DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Beşiktaş 1-4 Sporting Lizbon

19.10.2021
A+
A-

Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, evinde Sporting ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş Park’ta oynanan mücadeleyi Sporting 3-1 kazandı ve siyah-beyazlılar 3 maç sonunda puansız kaldı.

Beşiktaş, Avrupa Kupalarında Portekiz takımlarını konuk ettiği 9 maçı da kazanamadı.

İlk 3 maçından puan çıkaramayan Beşiktaş, 3 Kasım’da 3 puana yükselen Sporting ile deplasmanda karşılaşacak.

İŞTE PUAN DURUMU

fgfggf

SERGEN YALÇIN’DAN 5 DEĞİŞİKLİK

1fb9586d-a43a-474e-9b0a-0671718f91ae

Beşiktaş, Süper Lig’deki Medipol Başakşehir karşılaşmasına göre bu mücadeleye 5 farklı isimle çıktı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir karşısında ilk 11’de oynattığı Mert Günok, Rıdvan Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup’u Sporting Lizbon karşısında yedek soyundurdu.

Medipol Başakşehir maçında şans bulan Atiba Hutchinson sakatlığı nedeniyle Sporting Lizbon karşısında kadroda yer alamadı. Son lig maçında görev yapan Güven Yalçın ise UEFA listesinde bulunmaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında kadroda yer alamayan isim oldu.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, söz konusu oyuncuların yerine Ersin Destanoğlu, Fabrice N’Sakala, Alex Teixeira, Miralem Pjanic ve Cyle Larin’i ilk 11’de sahaya sürdü.

3 MAÇ SONRA PJANIC

4c3cf940-1953-45d3-b9d9-85c57dfb1911

Sporting Lizbon karşısında ilk 11’de görev yapan Miralem Pjanic, 3 maç sonra kadroda kendisine yer buldu.

Sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ndeki Ajax maçında forma giyemeyen Pjanic, Süper Lig’de ise Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarını kaçırmıştı.

ALEX TEIXEIRA İLK MAÇINDA

94e8f511-535a-432d-81a6-44dee7d209aa

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Alex Teixeira, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçına çıktı.

Teixeira, sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ve Ajax maçlarında kadroda yer alamamıştı.

Bu sezon VavaCars Fatih Karagümrük ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında aynı şansı yakalayan Teixeira; Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil oldu.

BU SEFER TEKNİK DİREKTÖR OLARAK RAKİP

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim, ikinci kez Beşiktaş’a rakip oldu.

Futbolculuğu döneminde 2011-2012 sezonunda Braga forması giyen Amorim, Avrupa Ligi 2. turunda iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda görev almıştı. Amorim’in sonradan oyuna dahil olduğu Portekiz’deki ilk maçı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Braga formasıyla 2019-2020 sezonunda Beşiktaş’a karşı forma giyen Sporting Lizbon’un santrforu Paulinho, bir kez daha siyah-beyazlı takım karşısında görev aldı. Braga’nın Beşiktaş ile oynadığı iki maçta da ilk 11’de sahada yer alan Portekizli futbolcu, takımının evinde 3-1 kazandığı maçta 2 gol atmıştı.

İLK YARIDA KORNERLER YAKTI

030b1cc7-8ca4-4088-89d5-218e1418eae5

İki takım da maça hızlı başlarken, rakip yarı alana dikine paslarla giden bir oyun anlayışında başladı. Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısında kornerlerde hatalı eşleşmeler sonrasında gelen gollere engel olamadı.

Ardından Portekiz ekibi, 27. dakikada birebir aynı organizasyonla ve yine Coates’in kafa vuruşuyla durumu 2-1’e getirdi.

Sonrasında ise 43. dakikada kullanılan kornerde Coates topa yükseldi ve vurdu. Bu kafa vuruşunda top, Vida’nın eline temas etti ve hakem VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Sarabia ağları sarstı.

BEŞİKTAŞ’IN GOLÜ DE KORNERDEN

28ba58d7-9f1f-4264-82ca-314cafbcbfef

1-0 geriye düştükten sonra hareketlenen Beşiktaş’ın 23. dakikada bulduğu gol de kornerden geldi.

Bu dakikada Bosna Hersekli yıldız Miralem Pjanic’in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Cyle Larin kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

ALEX’İN HARİKA GOLÜ İPTAL

ea33e64a-4769-4cf1-975e-00a36f1db786

3-1’in ardından soyunma odasına tek farkla gitme şansı yakalayan Beşiktaş, Alex Teixeira’nın attığı güzel golde VAR’a takıldı.

  1. dakikada Welinton’un savunmanın arkasına havalandırdığı topa Alex Teixeira, sağ çaprazdan çok şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

ÜST ÜSTE POZİSYONLAR

 

  1. yarının başında iki takım da istediklerini gerçekleştiremezken, Sporting geride bekleyerek Beşiktaş defansının açıklarını kovaladı.

