DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İLK PARTİ GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN YAĞCIOĞLU KİMDİR ?

13.01.2021
A+
A-

İLK PARTİ GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN YAĞCIOĞLU KİMDİR ?

Aslen Rize Pazar’ lı YAĞCIOĞLU ailesinin, 1952 yılında Tokat’ın Erbaa kazasında dünyaya gelen oğulları. Çocukluk yılları Samsun Ladik Büyükalan Köyünde geçti.

Rahmetli Babası Ali YAĞCIOĞLU ,ülkemizin bir çok vilayetinde görev almış kıymetli bir bürokrat ve cumhuriyet savcısıdır.

Babasının, 1960 lı yıllarda İstanbul’da görev yaptığı dönemde, Süleyman YAĞCIOĞLU İlkokulu, İstanbul Acıbadem ilkokulu ,Orta Okulu, Kadıköy Kemal ATATÜRK Orta Okulu, Liseyi ,KABATAŞ Erkek Lisesinde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1974 yılında mezun oldu.

1975 yılında, Ankara Mamak Muhabere Okulu Sağlık Şube Müdürlüğünde, As Teğmen -Yedek Subay olarak askerlik görevini yaparken , ilk yıldız takan ve Teğmen olarak görevini ifa etme başarısını elde etme ünvanını kazanan kişi olmayı başarmıştır.

O Yıllarda; İstanbul’a dönen YAĞCIOĞLU, Eczacı olan eşi ,Humar Zümrüt Hanımla tanışarak evlendi.

Siyasi hayatında ilklerle tanışması, 1983 yılında dönemin Anavatan Partisinde gerçekleşti. ANAP Kurucu Genel Başkanı ; Sayın Turgut ÖZAL tarafından Samsun da ANAP ın İl kuruculuğu görevine getirildi . O yıllarda,ANAP Samsun Milletvekili seçilerek TBMM girdi. O dönemin, 40 yaşın altında Milletvekili olmaz söylentileri yayılınca ,Merhum Turgut ÖZAL ın önerisiyle, Meclis Başkanı Necmettin KARADUMAN ın döneminde , TBMM Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi.

Rahmetli Turgut Özal’ ın Başbakanlığı döneminde,Samsun’da ve Türkiye genelinde sigara fabrikalarında çalışan,7 bin geçici tekel işçisine kadro verilmesine önderlik etti.
Turgut Özal’ ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra, Sayın Mesut Yılmaz ‘ın Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde,4 kez Anavatan partisi MKYK üyeliğine seçildi Türkiye genelindeki delege oylarıyla bir kez MKYK bir kez de Türkiye 2. Si olarak seçildi ve siyasi işler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Samsun sevdalısı olan Süleyman YAĞCILIOĞLU ; Samsun spor un merhum Başkanı Hasbi Menteşoğlu döneminde As Başkanlık yaparak şampiyon olmasında en büyük etkenlerden birisi olarak takımın birinci lige çıkmasını sağlamıştır.

2 adet Kitabı yayınlanan Süleyman YAĞCIOĞLU, siyasi alanında ve İş dünyasının kalkınmasına yaptığı hizmetler ile Ülkesine olan sevgisi ;Türk siyasi yaşamında, görülmedik düzeyde geleceğe odaklanmış ve gelecek adına bir çok ilklere imza atmış , geniş bir vizyonu olan, sıra dışı, kendisini milletinin hizmetkârı olarak gören son derece tutkulu bir dönüşümcüdür.


Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vizyon Ege Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et