DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün HDP-PKK ilişkisi

24.03.2021
A+
A-

Seyit Tümtürk’ün HDP-PKK ilişkisi

Terör örgütü PKK’nın 13 Türk vatandaşını kaçırarak öldürmesinin yankıları devam ederken, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün “PYD/PKK uzantısı olan ve Türkiye siyasi faaliyet gösteren HDP ile görüştüm” açıklaması infiale neden oldu.

Fransa’da kurulan Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini İYİ Partiye yapan Seyit Tümtürk, katıldığı bir programda “PYD/PKK uzantısı olan ve Türkiye’de siyasi faaliyet gösteren HDP ile görüştüm” itirafında bulundu. Tümtürk’ün bu şoke eden açıklamalarının ardından başta Doğu Türkistanlılar olmak üzere vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARTİSİNİN AYAĞINA GİTMİŞ

Seyit Tümtürk, 26 Mayıs 2020’de, internet üzerinden yapılan Ahmet Kaşkeri ve Hüseyin Tecelli’nin de bulunduğu üst çatı konulu bir programda bir dizi açıklamalarda bulundu. Programa gelen soruları da yanıtlayan Tümtürk, burada yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti. Terör örgütü PKK/YPG’nin bir başka terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde esir aldığı cihatçı Uygurları kurtarmak için, HDP’den giderek ricacı olduğunu “Ve hatta PYD PKK uzantısı olan Türkiye’deki siyasi faaliyet gösteren HDP ile görüştüm. Sizler kendinize mazlum diyorsunuz neden oradaki mazlumlara sahip çıkmıyorsunuz diye girişimde bulundum” sözleriyle itiraf etmesi dinleyenleri şoke etti.

TÜMTÜRK’E TEPKİLER GİDEREK BÜYÜDÜ

Seyit Tümtürk’ün, terör örgütü PKK’nın 13 sivil vatandaşın başlarına kurşun sıkarak şehit etmesini bile kınamayan HDP’lilerin ayağına giderek ricacı olması Türk kamuoyunda infial yarattı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Tümtürk’ü ağır ifadeler kullanarak kınadı. Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından vatandaşlar Seyit Tümtürk’ü soru yağmuruna tuttu.

İşte kamuoyunun cevap beklediği bazı sorular:

– Sizin de PKK’nın siyasi kolu olarak kabul ettiğiniz HDP ile görüşmenizi herhangi bir yetkiliye bildirdiniz mi?

– Sadece HDP ile mi görüştünüz yoksa PKK/YPG ile görüşme gerçekleştirdiniz mi?

– PKK/YPG’nin esir aldığı Uygurlar kimlerdir? Terör faaliyetlerinde bulunmuşlar mıdır?

PERİNÇEK DE TERÖRİST BAŞINI ZİYARET ETMİŞTİ

Sosyal medya kullanıcıları, Doğu Türkistan davasının azılı düşmanı, Çin aşığı Doğu Perinçek’in 90’lı yılların başında terörist başı Abdullah Öcalan’ı PKK kampında yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Senin bu heriften ne farkın kaldı? Bu vatanın ekmeğini yiyip, vatan evlatlarına kurşun sıkanları nasıl ziyaret ettin?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Seyit Tümtürk ve Ailesinin Fetö ile bağlantısı neler?

Tümtürk, Türk Dünyasının simgelerinden Bozkurt işaretine neden tepkili?

Tümtürk’ün oğlu İbrahim Tümtürk’ün karanlık işleri neler?

Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan zulmünün mimarı Çin ile hangi ticari ilişkilere sahip?

Tümtürk Çin karşıtı gözükürken ailesi Çin’e nasıl rahatça gidebiliyor?

Seyit Tümtürk Uygur Türklerinden vatandaşlık ve ikamet işlemleri için ücret aldı mı?

Kaynak : www.orhunhaber.com/haber/seyit-tumturkun-hdp-pkk-iliskisi-641.html

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et