Beşiktaş, 61. dakikada iki önemli pozisyonda ağları bulamadı. Önce Batshuayi’nin pasıyla topla buluşan Larin’in şutunda Adan soluna uzanarak topu çeldi. Ardından ceza sahasının solunda topla buluşan Batshuayi, dar açıdan vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı gitti.

BATSHUAYI YİNE KAÇIRDI

2b576f04-7ec5-4bcf-9972-cf0f7c63a308

Beşiktaş karşılaşmanın 68. dakikasında farkı 1’e indirme şansını bir kez daha yakaladı.

Ghezzal’in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Belçikalı golcü Batshuayi, kaleciden sıyrılıp boş kaleye doğru vuruşunu yaptı ancak top farklı bir şekilde auta gitti.

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, skoru değiştirmek adına hamlelerine başvurmaya başladı.

70’den sonra Larin ve Alex Teixeira’nın yerine Gökhan Töre ve Kenan Karaman oyuna dahil oldu ancak beklenen gol gelmedi ve Sporting, 90. dakikada Paulinho ile bir gol daha buldu.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ilk 3 maçının sonunda puansız olarak son sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7a5bec9c-50d9-4d72-9f6d-f722c9284be1

4’üncü dakikada sol kanattan Pjanic’in kullandığı kornerde arka direkte Ghezzal gelişine vurdu. Top yandan auta çıktı.

5’inci dakikada önde yapılan baskı sonrasında Beşiktaş topu kaptı. Sağ kanattan topla ceza sahasına giren Ghezzal’ın plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

15’inci dakikada Sporting öne geçti. Sağ kanattan kazanılan kornerde Gonçalves ortasını yaptı. Inacio’nun kafayla arkaya aşırdığı topa ceza sahası içinde Coates kafayı vurdu, top ağlarla buluştu: 0-1.

25’inci dakikada Beşiktaş skora denge getirdi. Sol kanattan Pjanic’in kullandığı kornerde arka direkte kafayı vuran Larin, topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

27’nci dakikada Sporting bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan Gonçalves’in kullandığı kornerde ön direkte bu kez Paulinho arkaya aşırttı. Coates, ilk golü attığı noktadan bir kez daha Beşiktaş ağlarını sarstı: 1-2.

43’üncü dakikada Sporting penaltı kazandı. Sol kanattan Sarabia’nın kullandığı kornerde Coates kafayı vurdu, top Vida’nın eline çarptı. Öncesinde oyunu devam ettiren hakem Slavko Vincic, VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izledi ve beyaz noktayı gösterdi.

44’üncü dakikada penaltı atışını kullanan Sarabia topu ağlara gönderdi: 1-3.

45+1’inci dakikada Welinton’un havadan pasıyla savunma arkasına sarkan Teixeira, bekletmeden gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Mücadelenin ilk yarısı Sporting’in 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

62’nci dakikada Batshuayi’nin aşırtma pasıyla ceza sahası çizgisinde topla buluşan Larin’in sol ayağıyla çektiği sert şutta kaleci Adan, gole izin vermedi.

67’nci dakikada sağ kanatta hareketlenen Porro ortasını yaptı. Arka direkte Paulinho’nun vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri geldi.

69’uncu dakikada Ghezzal’ın pasıyla savunma arkasına sarkan Batshuayi, kaleci Adan’dan sıyrıldıktan sonra çaprazdan vuruşunu yaptı. Top farklı şekilde auta gitti.

72’nci dakikada Matheus Reis’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Paulinho, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti, top üst direkten döndü. Dönen topta Porro’nun sert şutunda bu kez kaleci Ersin gole izin vermedi.

89’uncu dakikada Sporting bir gol daha buldu. Beşiktaş savunmasını eksik yakalayan konuk ekipte, Gonçalves pasını ceza yayı üstündeki Paulinho’ya verdi. Bu oyuncunun gelişine yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-4.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Sporting sahadan 4-1’lik skorla galip ayrıldı.

MAÇ DETAYLARI

475e19de-81be-4b3c-94d2-cafcebf959d8

STAT: Beşiktaş Park

HAKEMLER: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu – Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Ghezzal, Pjanic, Teixeira (Dk. 80 Kenan Karaman), Larin (Dk. 73 Gökhan Töre), Batshuayi

SPORTING: Adan – Inacio, Coates, Feddal (Dk. 90+1 Neto), Pedro Porro, Palhinha, Matheus Nunes (Dk. 90+1 Bragança), Matheus Reis (Dk. 74 Esgaio), Sarabia, Paulinho (Dk. 84 Tomas), Pedro Gonçalves (Dk. 90+1 Santos)

GOLLER: 
Dk. 25 Larin (Beşiktaş) – Dk. 15 – Dk. 27 Coates, Dk. 44 (P) Sarabia, Dk. 89 Paulinho (Sporting)

SARI KARTLAR: Vida, Teixeira, Ghezzal, Pjanic (Beşiktaş) – Porro, Feddal (Sporting)


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et