DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

KOMÜNİST BAŞKAN RANT’A KAPILARINI KAPATTI,İHALELERİ YASAKLADI!

10.03.2021
A+
A-

Tunceli’nin TKP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu , belediye’nin hiçbir hizmetinde şimdiye kadar ihaleye gitmedi ve maaş ödemelerinde önce işçi maaşlarını ödüyor en son kendisi ve yardımcıları maaşlarını alıyor.

Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih  Mehmet Maçoğlu  Türkiye’de bir ilke imza atarak  belediyenin  yaptığı bütün çalışmalarda , yol  yapımı, park, altyapı, inşaat, kaldırım gibi hizmetlerde  geçen 2 yıllık süre  içinde hiçbir ihale açtırmadı. Başkan Maçoğlu   başkan olduğu sürece de bundan sonra  hiçbir ihale yaptırmayacağını  her türlü ranta kapılarını kapattıklarını, belediye imkanları ile bütün hizmetleri yapacaklarını belitti.

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu  aslında İhalelerin hep sorunlu olduğunu, hizmetlerin zamanında yapılmamasına da neden olduğunu, halkın bütçesini rahta kapatarak hizmet anlayışı yaptıklarını belirterek şöyle konuştu; “Biliyorsunuz belediyenin bütçesi halkın bütçesidir. Biz hizmetlerimizi kendi öz gücümüzle yani belediye’de çalışan emekçi arkadaşlar ile birlikte  yapmak istiyoruz ve de yapıyoruz. Bir yolu yada başka bir işi ihale ile yaptırırsanız belediye bütçesinde iki katı para çıkar. Biz bunu yapmıyoruz işlerimizi ihaleye vermeyip kendi iş makinelerimizi kendi emekçilerimizin  alın teri ile işlerimizi yapıyoruz. Müteahhide e vereceğimiz kar payını  halkımız için hizmet yaparak kullanıyoruz. bir örnek vermek gerekirse Cumhuriyet mahallemize  şu an bir yol yapıyoruz  bu yolun maliyeti müteahhide verilmiş olsaydı bir milyonu aşacaktı.Ama biz bu yolu kendi imkanlarımız ile yapacağız burada  yaklaşık 600 bin TL karımız olacak bu parayı da başka yerde çocuk parkı yaparak yada okuyan öğrencilerimizin eğitim masraflarına yardım ederek kullanmak istiyoruz. Yani halkın parasını halk için kullanmayı doğru buluyoruz bu bizim ilkemiz zaten.”

Maçoğlu iki ihaleyi yapmadık  bir buçuk Milyon TL kar ettik bu parayı da halka hizmet olarak harcadık diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü; ” Biz ihale yaparak birilerine rant sağlamak peşinde değiliz biz halk için varız halka hizmet için göreve geldik. Bir örnek vermek gerekirse Şehir merkezinde  Demiroluk bölgesinde  bir park yaptırdık yol kenarını düzenledik burayı ihaleye vermiş olsaydık 1.5 Milyon TL’ye mal olacaktı. Biz kendimiz yaklaşık 600 bin TL’ye bitirdik işi. Yine Cumhuriyet mahallesinde  1 km’den fazla bir yol var bunu ihale etsek 1 Milyon TL’ye ihale edecektik kendimiz yapmaya başladık kısa sürede bitecek 400 bin TL’ye bitireceğiz 600 bin TL burada  kar edeceğiz bu kar ettiğimiz yaklaşık 1.5  Milyon TL’ye yeni yollar yeni hizmetler yeni parklar yapacağız kendin alt yapısına harcayacağız öğrencilerimize yardım edeceğiz ranta değil halka vereceğiz.”

‘Halkın parasını peşkeş çekmeyiz’

Başkan Maçoğlu göreve geldikleri 2 yıl içinde hiç ihale yaptırmadıklarını hizmetleri kendi öz güçleriyle yaptıklarını da belerterek açıklamasını şöyle sürdürdü; ” Biz göreve geldiğimiz günden bugüne 2 yıl geçti hiçbir belediye işini ihaleye açmadık. Bundan sonra da ihale açmayacağız. biz yönetimde olduğumuz sürece halk ile birlikte yöneteceğiz halkın bütçesini halka harcayacağız. Rahta kapımız kapalı. İhaleler belediye imkanlarını kısıtlıyor, işler zamanında bitirilmiyor raht elde ediliyor işler sürüncemede kalıyor. Biz kendi aramızda bile ihale konusunu konuşmayız bile. Hiçbir kimse de bu teklifle bize gelemez bunu bile teklif edemez bize buna müsaade etmeyiz. Biz sosyalist düşüncedeyiz birilerine peşkeş çekecek paramız malımız yok olamaz da. Bu bizim ilkemiz Türkiye’deki diğer belediyeler  bu işi kendilerince yapabilir bir şey demiyoruz tabi ki ama biz  asla halkın parasını birilerine peşkeş çekemeyiz.”

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu açıklamasının devamında belediye işçisine maaşlarını zamanında ödemek için çaba içinde olduklarını işçi maaşlarına paranın yetmediği dönemlerde başkan, başkan yardımcıları ve müdürlerin maaşlarını ödemediklerini  bütün işçilerin maaşları ödendikten sonra para kalırsa bizler maaşımızı alıyoruz dilerek  şunları konuştu; ” Belediye olarak  maddi olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Zaman zaman bütçemiz bütün personelin maaşını ödemeye yetmiyor.Bazı aylar  işçi maaşlarının bir kısmına paramız yani bütçemiz yetmiyor bu durumlarda hemen talimat veriyorum, başta başkan olarak ben, başkan yardımcıları ve müdürlerin maaşını ödemiyoruz. Önce işçinin emekçinin maaşını ödüyoruz işçilerin maaşı ödendikten sonra   paramız tamamlanırsa  biz maaşımızı alır paramız yetmez ise  biz ne zaman bütçemiz yeterli olursa  maaşımızı alıyoruz. Bazı aylar maaş ödeme sıkıntısı olduğu zamanlar oldu ve önce işçilerin maaşını ödedik en son bizler maaş aldık.

‘Öğrencilere eğitim bursu veriyoruz’

Başkan Maçoğlu çok yüksek maaş almadıklarını ve başkan ile başkan yardımcıları için şöyle bir kriter getirdiklerini belirterek; ” biz ildeki en yüksek devlet memurunun aldığı maaş kadar maaş alıyoruz. Maaşımızın  en yüksek devlet memurundaki maaştan fazla olan kısmını ben ve yardımcıların yoksul halka veriyoruz. İlimizde eğitim alan öğrencilerimize eğitim yardımı olarak dağıtıyoruz bizim amacımız fazla maaş almak değil halkımıza yardımcı olabilmek hizmet getirebilmektir.”

“Komünistler ve Sosyalistler önce işçiler için emekçiler için var sonra kendileri için varlar”

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu açıklamasının sonunda Komünistlerin ve sosyalistlerin emeğin değerini bildiklerini belirterek sözlerini şöyle kamaladı; “Biz Komünistler ve Sosyalistler önce emekçiler deriz önce yoksullar deriz emekçinin yanında oluruz. Kapılarımız hem ranta kapalı olur. Komünistler ve Sosyalistler önce işçiler için emekçiler için var sonra kendileri için varlar. Biz yüksek maaş alma peşinde değiliz bunu çok net söyleyebilirim.Benim işçimin yüzü gülmez ise benimde gülmez işçimin emekçimin halkımın yüzü gülerse bizlerinde yüzü güler bizim hizmet anlayışımız budur.”

 

 


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et