İmamoğlu,Murat Ongun,Kemal Kılıçtaroğlu, Cengizler İnşaat veya isteyen her kes bizimle iletişime geçerek cevap haklarını kullanabilirler.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et