DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

ELEKTRİK BİR İNSANLIK HAKKIDIR

22.04.2022
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak ilçesinde elektrikleri kesilen yurttaşları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyareti sonrası Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişmiş ve evinin elektrikleri kesilmiş İbrahim Öztürk ile birlikte açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Elektrik kesintilerinin hangi felaketlere yol açtığını, hangi umutsuzluklara yol açtığını topluma anlatmaya çalışıyorum, vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyorum. Elektrik artık bir insanlık hakkıdır, hiç kimse, hiçbir vatandaş elektriksiz bırakılamaz. Ben bunları söylediğimde itiraz ediyorlar, rakamlar veriyorlar. Hangi rakamları verirseniz verin, rakamlar artık inandırıcı olmaktan çok uzaklaştı. Doğruları söylemeleri lazım, vatandaşın derdini dinlemeleri lazım, iktidar sahiplerinin görevi budur. Var olan sorunları çözmektir. Şimdi geldim kardeşimin oturduğu yere, içeriye girdik baş başa küçük de olsa bir sohbetimiz oldu. Ben anlatmayım en iyisi, siz anlatın dinlesinler.”

Sözlerine devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları belirtti:

“Derdini anlatacağım sevgili kardeşim. Anlatmak benim görevim zaten, yıllar yılı şunu öğrettiler; neoliberal politikalar, devlet küçülsün, vatandaş zenginleşir diye. Sonra ortaya çıkan gerçek şu oldu, izledikleri politikaların sonucunda; ortaya çıkan gerçek bir avuç kişi zenginleşti, milyonlarca insan fakirleşti, yoksullaştı. Geldiğimiz tablo budur. Artık bu tablo, bu çağın öfkesini dile getirdiği bir tablo olmaya başladı, bunun değişmesi lazım. O nedenle sadece Türkiye’deki demokratlara değil dünyadaki demokratlara da seslendim. Artık dünya yeni bir çağı başlatmak zorundadır. Demokrasi ekseninde, insan hakları ekseninde insanların elektrik, su, doğal gaz gibi temel haklarının teslim edilmesi konusunda çaba harcaması gerekmektedir. En büyük aruzumuz, en büyük hedefimiz de budur.

Türkiye düzelebilir, zengin bir ülkedir. Türkiye’de pek çok insan şu anda elektriksiz gece karanlığına mahkum edilmiş vaziyettedir. Ama bunların tamamını çözmek mümkündür, kısa sürede çözmek mümkündür. İnşallah bunların tamamını yapacağım. Umudunu hiçbir zaman kaybetme, senin umudunu hayata geçirmek benim temel görevimdir. Sadece senin değil aslında, senin gibi zor şartlarda çalışan, zor şartlarda gelir elde etmeye çalışan, sosyal güvenliği olmayan hele hele 18 yaşına kadar çocuk esirgeme kurumunda kalıp sonra hayat mücadelesini veren senin gibi pek çok kişi var. Sizlere sahip çıkmak sosyal devletin görevidir, her şeyden önce siyasetin görevidir. Ben bu temel görevi yerine getirmek için çaba harcıyorum.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in elektrik abonelerinin kesintileri hakkında yaptığı açıklamanın anımsatılması üzerine Kılıçdardoğlu, “Geçen yılın aynı rakamlarına göre 40 bin daha fazla, demek ki 2022’de ortaya çıkacak rakamlar çok daha yüksek olacak. Üzülerek ifade edeyim. Bakana da verdiği bilgiler için teşekkür ederim” yanıtını verdi.

HÜKÜMET VATANDAŞIN SESİNİ DUY !….
İlk başta ben BU RESMİ görünce güldüm ve düşünmeden haksız bir şekilde yorum yaptım ve daha sonra düşününce haksızlık yaptığımı fark ettim.Bende insanım bende hata yapabilirim.Hata yaptığımı fark edersemde özür dilemesinide bilirim , hatamı düzeltmesinide bilirim.Sosyal medyada ilk defa bir yorumumu silip,Sildiğim yorum yerine yeniden şu an yorum yapıyorum. Pandemi süresince İnsanlar evlerinde kaldılar. Çoğu insan pandemi süresince hiç para kazanamadı ve Belkide milyonlarca insanın şu an Evde Kal Türkiyem Kararına uyduğu için Elektirik Faturası borcu var. Elektirik Faturasını ödeyemeyen vatandaşların Elektirik saatleride aynı Sayın Kemal Kılıçtaroğlunun evinin elektiriğinin kesilmesi gibi kesilince ,Çaresiz vatandaş elektirik saatinden çıkartılan kabloları yerine takarak çaresiz bir şekilde bile bile kaçak elektirik kullanmış oldu.Bunu RANTA Çeviren Elektirik şirketi personelleri hemen vatandaş hakkında kaçak elektirik kullanma raporu tuttular bu bir kaç kez tekralandı ,Vatandaş elektirik faturasını ödeyemezken bu seferde bKaçak elektirik kullanmaktan Binlerce Lira Elektirik idaresine borçlandılar.Bu sefer 100 TL ödeyemeyen vatandaş bir anda Elektirik şirketine BİNLERCE TL BORÇLANDI .Bunuda ödeyemeyen Vatandaşlar bu seferde İcralık olup Avukatların eline düştü.Haber merkezimizede bir kaç kişi arayarak Elektirik idaresinin Elektirik borcu olan kişilerin faturalarını Avukatlara verdiğini bu avukatlarında Vatandaşlarımızı sürekli arayarak Evinize hacize geleceğiz.,Evde bulunmazsanız kapınız çilingire açtırılıp evinizde icra işlemi yapılacaktır diye avukatlar tarafından her gün mesaj yoluyla tehdit edildiklerini anlatınca bu Protestosu için bende şu an sayın #KemalKılıçtaroğlunu #DESTEKLİYORUM.
Haber:Gökhan Gülmez

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et