DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İbbb Ekrem İmamoğlu Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine terk ettirdi

15.02.2022
A+
A-

İstanbul trafiğini rahatlatacak proje inşaatı harabeye dönüştü!

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla  yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli, CHP’li İBB tarafından durduruldu ve inşaat alanı harabeye döndü.Vatandaşlar Milyonlarca Türk lirasını İsraf ettiler diye yorumlar yapıyorlar sosyal medyada.CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçtaroğlu’na.İttifak ortakları olan ve Fatih Sultan Mehmet Benzetmesi yapan İyi Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşenere  ve İbbb Ekrem İmamoğluna  farklı farklı Siyasi partinin görüşünde olan  İstanbullu vatandaşlarda yoğun Tepkiler var.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “40-50 bin araç geçecek diye bu tünele para harcayamam” dediği, Dolmabahçe-Levazım Tüneli İBB tarafından kaderine terk edildi.

AK Parti döneminde yapımı hızla devam eden projede, tünelin 1.400 metrelik kısmının imalatları tamamlanmıştı. Bugüne kadar da yaklaşık 220 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı.

Vatandaşların talebi doğrultusunda yapımına başlanmıştı.

Bölgedeki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltmak için vatandaşların talebi doğrultusunda projelendirilen ve yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli’yle, Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçların; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilmesi ve 70 dakikalık yolun 5 dakikaya düşürülmesi amaçlanıyordu.

Ancak ne yazık ki CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin aldığı skandal karar sonrası proje durduruldu. Vatandaşların da tepkisini çeken kararla ilgili Ekrem İmamoğlu “40-50 bin araç geçecek diye bu tünele para harcayamam” ifadelerini kullanmıştı.

CHP yönetiminde yarım bırakılarak rafa kaldırılan sayısız İBB projelerinden biri olarak tarihe geçen Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine terk edilince inşaat alanındaki bu harebeye dönmüş çirkin görüntüler ortaya çıktı: Hurdaya yığınına dönmüş beton mikseri ve çürüyen inşaat vatandaşlar tarafından tepki gördü

CHP yönetiminde yarım bırakılarak rafa kaldırılan sayısız İBB projelerinden biri olarak tarihe geçen Dolmabahçe-Levazım Tüneli kaderine terk edilince inşaat alanındaki bu harebeye dönmüş çirkin görüntüler ortaya çıktı: Hurdaya yığınına dönmüş beton mikseri ve çürüyen inşaat vatandaşlar tarafından tepki gördü.

Projenin detayları

AK Partili İBB döneminde inşasına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli, iki ayrı tüp şeklinde projelendirildi. Her biri 3.850 metre uzunluğuna sahip tünelin toplam uzunluğu 7.700 metre. Her bir tüpte 2 şeritli yol planlandı.

Proje sayesinde; Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekti. Böylece Dolmabahçe-Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecekti.

220 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı

 AK Parti döneminde yapımı hızla devam eden projede, tünelin 1.400 metrelik kısmının imalatları tamamlanmıştı. Bugüne kadar da yaklaşık 220 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı.


Çevre kirliliğini önemli ölçüde azaltacaktı

   2018’de yapımına başlanan ancak sonra durdurulan Dolmabahçe-Levazım Tüneli’nin tamamlanması durumunda çevre kirliliğini azaltacağını, ulaşıma önemli bir alternatif olacağını ifade etmişti.

 

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et